מתכונים לראש השנה

סניף חדש לפריקסה של חיימיקו, תל אביב

הפריקסה האהוב מהוד השרון פותח סניף חדש ושביעי במספר, והפעם ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב. גם כאן תמצאו את התפריט הרגיל, ובראשו את הבוריקסה - פריקסה שבתוכו בוריק עם ביצה או תפוח אדמה. הסניף הזה, כמו כל האחרים, הוא בכשרות בד"צ בית יוסף. 

שעות פעילות: ראשון-חמישי 09:00-24:00, שישי מ-9:00 ועד שעתיים לפני כניסת השבת, מוצאי שבת משעה אחרי צאת השבת ועד 24:00.

הפריקסה של חיימיקו. קינג ג'ורג' 81, תל אביב. טלפון ‎052-3436364. כשר

מרלן, תל אביב (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
מרלן, תל אביב | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

ביסטרו חדש למרלן, תל אביב

דותן כהן ויוחאי טל פותחים ביסטרו-בראסרי ישראלי בפינת הרחובות המלך ג'ורג' ושדרות בן ציון - אח למרלן מגבעתיים. מדובר במעין שילוב של בר שכונתי ומזללת בשר, שמגישים בה המבורגרים ומנות עם טאץ' צרפתי אבל לא רק. בין המנות הראשונות במרלן: פטה כבד עם ריבת צ'ילי, ריבת בצל ובריוש חמים (45 שקלים); טרטר בקר עם איולי (63); וסלקים עם תמרים, גבינה בשלה ושקדים מקורמלים (48).

העיקריות מתמקדות בפרייד צ'יקן (עם איולי שום וקולסלואו אמריקני) והמבורגרים - קלאסי (49 שקלים), צ'יזבורגר (56) עם גבינת צ'דר, "פרנץ' בורגר" (69) עם איולי שום, ריבת בצל ביתית וגבינת בושה עיזים, "טראפל בורגר" (69) עם איולי כמהין, חסה, פטריות צלויות ופרמזן, קורנדביף בורגר עם רוטב ברביקיו וקורנדביף ביתי ו"New Meat Burger" טבעוני. אפשר גם להזמין המבורגר בהרכבה אישית.

בקינוחים יש שתי אפשרויות - מוס שוקולד עם קראמבל ורוטב טופי (42 שקלים) וקרם לימון עם אפרסקים ודבש (40) - ויש גם תפריט קוקטיילים נאה. 

שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-24:00. לא כשר

מרלן. המלך ג'ורג' 46 פינת שדרות בן ציון 2, תל אביב. טלפון: 051-5008717

 

ג'יארדיניו. קפלטי פטריות  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
ג'יארדיניו. קפלטי פטריות | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

ג'יארדיניו - מסעדה חדשה בתל אביב

מלון The Jaffa חונך מסעדה ים תיכונית בגישת Port to Table, בהובלתם של השפים שחר ביטון ובר צנגר (לשעבר מסעדת דלאל). תפריט המסעדה מחולק למנות ראשונות, מנות במחבת ומנות מגריל ג'וספר.

בין הראשונות: סלט ירוקלה - אנדיב, אגסים בזעפרן, בייבי מלפפון, גבינת ברס בלו, רוטב בלסמי לבן ושמן אגוזים (58 שקל) ודגי רשת פריכים בחמאת עגבניות וערק (98). בין מנות המחבת: לוקוס בתערובת תבלינים מקומיים עם קרם דלעת, לחם תימני וקרם פרש (98) וקפלטי פטריות עם חמאה חומה, קרם גבינה כחולה, עלי זעתר ושמן זית (92). בין מנות הג'וספר: חצי עוף חופש צלוי בתבשיל עלים ירוקים ותפוח אדמה ליליפוט במעטפת בצק (152) וספיישל ים עם ירקות צלויים ורוטב שמפנייה לימון (52 ל-100 גרם).

שעות פעילות: ראשון-שבת 18:30-22:30. לא כשר

להזמנת מקום

סניף חדש לבייתי (Beitea) באבל טי, חיפה

הרשת פותחת סניף ראשון בעיר התחתית בחיפה, ובו יוגשו חליטות תה אקזוטיות, משקאות תה צבעוניים בחלב ושייקים של תה ופירות - הכל בליווי כדורי טפיוקה רכים בשלל צבעים וטעמים.

בין המנות: ג'אז מוד - תה ירוק יסמין בשילוב פסיפלורה, אננס, בוֹבה דובדבן ובוֹבה ליצ'י (22 שקל); סוויט סטרוברי - שייק תותים ומנגו בשילוב תה ירוק אולונג, טפיוקה וקרם שמנת (27); ומשקאות מקוריים יותר כמו מאצ'ה - על בסיס תה מאצ'ה בשילוב חלב, וניל, קרם שמנת, קרם ברולה וטפיוקה (26); וטארו - תה טארו עם חלב, קרם ברולה וטפיוקה (26).

שעות פתיחה:ראשון-רביעי ושבת: 11:00-24:00, חמישי ושישי 11:00-1:00.

בייתי באבל טי. דרך העצמאות 49, חיפה. טלפון ‎052-4328980

קפה ספוט (צילום: הגר דופלט, יחסי ציבור)
קפה ספוט | צילום: הגר דופלט, יחסי ציבור

קפה ספוט - בית קפה חדש בתל אביב

הבר של הספוט הוסטל, הממוקם בנמל תל אביב, משנה את פניו והופך ביום ראשון הקרוב לבית קפה. קפה ספוט יציע תפריט של ארוחות בוקר, כריכים, סלטים, מאפים ומשקאות, ולעת ערב יהפוך לבר ויציע 15 סוגי בירה ומגוון של משקאות, מאכלים ונשנושים.

קפה ספוט. התערוכה 3, תל אביב