אספרנטו סלט פטה (צילום: בנצי ארבל,  יחסי ציבור )
סלט פטה - בלי התחכמויות | צילום: בנצי ארבל, יחסי ציבור

לפני כשנה נפתח על גג בניין משרדים באמצע תל אביב הסורא מארה - בר קולינרי שהפך ללהיט, עם נוף מהפנט של כל העיר, אוכל כיפי, קוקטיילים והאווירה הכי נכונה שיש. עם הצלחה לא מתווכחים, והיום פותחת קבוצת השותפים שמאחורי הסורא מארה את האספרנטו - בר אוכל קיצי שיפעל אף הוא על גג בניין, הפעם בסמוך לחוף הים, בשיתוף פעולה עם מלון קרלטון תל אביב ובגרסה כשרה.

גם לנו יש פייסבוק, והוא טעים

ולמה "אספרנטו" דווקא? מגדלור המרינה, שאותו רואים מהמקום, צבוע בצבעים ירוק ולבן שמתכתבים עם הדגל של שפת האספרנטו – השפה הבינלאומית שיצר אליעזר לודוויג זמנהוף. "הכל התחבר", אומר בנצי ארבל, השף ואחד השותפים במקום, "והרעיון של שפה שברורה, מתאימה ומחברת בין כולם זה חזון מדהים".

אספרנטו סלק (צילום: בנצי ארבל,  יחסי ציבור )
סלק גם, גם וגם. מחווה לשפים המקומיים | צילום: בנצי ארבל, יחסי ציבור

האספרנטו יפעל החל מהשבוע ורק בחודשי הקיץ הקרוב. בספטמבר או אוקטובר, כשיתחיל להתקרר, הוא אמור להיסגר. הפעילות של המקום תהיה בשעות הערב בלבד, מהשעה שמונה וחצי מדי יום (פרט לשישי), ובדומה לסורא מארה גם בו יהיה אפשר להזמין מקומות דרך עמוד הפייסבוק שייפתח בקרוב.

התפריט, בהתאם לרוח המקום, מתאפיין במנות קטנות ומרעננות שכיף לאכול בשיא העונה החמה. "הרעיון שלנו הוא להתאים את החוויה של האוכל לים בקיץ הישראלי", אומר ארבל, "בלי יומרות למסעדה מתוחכמת אלא עם קונספט שמתאים לבילוי ישראלי קיצי. אנחנו מנסים להיות פשוטים ומדויקים עם התחשבות בכל המגבלות של המיקום והעונה".

אספרנטו אבטיח (צילום: בנצי ארבל,  יחסי ציבור )
פיצת אבטיח באספרנטו | צילום: בנצי ארבל, יחסי ציבור

הומור עצמי ומחירים טובים

התפריט של ארבל כולל לא מעט הומור עצמי ומחוות למנות של שפים ישראלים מוכרים. כך, למשל, מנת "הסלט שגנבתי מרושפלד". "מדובר בסלט העגבניות של יונתן רושפלד מהרברט סמואל שכל העיר מנסה כבר שנים להעתיק", אומר ארבל, שעבד אצל רושפלד בעברו, "אני גנבתי אותו עד הסוף וביקשתי ממנו אישור כמובן. יש גם מנת טרטר סלק שנקראת 'סלק גם גם & גם', שהיא קריצה לשף שרון כהן שהיה בין מקימי מסעדת דא דא ודא (וכיום כבר לא חלק מהמקום) ומגיש במסעדת השף שלו שילה מנה מפורסמת של טרטר דג מכוסה בסלק".

חלק מהמנות באספרנטו ניתנות להזמנה בגדלים משתנים לפי כמות האנשים - למשל "צלחת פירות מהאלבום בתאילנד", שמגיעה בשלל גדלים עם פירות כמו אננס, פפאיה, דובדבנים וסברס שמוגשים על קרח עם חנקן נוזלי - מנה קרירה שקורצת לצלחת הפירות המוכרת מבתי המלון של פעם. המנות לא ענקיות, אבל התמחור באספרנטו נגיש בהחלט ונע בין 31 שקלים ל-57 שקלים למנה.

בין המנות הנוספות בתפריט: פיש אנד צ'יפס מברבוניות טריות מטוגנות, גרידת לימון ואיולי נענע; פטה פריטה - סלט פטה מטוגנת על עגבניות, עם רוקט ואפרסקים לבנים; פיצת אבטיח עם אבטיח פרוס לאורך ועליו פילטים של תפוז, לימון, מיקרו בזיליקום, גבינת פטה וסוכר נענע טחון; המבורגר ים מדג טרי קצוץ עם חציל שרוף, לימון, שום קונפי, חרדל, בזיליקום ירוק ואיולי לימון; טרטר סלק חריף, חמוץ ומתוק עם סלק אפוי, חלוט וחי בקציפת פטה וצ'ילי ירוק חריף עם צנוברים קלויים ועלים של רוקט ושמן כמהין; סלט עגבניות שרי צבעוניות - צהובות, אדומות ושרי תמר בוויניגרט ליים כבוש, עם זיתי קלמטה, קוביות תפוחי אדמה מבושלים בשמן, שום קונפי, בצל סגול וקציפת גבינה מלוחה עם עלי פטרוזיליה.

אספרנטו. מלון קרלטון, אליעזר פרי 14, תל אביב. ראשון-חמישי 8:30-אחרון הלקוחות, שבת מוצ"ש-אחרון הלקוחות. כשר.

לעדכונים: עמוד הפייסבוק של סורא מארה

>> לכל חדשות האוכל