עד לא מזמן נהריה הייתה ביתו של אחד ממוסדות האוכל הוותיקים בארץ, מסעדת פינגווין המיתולוגית שבסוף 2022 הודיעה על סגירת שעריה; הייתה גם סדרת טלוויזיה ששמה את נהריה על המפה וכמובן נחל הגעתון שמעלה את נהריה לכותרות פעם בכמה זמן, אבל מעבר לכך אין סערות גדולות בעיר וגם לא יותר מדי בשורות קולינריות.

המקום שפתח דניאל לזר עתיד כנראה לשנות את המצב. מדובר בבר יין אינטימי עם 20 מקומות ישיבה בלבד, ממש חור בקיר שאם לא תחפשו לא תמצאו לעולם, בין היתר כי הוא מתחבא בתוך פסאז' שכדי להגיע אליו צריך לחצות חניון. יש במקום אווירה שפוגשים במקומות שכונתיים שמתחבאים בסמטאות פריזאיות. אפשר לשתות כאן יין טוב במחירים ידידותיים (37-52 שקלים לכוס) ולאכול מנות בעלות גימור של מסעדה ואופי של בר אוכל.

קרו. אוכל טוב במחירים שפויים (צילום: ירין כהן, יחסי ציבור)
קרו. אוכל טוב במחירים שפויים | צילום: ירין כהן, יחסי ציבור
קרו בר יין. דגים, ירקות וגבינות (צילום: ירין כהן, יחסי ציבור)
קרו בר יין. דגים, ירקות וגבינות | צילום: ירין כהן, יחסי ציבור
קרו. באים לאכול, חוזרים לשתות (צילום: ירין כהן, יחסי ציבור)
קרו. באים לאכול, חוזרים לשתות | צילום: ירין כהן, יחסי ציבור

מדי יום לזר פותח בקבוקי יין משתנים למזיגה בכוסות, כדי שכל פעם תוכלו לטעום משהו חדש. גם תפריט האוכל משתנה אבל תמיד יהיו בו מנת פסטה, מנת ניוקי, מנת דגים נאים ונשנושי יין כמו ברי אפויה, פלטת גבינות ומנות לא מתוחכמות כמו סלקים המוגשים עם גבינת סנט אגור. טווח המחירים של המנות נע בין 30-69 שקלים ולפעמים תוכלו לטעום כאן קרודו פלמידה אדומה עם עשבים וקרם פרש, סקונס עם שמנת, טארט טאטן צרפתי, ניוקי פריזאי, סלטי עלים עם גבינות וברוסקטות עם טופינגס יצירתיים שמשלבים פירות, ירקות וגבינות.

לזר הוא לא סתם חובב יין, אלא טבח מקצועי שמבין אוכל. כששב לעיר הולדתו מסיבוב בתל אביב, שם עבד בין היתר בפרונטו ובצפון אברקסס, הוא החליט שגם לנהריה מגיע בר יין שיגיש יינות במחיר של חנות ותפריט משתנה עם מנות "תל אביביות". הרעיון לפתוח את CRU wine bar נולד בביקור בפריז שם הוא הבין שזה בדיוק מה שהוא רוצה לעשות והיום הוא מנהל את המקום במקביל לתפקידו בתור שף של "אחוזת משכית" בלימן. אחרי שכל היום הוא מאכיל את התיירים, בלילות הוא משקה את המקומיים שבאים בעיקר בשביל האוכל וחוזרים גם בזכות היין.

קרו בר יין. סלקים צלויים וסנט אגור (צילום: ירין כהן, יחסי ציבור)
קרו בר יין. סלקים צלויים וסנט אגור | צילום: ירין כהן, יחסי ציבור

למרות שבר יין הוא מושג שנשחק בישראל, נדמה שהוא עושה קאמבק מסעיר הודות להבנה שהוצאות התחזוקה הנמוכות יותר לעומת אלו שנדרשות ממסעדנים, מאפשרות לעסקים מהסוג הזה לפרוח; זה קל ליזמים וזה כיף ללקוחות, אז ככל הנראה אנחנו עתידים לראות עוד ועוד מקומות מהסוג הזה, שבהם נוכל לשתות יין בלי לחשוש מהחשבון ולנשנש מנות טעימות ולא מסובכות שלא קורעות את הכיס.

Cru winebar. הגעתון 29 נהריה, שני-חמישי, שבת 19:30-24:30, שישי 21:30-24:30. לא כשר