ישראלים חולים על ארוחות בוקר: מאפים, לחמים, ביצים בשלל סוגים, גבינות, ירקות ופירות. אבל משהו שלא מאפיין את ארוחות הבוקר המקומיות הן גלידות. בג'לטריה בתל אביב החליטו שהגיע הזמן למזג בין שני עולמות שאנחנו אוהבים במיוחד, גלידות וארוחות בוקר, וליצור קולקציית גלידות חדשות לקיץ בטעמי ארוחות בוקר.

ברגע הראשון זה אולי נשמע מוזר, אבל הגלידות נשמעות מסקרנות במיוחד. בין הטעמים החדשים שאפשר למצוא כאן: גלידה בטעם לחם טרי עם ריבת תות תוצרת בית; גלידת פנקייק ומייפל; גלידת קורנפלקס וחלב; גלידת מוזלי; ואפילו גלידת אגז בנדיקט שמגיעה עם בריוש, ולמעוניינים גם עם תוספת של בייקון מלוח מעליה.

גלידת אגז בנדיקט ג'לטריה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
הכי טעימה שיש. גלידת "אגז בנדיקט" | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

התייצבנו לטעום, והרשו לנו לספר לכם שמדובר בהברקה. כל הגלידות היו טעימות: המוזלי כלל גלידת יוגורט מוצלחת עם שילוב של שלל פירות יער וגרנולה פריכה; גלידת הקורנפלקס והחלב התבססה על חלב שהושרה בו קורנפלקס במשך לילה שלם, כך שהוא ספג את הטעמים של הדגנים ולאחר מכן הפך לגלידה קרמית, כשבשביל הפריכות הוסיפו כאן גם קורנפלקס טרי; וגלידת הפנקייק ומייפל כללה חתיכות פנקייק טעימות וסירופ מייפל טבעי שהורגש היטב.

הגלידה הטובה מכולן הייתה דווקא זאת שהפחידה אותנו במיוחד: גלידת האגז בנדיקט שהייתה גלידת זביון עשירה שתובלה בבריוש עשיר וחמאתי; יציאה שלא הזכירה את הטעמים של מנת האגז בנדיקט בסופו של דבר, אבל הייתה מעולה ומקורית. מחירי הגלידות של ארוחת הבוקר נעים בין 17-27 שקלים למנות אישיות, ובין 56-98 למנות משפחתיות לקחת הביתה. הגלידות יהיו זמינות בג'לטריה עד לחודש אוגוסט.

ג'לטריה. גרינברג 25, תל אביב. שדרות אבא אבן 9, הרצליה. 03-6703626. 09-7404747