בניגוד לזיכרון יעקב, למזכרת בתיה יש תדמית הרבה פחות נוצצת. עכשיו גם היא מקבלת את הזרקור שמגיע לה עם מסעדה ראשונה שפועלת בישוב, ואחת מסקרנת במיוחד. המקום נקרא רובידה והוא נפתח לפעילות במבנה היסטורי בן למעלה מ-100 שנים, ואחראים עליו השף עמוס חיון ובן זוגו אורן אנקווה.

רובידה מזכרת בתיה פידה תורכית  (צילום: גיל אבירם,  יח"צ)
פידה תורכית | צילום: גיל אבירם, יח"צ

רובידה החלה לפעול דווקא בתקופה הבעייתית של הקורונה, כשאיש מהנוגעים בדבר לא דמיין כמובן את הנסיבות יוצאות הדופן הללו, בסמיכות כה גבוהה להשקת המסעדה עליה עבדו תקופה ארוכה. חיון אומנם הפעיל בעברו בית קפה ביפו ומיזם כריכי בשר בשרונה מרקט בתל אביב, אבל האוכל ברובידה מתמקד ברובו בבלקן, עם ייצוג נרחב לאוכל הטורקי והיווני. "אני ואורן לא יוונים ולא טורקים", מספר חיון, "אבל כשאנחנו נכנסים למבנה של המסעדה זה קפץ עליי שחייבת להיות פה מעין חמארה בלקנית. הבנתי שזה חייב להיות מקום מבוסס אוכל חלבי, נקי, עם ירקות טריים ולא ללכת על בשר ודברים כבדים".

בין המנות שמציע חיון ברובידה אפשר למצוא מגוון פחמימות כמו בייגל טבול בסילאן עם שומשום מלא, פוקצ'ות, מאפה פידה במילוי מנגולד, גבינת טולום וביצה; ומנות מגוונות כמו סופלקי דג - שווארמה דג על פיתה יוגורט וציזיקי; שבלול של בורקס טורקי; חציל שרוף; סלט סלקים על מלח עם גבינת פטה; רביולי ארטישוק ירושלמי בחמאה; סלט ביצים ובצל מקורמל; עלי גפן עם יוגורט ונענע; ממרח סקורדליה; ומאזט פלפל שושקה שרוף. דגש מיוחד ניתן למתוקים כאן עם מבחר מקורי של מנות כמו כנאפה עם קאימק וגלידת יוגורט; פודינג אורז עם ריבת ורדים; בסבוסה יוגורט על פסיפלורה; פאי שקדים ומשמשים; ומוס שוקולד והל. טווח המחירים של המנות במקום מתון יחסית ונע בין 12-67 שקלים.

רובידה מזכרת בתיה  (צילום: גיל אבירם,  יח"צ)
רובידה מזכרת בתיה | צילום: גיל אבירם, יח"צ
רובידה מזכרת בתיה עלי גפן  (צילום: גיל אבירם,  יח"צ)
עלי גפן | צילום: גיל אבירם, יח"צ

כרגע רובידה פועלת משעות הבוקר ועד 20:00 בימות השבוע. בקרוב היא תיפתח גם בימי שישי לארוחות בוקר ובראנצ'ים.

רובידה. המייסדים 6, מתחם המוזיאון, מזכרת בתיה. 08-6239864