באמצע שום מקום בגבול פרדס חנה כרכור, בסמוך למוסך ומול כביש סואן, נמצא בוטקה בשם הטורקייה. המקום, שבאופן קצת מכוון מנסה להישאר מתחת לרדאר, מציע כבר כמה שנים מנות סביח וחומוס טריות, ושמו עובר מפה לאוזן בין דיירי האזור ומבקריו.

אנחנו הגענו הנה בעקבות השמועה על מנה שלא הכרנו, שנקראת בורקסביח ומשלבת בין שתי המנות הנפלאות הנגזרות משמה. בשונה מרוב הבורקס בשוק, באלה של הטורקייה משתמשים בטחינה גולמית במקום מרגרינה או חמאה. חובבי הטחינה, אם כך, ימצאו אותו אטרקטיבי במיוחד מבחינת הטעמים, אבל גם השומניות מושפעת מהמרכיב המיוחד הזה, ובטורקייה היא מתונה בהרבה מהרגיל.

הבורקסביח יכול להגיע בבורקס תפוחי אדמה, גבינה או מנגולד וגבינה, ומחירו 32 שקלים. חוץ ממנו תוכלו לטעום כאן בורקס גדול רגיל (23 שקלים), סביח בפיתה (21 שקלים), חומוסביח (37 שקלים), מסבחה (30 שקלים), חומוס (28 שקלים) וסלט סביח (37 שקלים).

בורקס התורכיה כרכור (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ואלה הבורקס | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

והטעם, מה איתו? קודם כל, מנת הבורקסביח היא עצומה וכבדת משקל; מדובר בבורקס גדול ומשביע מאוד, שנחתך לשניים ומקבל מילוי דשן של עמבה, חצילים מטוגנים, חריף, ביצה, חמוצים ועגבנייה. יש שיאמרו שהשילוב בין בורקס לסביח הוא טעות מרה, אבל לטעמנו מדובר ביציאה מעניינת ששווה לכל פחות ניסיון, ונוכחות הטחינה בבצק תורמת לה עד מאוד.

מה שהולך לאיבוד במבחן הטעם הוא המילוי המקורי של הבורקס (אנחנו ניסינו את גרסת המנגולד והגבינה), שפשוט נרמס תחת הדומיננטיות של הסביח, וזה בהחלט חבל. עם זאת, השילוב בין סביח לבצק של בורקס, במקום הפיתה הקלאסית, הוא בהחלט טעים ומהנה. נכון, זה לא משהו שאפשר לאכול בכל יום, פשוט כי מדובר במנה שמחייבת שנת צהריים רצינית - אבל פעם בכמה זמן, בהחלט כן.

הטורקייה. על הגבול שבין פרדס חנה לכרכור. 04-6214941