הביקור של הנשיא האמריקני דולנד טראמפ מסעיר את המדינה בימים אלה, אבל מבחינתנו, כמובן, השאלה החשובה ביותר במהלך הביקור הזה היא בכלל לא פוליטית, אלא מה צפויה לאכול המשלחת האמריקנית במהלך היומיים הקרובים.

לכבוד האזרח מספר 1 (ובעיקר לכבוד התפריט שיקבל אותו) עלינו לירושלים, רגע לפני שהעיר תיכנס למצור של 48 שעות, ופגשנו את השף של מלון המלך דויד, דודו ביטון, כדי לברר איך מתכונן צוות המלון לביקור המלחיץ; החדשות הפחות טובות הן שביטון יבשל בימים הקרובים ללא פחות מ-1000 מחברי הפמלייה הענקית של טראמפ. החדשות היותר טובות הן שהוא ערוך לכל מה שיכול להתרחש, עם כמות די מטורפת של חומרי גלם. 

אז מה הוא הולך להכין? כיאה למדינה המזרח תיכונית שאנחנו, החומוס והפלאפל צפויים לככב בתפריט הנשיא. בנוסף, כיאה לנשיא שאוהב המבורגרים (והרבה קטשופ), התפריט יכלול לא מעט המבורגרים, הפעם בגרסת הגורמה,וכמובן גם פיצות שונות שלבטח ישמחו את אנשי הפמליי.

אגב, בהשוואה לקודמיו בתפקיד, הנשיאים לשעבר בוש או אובמה, טראמפ צפוי להיצמד לתפריט אמריקני קלאסי. ביטון, שבישל לשני הנשיאים הקודמים מספר כי בוש היה ידוע בארוחת בוקר שכללה כריך הודו, כמיטב המסורת האמריקנית, ואובמה? הוא העדיף סלט ישראלי קצוץ ופלאפל (פעמיים ביום).