מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

איטליאנו דה לה קוסטה: מסעדה איטלקית חדשה לחמודי עוקלה בחיפה

כוכב העונה הראשונה של משחקי השף, חמודי עוקלה, יוצא לדרך חדשה ופותח מסעדה איטלקית. אנחנו מקנאים בתושבי חיפה שיזכו לטעום ראשונים מהמקום החדש שישלב בין אוכל איטלקי ומטבח ערבי מקומי. בינתיים, עוקלה מבטיח מחירים מתונים ונוף לים. אנחנו כבר הזמנו מקומות

ריטה גולדשטיין
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק

השף חמודי עוקלה, אחד המתמודדים הזכורים בעונה הראשונה של משחקי השף, הודיע על פתיחת מסעדה איטלקית חדשה בהובלתו. המקום החדש, EATALIANO DALLA COSTA, ייפתח בחיפה בעוד כחודש, ויהווה תוספת מסקרנת לסצינת המסעדות האיטלקיות בעיר, שהתחמשה לאחרונה במקומות מרשימים נוספים כמוויוינו האיטלקית הגדולה.

מיקום המסעדה החדשה יהיה באותו מקום בו פעלה בעבר רשת בתי הקפה יטבתה הנוסלטגית, ממש מעל מסעדת שוואטינא המוכרת בבת גלים (לה סניף גם בסטלה מאריס שבחיפה). בני משפחתו של עוקלה הם הבעלים של זוג המסעדות שוואטינא שפועלות בחיפה כבר שנים, ויהיו גם שותפיו למסעדה האיטלקית החדשה.

"החלטתי ללכת על המטבח האיטלקי כי אני חושב שזה מטבח שמאוד מתחבר לאוכל הגלילי, ואני גם חושב שאצליח ליצור חיבור בין האזורים", אומר עוקלה. "חוץ מזה, תמיד חשוב לי לחדש. גם כשהתחלנו עם מגדלנה, יצרנו משהו חדש במגזר הערבי ובכלל. אני חושב שהיום, האוכל הערבי, הגלילי והמודרני, כבר נמצא במקום מאוד יציב, וזה מאוד ניכר במסעדות הערביות שנפתחו לאחרונה. עכשיו האתגר שלי הוא לעשות אוכל איטלקי, עם דגש על המטבח בדרום איטליה, ואני משלב בו את הידע שלי במטבח המקומי".

עוד באוכל טוב:

מסעדת איטליאנו דה לה קוסטה (בתרגום חופשי: "איטלקי מחוף הים"), עתידה להיות מקום משוחרר ולא פורמאלי, עם מטבח פתוח ורחב המאפשר להתבונן בחדרי הייצור של הבצקים האיטלקים. בנוסף, בניגוד לגישתה היוקרתית למדי של מגדלנה, כאן מבטיח חמודי מחירים מתונים יותר, שינועו בין 40-55 שקלים למנה ראשונה, ועד 120 שקלים למנה עיקרית.

פרסומת

לקראת המיזם החדש עזב בסוף השבוע האחרון עוקלה את המסעדה בה עבד זה שלוש שנים בתור השף התפעולי, מסעדת השף הערבית המודרנית מגדלנה. במהלך עבודתו במסעדה, שנחשבת לאחת מהמסעדות המובילות שפועלות כיום בישראל, עבד עוקלה בצמוד לשף המסעדה, יוסף (זוזו) חנא, ויחד יצרו השניים מטבח ערבי, מקורי ואסתטי במיוחד, שהוביל לביקורות חיוביות ואהדה בקרב חובבי אוכל בישראל.

בפוסט הפרידה המרגש של עוקלה ממגדלנה הוא הסביר על הצפוי לו בעתיד, ועל הדחף לצאת ולפתוח מקום חדש משל עצמו, עם סוג אוכל אחר מזה שהוא רגיל לבשל במגדלנה.

איטליאנו דה לה קוסטה. העלייה השנייה 96, בת גלים, חיפה. לא כשר.