מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

הספוט המושלם לבראנץ' מפנק של שבת בחיפה

בבית קפה קטן בסמטאות העיר התחתית של חיפה מצאנו כמה מנות בוקר סופר שוות, סוכריות פאדג' אנגלי בטעמים מיוחדים, מנה מטורפת עם שוקולד דובאי וקינוח פנקוטה ויראלי בצורת חתול שמענטז על הצלחת. הכירו את פוסלסקי, פנינה חיפאית קסומה

לין לוי
mako אוכל
פורסם:|עודכן:
panakotik - טרנד הפנקוטה הכי חמוד בעולם
חתול פנקוטה שובב וטעים. פוסלסקי, חיפה|צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

הרבה זמן לא נתקלתי בבית קפה טוב שהוא לא חלק מרשת, בטח לא מחוץ לתל אביב; כזה שיש בו אווירה ונשמה, ותפריט שלא מסתפק בארוחת בוקר נטולת אופי. בסמטאות בין דרך יפו לרחוב המגנים, מצאתי בחיפה בית קפה קטן ומתוק, מעוצב בפשטות ומקוריות, מלא אישיות ונטול מיתוג. פוסלסקי היא פנינה שאפילו חיפאים עדיין לא גילו, כנראה כי הוא נפתח בשיא המלחמה לפני 9 חודשים.

מנות בראנצ' מושלמות
מנות בראנצ' מושלמות|צילום: מריה לבובה, יחסי ציבור
פרנצ' טוסט דובאי
פרנצ' טוסט דובאי|צילום: לין לוי, mako אוכל

את בית הקפה הזה פתחו דימה ויוליה פוסלסקי, עולים חדשים בני 31. אפשר לתרגם את שם המקום מרוסית בתור "כפרי" או "חקלאי", אבל זה פשוט שם המשפחה של בני הזוג ואין שום דבר כפרי במקום שלהם. לפני העליה, יוליה הייתה קונדיטורית ובמשך עשור יצרה קינוחים עבור בתי קפה במוסקבה. דימה היה כלכלן. את בית הקפה הם שיפצו ועיצבו בעצמם מאפס. היום הוא מתפעל את מכונת הקפה ואת הפלור והיא מבשלת ואופה לבדה במטבח הגדול את כל האוכל שבתפריט.

פרנצ' חביתה
פרנצ' חביתה|צילום: יוליה פוסלסקי, יחסי ציבור
פרסומת

בכל צלחת שיוצאת לשולחן יש משהו שונה, וגם כשמדובר על מנות שגרתיות יחסית - יוליה עושה אותן קצת אחרת ומאוד משקיעה בפרטים הקטנים. היא מאוד אוהבת ארוחות בוקר והן מה שמרכיב את רוב התפריט של פוסלסקי. טווח המחירים בין 36-70 שקלים והמבחר כולל אומלט מגולגל וממולא בשמנת מעל שמן פטרוזיליה; אבוקדו ופרנץ' טוסט עם מקושקשת פלאפית מעל; פרנץ' טוסט סלמון עם גבינת שמנת ואבוקדו; פרנץ' טוסט עם קרמל מלוח, שמנת ובננה קלויה; לביבות תפוחי אדמה עם סלמון, שמנת ומלפפון טרי ומנה טבעונית של פרנץ' טוסט עם מיונז קשיו, פטריות וקישואים. יש גם מנה סופר מושחתת של פרנץ' טוסט עם בייקון של מרסל, ביצה עלומה ורוטב הולנדז. כל המנות מוגשות בצורה אסתטי וההקפדה על הפרטים הקטנים מורגשת בכל מנה.

סירניקי - פנייק גבינה אפוי
סירניקי - פנקייק גבינה פלאפי|צילום: מריה לבובה, יחסי ציבור
עוגת מדוביק
מדוביק ועוגת גזר|צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

החלק השני בתפריט מוקדש לקינוחים מעולים. גולת הכותרת הוא פרנץ' טוסט דובאי (65 שקלים): חלה מטוגנת בחמאה ומעליה תערובת קדאיף וקרם פיסטוק עשיר. מעל כל זה יוליה שפכת כמות נדיבה של קרם שמנת ומפזרת קקאו ופיסטוק טחון. מנה נוספת שכדאי לטעום כאן היא הסירניקי: פנקייקים קטנים ופלאפיים מגבינה, אפויים ומוגשים עם שמנת חמוצה ורוטב חמוציות או עם רוטב קרמל מלוח.

יוליה מכינה גם מדוביק (26 שקלים) - עוגת דבש רוסית קלאסית שעשויה משכבות של ביסקוויט וקרם שמנת חמוצה ועוגת גזר לא שגרתית (26 שקלים) - 4 שכבות של בצק רך בטירוף וביניהן קרם וניל קלאסי. ועוד משהו קטן ומיוחד לקינוח: עוד במוסקבה יוליה פיתחה מתכון של סוכריות מיוחדות, כך לפחות היא מכנה אותן. מדובר בפרלינים של פאדג' אנגלי בעלי מרקם מדהים והם מגיעים בטעמי פיסטוק, לבנדר, קוקוס, מאצ'ה או פלפל צ'ילי. יחידה עולה 12, קופסה של 12 עולה 60.

כאמור, לא רק האוכל מיוחד בפוסלסקי. יש במקום גם אווירה נעימה ועיצוב פשוט אבל מקורי, כלים צבעוניים יפים ומכונת קפה שבני הזוג הביאו במיוחד מדובאי. את הלחמים שהם הבסיס לכל המנות הם מביאים ממאפיית ברדא המעולה ואת הקפה מקפה נחת התל אביבי. בגזרת המשקאות יש גם יציאות מקוריות כמו לימונדה חמוציות ובזיליקום ובגזרת הקפה יש באמבל – משקה קפה קר מיוחד המורכב ממיץ תפוזים ואספרסו.

פרסומת

כרגע המקום עובד רק עד 15:00 או עד 16:00בסופי שבוע (לפני שמגיעים,מומלץ מאוד להתעדכן באינסטגרם של המקוםלגבי שעות הפעילות), אבל הוא פתוח בשבת, מה שהופך אותו לספוט נפלא לבראנץ' סופ"ש בחיפה.

הנאמנים 6, (העיר התחתית) חיפה. שני-חמישי 08:00-15:00, שישי 08:00-16:00, שבת 10:00-16:00. לא כשר

מצאתם טעות לשון?