בראנץ' חדש בטאיזו, תל אביב

המסעדה של יובל בן נריה משיקה ארוחת בראנץ' שתוגש בימי שישי בין 11:00 ל-14:00. הארוחה נפתחת בסלסילת מאפים שמגיעה למרכז השולחן (מיני בריוש, עוגת קינמון ואינגליש מאפין לצד חמאה מתובלת אניס, דבש וצ'ילי), אחריה מוגשות למרכז השולחן 5 מנות ראשונות ואז מקבל כל סועד עיקרית לבחירתו, מבין מנות כמו סטייק אנד אגז, אגז רויאל ושקשוקה. לסיום אפשר להזמין את אחד מקינוחי המסעדה. המחיר: 138 שקלים לסועד.

טאיזו. מנחם בגין 23 (מגדל לווינשטיין, הכניסה דרך לובי הבניין), תל אביב. 03-5225005

תפריט טעימות בטייגר לילי, תל אביב

שני הסניפים של המסעדה האסייתית יגישו בימי ראשון תפריט טעימות הכולל 7 מנות ועוד שתי מנות אורז במחיר של 240 שקלים לזוג. בין המנות: סום טאם, טוד מאן קונג, יאם טואה גאי, טום יאם פירות ים או עוף ולמנה אחרונה בננה לוטי. התפריט מוגש מ-12 בצהריים ועד חצות.

טייגר לילי. הברזל 32, רמת החייל; שרונה מרקט (קלמן מגן 3), תל אביב. 1-700-70-70-97

>> מתכונים לאוזני המן

סדנת ליקוט בטבע לכבוד יום צמצום בזבוז המזון, גליל עליון

מחר, שישי, תתקיים ביקב הרי גליל פעילות מיוחדת לכבוד יום צמצום בזבוז המזון הישראלי הראשון. המשתתפים מוזמנים להגיע לוואדי שסמוך ליקב, שם ילקטו צמחי בר גליליים וילמדו איך ניתן להשתמש בהם למשקאות ומאכלים שונים. בנוסף, המשתתפים יוכלו להשתתף בסיור מודרך בכרם, בבישול ארוחה מחומרי הגלם שבוואדי ומטעימות יין. הפעילות ללא תשלום, בתיאום מראש בלבד.

להרשמה: 04-6868748

מקרון זהב בבוטיק סנטרל

לכבוד יום המקרון שחל ב-20 במרץ, ביוזמתו של השף פטיסייר פייר ארמה, יציעו ברשת בוטיק סנטרל מהדורה מיוחדת של מקרונים בטעמי שוקולד או וניל בציפוי זהב. המחיר: 8 שקלים למקרון.

לרשימת הסניפים

מקרון זהב בבוטיק סנטרל (צילום: טל סיון צפורין, יחסי ציבור)
מקרון זהב בבוטיק סנטרל | צילום: טל סיון צפורין, יחסי ציבור

מנות חדשות בתרנגול הכחול, תל אביב

תפריט האביב החדש של המסעדה של שאול בן אדרת כולל, בין השאר: קרפצ'יו פילה בקר - חציל שרוף, שמן זית, בזיליקום וצ'אטני מנגו (64 שקלים); כתף טלה זוגית בתנור - עם חרדל דיז'ון, דבש, רוזמרין, שום, תפוחי אדמה ובטטות צלויות (440 שקלים); ומינוס סטייק - פרוסות סינטה ושרימפס בגריל ברוטב ברנדי, שמנת וגרגירי פלפל (139 שקלים).

התרנגול הכחול. ניסים אלוני 10, תל אביב. 03-5443349

סדנת אוכל בריא של צחי בוקששתר, כפר כישורית

בוקששתר והנטורופת אופיר פוגל יקיימו ב-22 בחודש סדנת בישול המיועדת לכל מי שרוצה לשפר את בריאותו, בדגש על בעיות עיכול ומחלות אוטואימוניות. בין המנות שיילמדו בסדנה: לחם כוסמת עם צ'רשי דלעת ופסטו אפונה, סביצ'ה דגים על סלט אבוקדו בליים עם סלט מלפפונים קלופים ואצות וואקמה קטן ותה מרגיע לבטן מכורכום טרי, ג'ינג'ר טרי ויבש, זרעי שומר, למונגראס, קינמון וקליפת קלמנטינה מיובשת.

יקב כישור, קיבוץ כישור, ד.נ. בקעת בית הכרם

השף עמוס שיאון מתארח בעיר המכולות, רמת גן

בראשון הקרוב מ-18:00 יתארח השף של הלנה בנמל במתחם המכולות לערב המשלב בין המטבח הים תיכוני של הלנה לבין המטבחים באזור המכולות. בין המנות: בוריק בורגר - קציצת המבורגר, חלמון ביצה וריבת בצל (פריז טקסס); פילה של דג מזוגג, חמאת מיסו וסילאן לצד ירוקים מוקפצים, שמנת חמוצה וחזרת לבנה (ניטן סוי); וספגטי חריף על בסיס שאטה, שמן זית, פטרוזיליה, סרדינים ופרורי לחם (פיורי). המחיר: 40-70 שקלים למנה.

עיר המכולות. תובל 21, מתחם הבורסה, רמת גן. 054-4887878

תפריט חדש בביסטרו לולה וקובה, הוד השרון

הביסטרו-קפה מציין 7 שנים ומשיק תפריט חדש. בין המנות: אנטיפסטי ירקות גריל עם ארטישוק טרי, סלקים, קולרבי, פלפלים, שום קונפי, קלח תירס, גבינת ברי, פרושוטו עגל, איולי צזיקי ולחם קלוי (69 שקלים); סלט ניסואז - ביצה חצי רכה, טונה קונפי, קרם טונה, לבבות חסה, זיתי קלמטה, בצל סגול ועגבניות שרי (68 שקלים); וכריך טבעוני עם טחינה מעושנת, סלט חצילים, פלפלים קלויים בתחמיץ וזוקיני בגריל (41 שקלים).

לולה וקובה. מבוא קדם 5, הוד השרון. 09-8352312

אנטיפסטי, לולה וקובה (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
אנטיפסטי, לולה וקובה | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

יום הרביולי במסעדת אדום, ירושלים

במסעדה יציינו את יום הרביולי שחל ב-20 בחודש עם מנות מיוחדות כמו רביולי ארטישוק - ברוקולי, שום, ארטישוק א לה רומנה, זיתי קלמטה, קונפי עגבניות וגבינת שמנת (65 שקלים); ורביולי סלק - דפי סלק אפוי עם שמנת חמוצה, בלסמי ופקאן מסוכר (56 שקלים). המנות יוגשו לאורך כל השבוע.

אדום. דוד רמז 4, ירושלים (מתחם התחנה). 02-6246242

שפים מתארחים במתחם FOOD UP, הוד השרון

בשישי הקרוב יתארחו במתחם הקולינרי בשרונים אביב משה, טום אביב ורז רהב עם מנות לארוחת שישי: אביב משה יכין דגים לשישי ברוטב נונה, טום אביב יכין ריזוטו צ'רשי ורז רהב - ברוסקטת ים קונפי. לפרטים

שרונים. הרקון 2, הוד השרון

תפריט קינוחים בינלאומי בקפה גרג

בין הקינוחים החדשים ברשת: פנקייק שחיתות עם רוטב מייפל, שוקולד לבן וקצפת עם שערות חלווה, פירורי אוריאו ואגוזי לוז מסוכרים (52 שקלים), כנאפה (42 שקלים) וקרם ברולה (39 שקלים).

לסניפי הרשת

תפריט חדש במחלקת העסקים של אל על

אל על השיקה תפריט חדש לנוסעי מחלקת העסקים בניצוחו של השף שחף שבתאי. בין המנות: אסאדו 3 שעות, פילה מושט בקדאיף ומנת עוף בשקית קוקי.

לפרטים

 

אוכל במחלקת העסקים (צילום: יהונתן בן חיים)
מנות חדשות במחלקת העסקים של אל על | צילום: יהונתן בן חיים

תפריט סוף שבוע חדש בדיינינגס, תל אביב

התפריט יוגש בימי שישי ושבת בשעות 12:00-16:00, ויורכב מטעימות לבחירת הסועד. הארוחה תתחיל במנות פתיחה בסגנון יפני ותמשיך בשלוש מנות לבחירה, ביניהן: סלט חסה ליטל ג'אם וויניגרט ווסאבי, חציל במיסו מתקתק ושומשום לבן, סלמון טרטר עם ווסאבי וויניגרט חלפיניו ואומקסה סושי מורי - בחירת השף של 4 יחידות ניגירי ו-6 יחידות סושי רול. המחיר: 180 שקלים לסועד.

דיינינגס. נחמני 25, תל אביב. 03-5435444

מסעדת לוקנדה חוגגת שנתיים, נצרת

המסעדה תחגוג ב-23 בחודש באירוע ענקי שיכלול יצירה משותפת של ארבעה שפים נצרתים: אליאס מטר, ניזאר גראייסי, ניקולא עבוד וגול שלופה. האירוע יתחיל ב-19:30 עם דוכני מתאבנים (אחד של כל שף) וקוקטייל פתיחה, ולאחר מכן ייהנו הסועדים מ-4 תפריטי ספיישל, אחד של כל שף. את הארוחה ילוו הופעות של אומנים, זמרים, מופע סטנדרט אפ של עדי חליפה ועוד הפתעות. טווח המחירים של מנות הספיישל: 52-130 שקלים.

לוקנדה. דרך הציונות 29, מתחם בית מלון רמאדה, נצרת. 04-6130351

מנות חדשות במסעדת שאלוט, תל אביב

בימים אלו מצטרפות לתפריט המסעדה מנות בטעמים חובקי עולם, למשל: טרטר טונה בסגנון אסייתי (75 שקלים), סלט גרוזיני - לקט ירקות חתוכים גס ברוטב אגוזים (49 שקלים); ועוגת קייב טארט (45 שקלים).

שאלוט. הברזל 3, תל אביב. 03-7324411

ספיישל איטליה ביוליה, תל אביב

במסגרת חודש איטליה יוגשו במסעדה סלט רדיקיו - אנדיב ורדיקיו, ענבי פלאם, רוקולה וגבינת גורגונזולה פיקנטה בוויניגרט אגוזים (52 שקלים); בורטה פנצנלה - כדור מוצרלה במילוי שמנת כפרית עם סלט עגבניות צבעוני, בזיליקום וקרוטונים (56 שקלים); פיצה ביאנקה - קרם ארטישוק, מוצרלה טרייה ועלי רוקט (55 שקלים); וטירמיסו - שכבות של קרם מסקרפונה, בישקוטים ואספרסו קוסטדורו (42 שקלים) ועוד.

יוליה. נמל תל אביב, מבנה 2 (צמוד למציצים)‏, תל אביב

אתגר המבורגר במסעדת קבאנה, יבנה הירוקה

במסגרת האתגר מי שיצליח לסיים תוך 30 דקות 1.8 ק"ג של המבורגרים עם תוספת גדולה של צ'יפס או טבעות בצל יקבל חודש של ארוחות בחינם. האמיצים שייכשלו ייאלצו לשאת בעלויות האתגר - 219 שקלים.

קבאנה. המרכז של קרסו ביבנה, רחוב הנחשול 22, יבנה הירוקה. כשר

סיור אביב בפקיעין

בשבת הקרובה בשעה ייערך סיור קולינרי בפקיעין. נפגשים ב 10:00 בקונדיטוריית יוסף בכניסה לפקיעין (מול סבתא ג'מילה), מסיימים עד 14:00. המחיר: 120 שקלים, כולל הדרכה, כנאפה, סדנת סמבוסק ועוד.
להזמנות: 054-6378901 

חגיגות סנט פטריק במסעדות, 17 בחודש

הרצל 16 תציין את היום עם מנות שיבושלו בבירת גינס והופעה של מאור כהן. בין המנות: שוקרוט גינס - נקניקיות בקר שבושלו עם כרוב וגינס (44 שקלים); ספריבס - ברוטב צ'ילי קוריאני וגינס, על הגריל (42 שקלים); ושומאי עוף - כיסונים יפניים מאודים ממולאים בעוף וכרוב שבושלו עם גינס (42 שקלים).

הרצל 16. רחוב הרצל 16, תל אביב. 03-5544300

בפאב האפטר דארק בחיפה יחגגו עם מנות ספיישל איריות, דוגמת אייריש סטו - קוביות בקר עם ירקות שורש בבישול ארוך בבירה גינס (75 שקלים); ופאי רועים - בשר טחון מבושל בבירה עם פירה אפוי בתנור (65 שקלים).

אפטר דארק. דרך יפו 30, חיפה. 053-5216076

בפאב האירי אוסקר וויילד בחולון ופתח תקווה יציעו ב-16 וב-17 בחודש בירה, וויסקי ועוד המון אלכוהול במחירים מיוחדים, להקת ריקודים איריים, מתנות ואווירה אירית אותנטית.

אוסקר וויילד. השחם 36, פתח תקווה. 03-6205090; הרוקמים 26 פינת הלהב, מרכז עזריאלי, א.ת חולון. 03-7785550

ברשת מייקס פלייס יציינו את היום בסוף שבוע בין לאומי של חגיגות ואוכל על טהרת המטבח האירי, וויסקי משובח ובירות כהות תוצרת אירלנד. בין המנות: קדירת גינס - נזיד בשר עם תפוחי אדמה המושרה בבירה, סלרי ותימין (58 שקלים); וכריך קורנביף עם כרוב חמוץ (66 שקלים).

להזמנת מקומות

במסעדת ביאת בנצרת יציינו את היום עם תפריט מיוחד.

ביאת. אל בישארה 55, נצרת. 04-6555146