בזכות מיזם דֻרוּז, 4 שפיות, מסעדניות ונשות אוכל דרוזיות יתארחו במיטב המוסדות הקולינריים של תל אביב והפודיז המקומיים מרוויחים ארוחות שף מסקרנות, שוק איכרים עם תוצרת דרוזית משובחת וגם סדנת אוכל דרוזי שאחריה לא מפחדים להכין שישברק בבית. 

הארוחה הראשונה (1.4) תתרחש בתריסר, מסעדת השף של ענר בן-רפאל פורמן, שחרטה על דגלה שימוש בחומרי גלם עונתיים ומקומיים. בן-רפאל יארח את איבתיסאם פארס, שבימים שאינה מארחת ומאכילה עשרות חיילים, היא בשלנית אוכל דרוזי מסורתי ומארחת ארוחות, סדנאות וסיורי ליקוט בביתה בחורפיש. 

למחרת (2.1) שפית סניה עאמר ממסעדת ביאנלה פיצה ארט בכפר ג'וליס תגיע לסשן טאבון עם שף תומר אגאי בסנטה קתרינה. ביאנלה של עמאר נחשבה פעם לסוד שמור לתושבי הגליל, אבל הפיצות הייחודיות שלה (פיצה קבב עם ירקות צלויים בטאבון, פיצה פסטו עם גבינת עיזים, ופיצה מסחן עוף עם בצל מקורמל, סומאק ואריסה) כבר צברו מוניטין, וזאת הזדמנות לכל מי שלא הגיעו לג'וליס להכיר את הבצקים. עם הפיצות שלה והפיצות שלו - רק טוב יכול לצאת מהטאבון הענקי של סנטה קתרינה.

סניה עאמר ושף תומר אגאי (צילום: מקסים דינשטיין, יחסי ציבור)
סניה עאמר ושף תומר אגאי | צילום: מקסים דינשטיין, יחסי ציבור

לקראת בישולי סוף השבוע (4.4), שפית מיעד אסעקלה מכפר מע'אר תערוך בית הספר לבישול דן גורמה סדנת בישול של קלאסיקות דרוזיות וגליליות ותגלה כמה סודות וטיפים שעוברים במשפחתה מאם לבת, כשהמעניין מכולם הוא שהכנת שישברק היא לא בהכרח מלאכה כל כך מסובכת. 

ביום שישי (5.4), מתקיימים 2 אירועים: שוק ארץ אדמה מגיע למסעדת האחים - השוק, יוזמה של ליה הורן ומאיה קלרה בהרב נולד בתחילת המלחמה במטרה לתמוך ולפרנס עסקים, יצרנים וחקלאים מקומיים שהכנסתם נפגעה מאוד כתוצאה מהלחימה המתמשכת. בכל יום שישי השוק מתארח במיקום שונה ועכשיו הוא למסעדת האחים, ששימשה כחמ"ל של ממש וסיפקה עשרות אם לא מאות אלפי מנות אוכל לחיילים, מפונים ופצועים. מלבד לתוצרת המשתנה של השוק, תוצע למכירה גם תוצרת דרוזית משובחת. האירוע השני הוא שיחול באותו שישי הוא ארוחה משותפת של שף חיים כהן ונסיבה סמארה, שמסעדתה (הכשרה) "נסיבה" בצפון רמת הגולן היא עצירת חובה בכל נסיעה לחרמון. השניים יארחו ארוחת שישי צהריים במסעדת יפו תל אביב של כהן. 

ולסיום מושלם, בראנץ' שבת (6.4) במסעדת פסטל עם נוף לגן הפסלים של מוזיאון תל אביב לאומנויות ואוכל מיוחד. השף של פסטל בשנתיים האחרונות, גל בן משה, יארח את בסמה ח'יר, מי שהקימה את מסעדת נור בג'וליס (הקרויה על שם בנה) ומאז המלחמה באוקטובר האחרון הפכה לכשרה כדי שיתאפשר לבסמה להאכיל חיילים. 

למידע נוסף והזמנת מקומות לחצו כאן.