רק אל תקראו לו בר: חלל תרבות חדש עם איזקאיה נפתח בתל אביב
OBI הוא קומפלקס חדש עם שלושה אזורים שונים שאחד מהם הוא בר אוכל יפני, שימיז הוא ספוט מושלם לשקיעות בחוף הים של מכמורת, שר הוא בית קפה חדש בפרדס חנה, HBB היא המבורגרייה חדשה ברמלה, סולו פיצה הוא ארגון לנוער בסיכון שנפתח בנתניה, ליסה הוא בר בירות ואוכל חדש על חורבות הפינטה המיתולוגית באשדוד ועוד מקומות חדשים וטעימים

OBI
מאחורי מתחם התרבות והאוכל החדש, OBI, עומדת קבוצת-על של אנשי לילה, קולינריה, מוזיקה ואלכוהול מכל קבוצות האירוח והבילוי החזקות בעיר. יש ביניהם את דרור שר (תדר, פורט סעיד, מתחם בית רומנו), מוטי אלה ועומר דוד (קפה אירופה), השף דידי פרמינגר (מיראז׳, קיסה) ואנשים נוספים. אובי, שנפתח באיזור יבנה בתל אביב, מציע חלל פנימי עם מטבח, ובו גריל פחמים שהוא הלב הקולינרי של המקום. בצדו השני ניצבת עמדת תקליטים ומערכת סאונד, ובמקום יש גם חצר פתוחה ובר אחורי. וכמו באיזקאיות יפניות, אותם ברי אוכל רחוב, הפילוסופיה כאן משוחררת. השף דידי פרמינגר (28), בן לאם יפנית ואב ישראלי, החל את דרכו המקצועית במטבחי המסעדות של אייל שני בארץ ומעבר לים, שם התמחה אצל מי שנחשב גדול השפים בתחום היקיטורי היפני איקגאווה (Ikegawa). המטבח של פרמינגר מתבסס על הטעמים והיסודות של המטבח היפני, אך הוא יוצק להם פרשנות אישית.
יבנה 31, תל אביב. במהלך ספטמבר שעות הפעילות בין שני-שבת: 19:00-24:00, לא כשר

שר בית קפה ומאפיית בוטיק
בית הקפה הזה התחיל במושב אבירים שעל גבול לבנון רגע לפני המלחמה. בשנתיים שעברו מאז הוא הצליח לשרוד, אבל המערכה מול איראן ניצחה אותו. עדן, בעלים של המקום, החליט להעביר את העסק לפרדס חנה והלתחיל מאפס. שר החדש מציע מטבח חלבי צמחוני עם מבחר מנות טבעוניות, ואת הכל עושים במקום, כולל הלחמים והחמאה. מציעים כאן כריכים מעולים (50-56 שקלים) ושקשוקות, ובגזרה הטבעונית יש מנות כמו בורגול מוקפץ עם בצל, פטריות ותרד ביין לבן או מגדל תפוחי אדמה קריספיים על קרם תפוח אדמה רך.

יש גם ארוחות בוקר (64 ליחיד או 125 לזוג), סלטים מעניינים כמו סלט נבטים (32 לקטן או 48 לגדול) ומנות ראשונות למרכז השולחן. אם תגיעו רעבים יותר תוכלו להזמין כאן פסטות כמו לזניה שרי תרד, רביולי, פטוצ'יני ברוטב לבחירה וניוקי תפוחי אדמה. גם בגזרת השתייה יש דברים מעניינים כמו ספייסי שייק עם מנגו אננס וצ'ילי.
המייסדים 27 פרדס חנה כרכור. שני-חמישי 6:30-15:00, שישי 6:30-14:00. כשר ללא תעודה

הגבנייה של אושי במשק אדמית
הגבנייה של אושי ויטריאול התחילה בתור מקום של גבינות, והיום פועל בה גם בית קפה מקסים בחלק מימי השבוע. בתחילת השבוע אושי מכינה גבינות עזים ללא חומרים משמרים בשיטות עבודה מסורתיות, והחל מיום שלישי היא מגישה מנות ומארחת בבית הקפה. יש בתפריט צלחת גבינות (65 שקלים); ג'בטה עם רוסטביף וגבינה מעושנת (36 שקלים) ויש גם קרפצ'ו סלק עם אגוזים רוקט ו-2 סוגים של גבינה (34 שקלים); פיצה עם פפרוני וגבינה צ'רקסית מעושנת (58 שקלים), סלטים וקינוחים.
קיבוץ אדמית. חמישי 18:00-22:00, שישי 09:00-14:00, שבת 10:00-15:00, לא כשר

שימיז
שימיז היא עגלת חוף חדשה בחוף מכמורת שבה שימי גבאי מגיש דרינקים ונשנושים כמו כריכים עם בשר מפורק, אבטיח, פוקאצ׳ה ונאצ׳וס. בסופי שבוע יש הופעות משתנות ולפעמים גם עושים פעילויות כמו אמבטיית קרח.
בווייז: חוף מכמורת. אחרי החניון של החוף עצמו ממשיכים כ-100 מטר צפונה. שני-חמישי, שבת 18:00-23:00, 13:00-23:00.לא כשר
סניף חדש לסולו פיצה פאי
סולו פיצה פאי היא פיצרייה טיפולית, יוזמה חברתית המעניקה הזדמנות לחיים חדשים עבור נוער בסיכון. המיזם פועל במסגרת המית"רים (מרכזי יום תומכים) של משרד הרווחה והביטחון החברתי, ומי שעובד במקום הם בני הנוער. עד היום פעל סניף אחד של המיזם בפתח תקווה, ועכשיו נפתח סניף נוסף בנתניה. המקום נועד להעניק לבני הנוער סביבת עבודה תומכת, בה הם לומדים מיומנויות מקצועיות ורוכשים כלים לחיים דרך הכנת הפיצה. במקום מכינים פיצה מרובעת שדומה לפוקצ'ה והיא נארזת לתוך אריזות קרטון ממותגות. יש במקום גם סלטים ופסטות וארוחות מובנות.
שד' בנימין 1 נתניה. ראשון-חמישי 11:00-21:00, כשר
ליסה
מסעדת פינטה, מוסד אשדוד לא כשר, נסגרה לאחר פעילות של עשור. אליסה קוגן, בתו של בעלי המקום פתחה במקומה בר בירות כשר, בליווי קולינרי של טל הולנדר - מסעדן ותיק ובעלים של מלכה וציפי ומסעדת חוף חדשה בשם קאסה פלאיה באשקלון. בתפריט יש 40 מותגי בירה ותפריט אוכל בשרי. יש בו מנות כמו צ'יפס זוקיני (49 שקלים); קרפצ'ו בקר (64 שקלים); שניצל וינאי (76 שקלים) וגם אנטריקוט (145 שקלים), שיפוד קצבים (155 שקלים), נקניקיות ופיש אנד צ'יפס.
הבנאים 1, אשדוד. 053-4482085. כשר
סניף חדש של HBB
מזללת המבורגריםH.B.Bמגדרה הופכת לרשת, עם פתיחת הסניף החדש ברמלה. מאחורי המיזם עומד צחי צוק, שהוא גם הבעלים של מלון ליר סנס ומסעדת הביסטרו אברטו בגדרה, והשף ומנהל הרשת, מאור סמוראי. הסניף החדש, בדומה לסניף בגדרה, מציע המבורגרים עם שמות משעשעים כמו סחבק (64 שקלים); מאשרום (64 שקלים) וגם את הנאגטס המפורסם מפילה עוף שנמסים בפה.

צופית 40, קניון רמלוד דרום. 08-6225622. ראשון-חמישי 11:30-24:00, שבת 21:00-00:00, כשר למהדרין בד"ץ בית יוסף
