איזה כיף זה כשיש מישהו שמאמין בך, קחו לדוגמה את תומר אגאי. הוא עבד אצל חיים כהן במסעדת יפו-תל אביב במשך שלוש שנים, הוביל את המטבח והיה מרוצה מהעבודה, אלא שאז כהן החליט שבן טיפוחיו צריך להתקדם ולפתוח מסעדה משלו. לא רק שכהן דירבן את אגאי לפתוח מקום משלו, הוא גם המשיך לשלם לו משכורת תוך כדי שאגאי מחפש את המיקום למסעדה החדשה שלו. לא מדהים? 

סנטה קתרינה
מקום חמים ומעוצב בפשטות | צילום: תומר אגאי

רוצים לאכול עוד? בואו לפייסבוק שלנו

"בחמש השנים האחרונות, מהן שלוש ביפו-תל אביב, הייתי צמוד לחיים", מספר לנו אגאי שנמצא כבר 17 שנים במטבח במסעדות כמו הרברט סמואל, טוטו ומסעדות בעלות כוכבי מישלן באיטליה ובצרפת. "מאוד התחברנו ואנחנו חברים נורא טובים. הוא שם לב שקצת כביתי יצירתית במטבח ודחף אותי קדימה, תוך כדי שאני נהנה בינתיים מהמסגרת החמה שלו". 

פיצה סנטה קתרינה
שלל פיצות שוות מהטאבון | צילום: תומר אגאי

עוד באוכל טוב:

בחיפושיו, מצא אגאי שותף חדש, הבעלים של בר ההר סיני התל אביבי, וביחד הם הקימו את מסעדת סנטה קתרינה בסמוך לבית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי שבתל אביב. המסעדה פשוטה וצנועה וסובבת סביב טאבון גדול, ממש כמו במסעדה של כהן, עליו מתבסס התפריט. "הטאבון הוא המפתח לכל הדבר הזה", מסביר אגאי, "הוא מגיע מפירנצה ונחשב לאחד הטובים בעולם - משתמשים בדגם הזה במסעדות כמו ריבר קפה בלונדון וגם ביפו-תל אביב". 

חיים כהן
חיים כהן. בזכותו ובגללו | צילום: בני גם זו לטובה

האוכל בסנטה קתרינה, שפתוחה בינתיים רק בשעות אחר הצהריים והערב ובהמשך תיפתח גם בשעות הלילה, מגיע מהסביבה הקולינרית שקרובה לישראל - טורקיה, סיציליה, טוניס ואלג'יר, כך למשל פיצה רוקה עם רוקט ופרמזן, סלט דאקה עם ברינזה וביצה חצי קשה, סלט משוויה עם קלמרי ופלפלים, סטייק בפיתה בעבודת יד, לחמעג'ון ובייגלה ירושלמי. במשך שעות הלילה הטאבון יישאר דולק ויתבשלו בו תבשילים ארוכי טווח כמו צוואר טלה עם ירקות שורש.

המחירים במסעדה החדשה נעים בין 12-48 שקלים למנה, כשמספר מצומצם של מנות דג או טלה מתומחרות בסביבות ה-80 שקלים. אף מנה בתפריט לא עוברת את רף המאה שקלים לאור הרצון של אגאי לשמור על תמחור מתון. "אנשים כמונו שאין להם דרך להשיג סכומים של מיליונים כדי להשקיע במסעדה רוצים לעשות את הדברים בדרך אחרת", הוא מסביר, "יש במקום הזה הרבה נשמה במקום כסף ואנחנו מוצאים פתרונות יצירתיים לדברים שבדרך כלל צריך עבורם הרבה מאוד כסף. היו לי המון הצעות לעשות מקומות מפוצצים עם משקיעים של מיליונים במהלך השנים וזה לא עניין אותי. רציתי ליצור מקום שהוא שלי וכזה שאנשים יהיו מסוגלים לאכול בו גם פעמיים-שלוש בשבוע ולא לקרוע את הכיס".

סנטה קתרינה. בית הכנסת הגדול, הר סיני 2, תל אביב. ראשון-שבת 17:00-00:30.

>> לכל חדשות האוכל