מקומות חדשים 

שירות משלוחים חדש מפינלנד הגיע לישראל
אפליקציית משלוחי האוכל הפינית וולט (WOLT) הגיעה לתל אביב ומציעה פלטפורמה חדשנית ונוחה להזמנת משלוחים ואוכל בטייק אווי ממסעדות שלא סיפקו עד היום שירותים כאלה. באמצעות האפליקציה ניתן לצפות בתפריט המסעדה, להזמין ולעקוב אחרי הסטאטוס של המשלוח. המחיר של דמי המשלוח מתחיל ב-10 שקלים כתלות במרחק מהמוקד (האפליקציה לא מבצעת משלוחים במרחק של למעלה מ-4 קילומטרים מהמסעדה ממנה מזמינים, כדי לשמור על זמני משלוח קצרים במיוחד). כרגע, האפליקציה בפיילוט במרכז תל אביב ובהמשך היא תתרחב לערים נוספות ולאזורים חדשים. בין המסעדות שמשתתפות בינתיים בשירות: ויטרינה, פיתה פנדה, סושי מון, פאט קאו של טום אביב, גלידריית אניטה וסנדוויצ'יית ברווזי.

לפרטים

המשתה - בר אוכל חדש בפתח תקווה
בעוד מספר ימים ייפתח לפעילות בר המשתה שכולל למעלה ממאה מקומות ומתמקד ביינות וקוקטיילים. בין המנות שיוגשו כאן: מאפה תרד שחור על בסיס בצק שמרים עם בשר עגל טחון, בצל וסומק (44 שקלים), סיגר במילוי בשר טחון ,כבדים, לבבות וראס אל חנות (44 שקלים), כנאפה עגל עם בשר עגל טחון ושומן טלה (68 שקלים) ומעורב חריימה עם חלקי פנים ברוטב חריימה לצד חלה (66 שקלים).

המשתה. לשם 7, פתח תקווה

סניף חדש לרשת ההמבורגרים BBB
הרשת פותחת סניף נוסף הפעם במרכז עזריאלי חולון. הסניף החדש כולל חדר לאירועים פרטיים ועסקיים שיכול לאכלס 35 סועדים.

BBB. הרוקמים 26 חולון מרכז עסקים עזריאלי. 03-7696559

פיתה פנדה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
גם הם בפנים, פיתה פנדה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

ארוחות מיוחדות ותפריטים חדשים

מנות חורף חדשות באגתה, תל אביב
המעדנייה המוצלחת מרמת החייל בתל אביב מציעה תפריט חורף חדש עם מנות ספיישל כמו מרק ארטישוק וערמונים עם שמנת מצרפת; בוראטה מחלב בופאלה עם עגבניות שרי; לזניה גבינות ובייקון עם האם; פסטה ספינוזי מביצים טריות עם רטבים משתנים כמו ארטישוקים עם עגבניות מיובשות וזיתים;  פסטו;  ארבע גבינות; עגבניות ובזיליקום; ריזוטו עם שלושה סוגי פטריות ואספרגוס ורולדת תותים עם קרם שמנת.

אגתה. ראול ולנברג 24, מגדלי זיו, תל אביב.03-575790

דאבל ג'וינט בורגר, BBB (צילום: גליה אבירם, יחסי ציבור)
עכשיו גם בחולון. BBB | צילום: גליה אבירם, יחסי ציבור

ארוחה מיוחדת במלון דריסקו, יפו
בתאריכים 11-12 בדצמבר יתקיים במלון דריסקו אירוע מיוחד שכולל ארוחה ומפגש עם הסופרת דורית רביניאן. הארוחה תהיה הומאז' לארוחה שהתקיימה במלון בשנת 1918 לכבוד הנצחת כיבוש יפו על ידי גנרל אלנבי והיא תכלול 6 מנות. בין היתר יוגשו כאן אספרגוס וכרישה צרובים ברוטב תפוחי אדמה; קדירת פירות ים בקונסומה ירוק ופילה בקר צלוי עם ירקות יפו בתנור. המחיר למפגש ולארוחה: 380 שקלים לסועד.

דה דריסקו. אוורבוך 6, יפו. 03-7410000

שעת תה חדשה במלון אמריקן קולוני, ירושלים
במלון אמריקן קולוני המפואר מציעים לכבוד החורף שעת תה המוגשת מדי יום בין השעות שלוש ועד שש, ליד האח בלובי המלון. בשעת התה כאן תמצאו מנות כמו כריכון סלמון על גבינת שמנת; סקונס עם קינמון, ריבה וחמאה; פירות עונתיים וקצפת (המחיר לשעת תה לאדם: 78 שקלים).

מלון אמריקן קולוני. לואי ונסן 1, ירושלים.

אגתה בוראטה  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
בוראטה באגתה. ועוד של מנות ספיישל חדשות | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפריט חג מולד במסעדת בית הצייד, ג'יש
מסעדת בית הצייד מציעה עד 1/2/19 תפריט באווירת חורף וחג מולד. בין המנות המיוחדות שיוצעו כאן: סלט כדורי לבנה מטוגנים על עגבניות, בזיליקום, וחסה ברוטב ויניגרט ד'יזון דבש; סלט קרנבל בשרים ובו נתחי שייטל, פילה וסינטה; שניצל וינאי בליווי פירה, תבשיל אוסבוקו טלה על אורז גוש חלב מתובל בקינמון ותבשיל גולש הונגרי מוגש בקערת לחם.

בית הצייד. גוש חלב. 04-8722708

מנות קדירה חדשות במסעדת אדום, ירושלים
במסעדה הירושלמית מציעים לכבוד החורף מנת קדירה של לחי עגל עם שום, עגבניות, בצל, תימין, ארטישוק ירושלמי ויין אדום. מחיר הקדירה 98 שקלים, והיא תוגש במהלך החורף וכן בארוחת הסילבסטר במסעדה.

אדום. דוד רמז 4, ירושלים. 02-6246242

פילה לברק לוקס חיפה (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
עכשיו גם בשישי בצהריים. לוקס בחיפה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מנות חורף חדשות בלוקס, חיפה
מסעדת לוקס מציעה מנות חורף חדשות ומרחיבה את שעות הפעילות בימי שישי, החל מ-12:30 בצהריים. בין המנות החדשות: פילה לברק על סלט בורגול ועולש בר, צזיקי, בצל מטוגן וזעתר טרי; פילה בר ים עם רוטב כרישה, פטריות יער ופירה תפוחי אדמה ומרק פירות ים עם שומר.

לוקס. הנמל 13, חיפה. 077-2060970

ערבי ספיישל מהים בכרמים, באר שבע וסגולה
בערבים 10-11/12 ייערכו במסעדות כרמים בדרום הארץ ערבי ספיישל מיוחדים בנושא דגים ופירות ים. בין המנות שיוגשו באותם ימים: תמנון צלוי בגריל במרינדת שמן זית, לימון ותבלינים על אספרגוס, קרם תירס ובצל חרוך (63 שקלים), פילה לוקוס צלוי עם שעועית ירוקה וצהובה, עגבניות שטח, ביצה קשה ולימון כבוש (140 שקלים) ופילה לברק במילוי עגבניות, זיתי קלמטה, קונפי שום, לימון כבוש ועשבי תיבול (110 שקלים).

לפרטים

אמריקן קולוני (צילום: שרה אייכלר)
אם שעת תה איפשהו, אז באמריקן קולוני בירושלים | צילום: שרה אייכלר

יינות ואלכוהול

טעימות היינות הזוכים בתחרות טרה וינו
במסגרת אירוע היין טרה וינו יתקיים בתאריכים 6-7 בדצמבר בית פתוח לטעימות היינות הזוכים בתחרות. באירוע, שיתקיים בבית איש הענבים ביפו, יוצעו לטעימה למעלה מ-60 יינות זוכים. המחיר להשתתפות: מאה שקלים לאדם בהרשמה מראש או 125 שקלים למי שיגיע למקום מבלי להירשם. בין היקבים שניתן יהיה לנסות את היין שלהם: יקב הר אודם, יקב אפק, יקב תום, יקב כביר, יקב צוונבגר, יקב להט, יקב עמרם, ועוד.

בית איש הענבים. בעל הטורים 12, יפו. 03-5180533

ארוחה מיוחדת והשקת יין חדש מבית גראז' דה פאפא בפופינה, תל אביב
ב-16/12 ייערך ערב מיוחד במסעדת פופינה של השף אוראל קמחי. באירוע יתארח היינן עידו לוינסון ויושק בו יין פרייבט לייבל של המסעדה בשם פופינה'ס ארגמן. בערב ההשקה יוצע כמובן היין החדש וכן מנות כמו סשימי טונה, אשכולית אדומה, שומר וגבינת לבנה מיובשת (72 שקלים), קרם ברולה של כבד אווז עם בריוש צלוי בחמאת בקר וריבת פטל (78 שקלים) ורביולי פתוח של כרע עוף ללא עצם, שקדי טלה, אפונה, קרם גזר ומרווה וציר טלה (118 שקלים).

פופינה. אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב.  03-5757477

פר דרייר מועדון יין (צילום: אביב שקורי, יחסי ציבור)
מועדון יין חדש. פר דרייד | צילום: אביב שקורי, יחסי ציבור

תפריט קוקטיילים של חורף באדוארד בר, תל אביב
בר האדוארד מציע תפריט קוקטיילים חדש. בין האפשרויות: קוקטייל בפינג'ן עם קפה, ברנדי מטקסה, אמרטו שקדים ומי זהר; סנגרייה אדומה עם פורט ותבלינים משוק הכרמל; וקוקטייל גבריאלה - בירת ליפמנס פירות אדומים עם וודקה ומיץ תפוזים טבעי. 

אדוארד בר. הכרמל 12, תל אביב. 03-5101695

מועדון יין חדש מבית הפר דרייר, יפו
המסעדה משיקה מועדון יין שכולל סדרת מפגשים בנושא יין עם טעימות של יינות מסביב לעולם. המפגשים ייערכו אחת לחודש וישלבו טעימות של 8 יינות והרצאה על אזורי היין מכל מדינה. לצד היין יוגשו גבינות, לחמים, סלטים ופיצות. המפגש הראשון ייערך בשעה שבע בערב בתאריך ה-16.12 במחיר 200 שקלים לאדם.

פר דרייר. בת עמי 7, יפו. 03-6292111