בני ברק, תל אביב וחיפה: החמין שאתם עדיין לא מכירים
המסעדה היהודית בבני ברק חוגגת את עונת הצ'ולנט עם גרסאות של כל העדות - פלוס חמין אחד של רחלי קרוט ואחד של קובי אדרי; מסעדת יוליה מחזירה לחיים את בבל'ה המיתולוגית, יחד עם מנת החמין שלה; ובשוק תלפיות יש מסעדה חדשה בשם שטייטל, שאתם יכולים רק לנחש מה מגישים בה

המסעדה היהודית, בני ברק
בימים חמישי ושישי של החודשים ינואר ופברואר תתקיים במסעדה היהודית חגיגת חמין, שתקבץ כמדי שנה שלל גרסאות מסורתיות ועדכניות של חמין, לאכילה במקום או לרכישה הביתה. השנה ישתתפו בצ'ולנטיאדה גם קובי אדרי ורחלי קרוט, שיכינו את גרסאות הצ'ולנט שלהם, לצד חמין טריפוליטאי עשיר בעלי סלק וכמון, חמין צפון אפריקאי הוא הסחינה, טבית עיראקי, צ'ולנט אשכנזי, חמין בגרסת מעשנה, חמין מקרוני ועוד. אדרי יכין את "חמין ה-OCD" שלו, וקרוט - "חמין כל העולמות".
לצד החמינים יוגשו קוגלים שונים, סלטי הבית וחלת ויז'ניץ טרייה.
המסעדה היהודית. מצדה 12, בני ברק. 03-5789999
מחווה לבבל'ה ביוליה, נמל תל אביב
מיכה סול, הבעלים של מסעדת בבל'ה עליה השלום, שפעלה ברחוב בן יהודה בתל אביב, וגם של מסעדת יוליה שתיבדל לחיים ארוכים - מקים את בבל'ה לתחייה במסעדה הנוכחית שלו. זה קורה בפופ אפ מיוחד שהתחיל ב-14.12 ויימשך עד 27.12, ובמסגרתו רומן דימנט, מי שהיה השף של בבל'ה, מבשל מנות מהמסעדה המיתולוגית. בין המנות: מרק עוף עם קרפלך, גולאש הונגרי, כבד קצוץ עם בצל מטוגן, רגל קרושה עם חזרת וגם צ'ולנט מסורתי, שיוגש בימים חמישי-שבת. המחירים: 18-96 שקלים למנה, או 360 שקלים לעסקית זוגית שכוללת שלוש מנות פתיחה, מנת ביניים, עיקרית לכל אחד, חלה, שני צ'ייסרים וקינוח זוגי.
יוליה. האנגר 2, נמל תל אביב
שטייטל, חיפה
במסעדת התבשילים היהודיים החדשה בשוק תלפיות מגישים בימי חמישי שני סוגי צ'ולנט: אחד קלאסי עם תפוחי אדמה, שעועית ובשר כבש ואחד מזרח אירופי צמחוני, על בסיס קטניות ותפוחי אדמה. לצד החמין תוכלו להזמין לכם פלטת קוגלים שכוללת קוגל תפוחי אדמה, קוגל אטריות וקוגל עם בשר, וגם כבד קצוץ, רגל קרושה, דג מלוח, סיגרים ועוד.
שטייטל. סירקין 21, שוק תלפיות, חיפה. ימי חמישי 12:00-24:00