אין ספק שימי הקורונה מחייבים היערכות מחודשת ומחשבה על היבטים בחיים שעד חודש מרץ האחרון היו נראים לכולנו טריוויאליים למדי, לצאת לאכול בחוץ לצד אנשים אחרים שאנחנו לא מכירים למשל. החיים השתנו, את זה כולנו כבר מפנימים היטב, מה שמאלץ את בתי האוכל למצוא דרכים יצירתיות כדי להמשיך ולשרוד.

אחת הדוגמאות הבולטות ביותר לכך היא הסניף החדש של רשת האטריות גו נודלס שנפתח ממש השבוע, ומאפשר אפס מגע בין צוות המטבח לסועדים, ובין הסועדים לבין עצמם. בגו נודלס מגדירים את המקום כסניף הדיגיטלי הראשון בישראל, כשלמעשה מדובר בקונספט נפוץ מאוד באסיה ובייחוד ביפן, הרבה לפני פרוץ הקורונה לחיינו, שמאפשר לכל סועד להזמין את האוכל שלו בהתאמה אישית לדרישותיו ממסך נייד, ולאסוף את המנה מלוקר מבודד כשהודעה על כך מגיעה לסלולרי. הקונספט תוכנן ועוצב על ידי הסטודיו לעיצוב פנים OPA מתל אביב. נעדר יחס אישי? אולי, אבל ללא ספק פתרון נהדר לימים שבהם צמצום מגע הוא הכרחי.

גו נודלס סניף חדש  (צילום: דניאל לילה ,  יח"צ)
מנות מבוססות אטריות | צילום: דניאל לילה , יח"צ
גו נודלס סניף דיגיטלי חדש  (צילום: דניאל לילה ,  יח"צ)
גו נודלס סניף דיגיטלי חדש | צילום: דניאל לילה , יח"צ

הסניף החדש נפתח ברחוב אבן גבירול בתל אביב מורכב רובו ככולו מלוקרים אישיים, לתוכם מגישים מהמטבח את המנות, כשקוד אישי שנשלח אליכם יכול לפתוח את דלת הקסמים הקטנה מאחוריה ממתין האוכל. מאחורי הלוקרים, שהם עצמם שקופים, נמצא המטבח, כך שניתן להציץ על העובדים, אבל אי אפשר להתקרב אליהם.

המנות שמוגשות בסניף החדש זהות למנות שמוגשות ביתר סניפי הרשת מזה מספר שנים. רוב התפריט מבוסס על מנות אטריות שנעשות בעבודת יד לצד מגוון וריאציות אסייתיות נוספות. בין היתר בתפריט: מנת קארי ירוק בחלב קוקוס עם עוף או טופו, שעועית ירוקה, בזיליקום, תרד, עלי בוקצ'וי, כוסברה, בצל ירוק וברוקולי; סאטה עם עוף, כרוב, גזר, נבטים, בצל לבן וירוק, פלפל אדום ורוטב קוקוס וחמאת בוטנים; דונבורי סלמון עם פילה סלמון צרוב בטריאקי עם יוזו, שומשום, בוקצ'וי, תרד, שעועית ירוקה וברוקולי מאודה; מנת פאד שאוקסינג – אטריות אורז עם פטריות שמפיניון, פולי אדממה, בוקצ'וי, שעועית ירוקה, בצל ירוק, טבעות צ'ילי וג'ינג'ר מוקפצים ברוטב שאוקסינגו; ולארב פלא – סלט תאילנדי חריף עם אטריות שעועית, נתחי דג מטוגנים, בצל ירוק, בצל אדום, כוסברה וטבעות צ'ילי.

גו נודלס סניף דיגיטלי (צילום: דניאל לילה ,  יח"צ)
המנות אותן מנות | צילום: דניאל לילה , יח"צ

כרגע הסניף הדיגיטלי פעיל בימים ראשון-חמישי בשעות 11:45-22:00, ובהמשך יתרחבו שעות הפעילות עד חצות. בסניף ישנם מספר מקומות ישיבה, אך בדומה לרעיון אפס המגע שמלווה את המקום, הרעיון הוא לקחת את המנות בטייק אווי.  

גו נודלס. אבן גבירול 54, תל אביב