שלחמך

בצפון תל אביב נפתחה פיצרייה חדשה של רועי גורן, בוגר CIA בניו יורק ומסעדת "רסטורן דניאל". היום הוא מגשים חלום ומכין פיצריות לא נפוליטניות, דקות מבצק רך ואוורירי עם שוליים עבים וקריספיים. במקביל הוא גם ממתפעל את המעדנייה הקטנה שלו, "עוף צלוחס", שממוקמת בסמיכות לפיצרייה.

הפיצות של גורן בגודל אחיד, בכותר 38 ס"מ (6 סלייסים) ומלבד מרגריטה יש בתפריט גם פוטנסקה, חריפה אש, מלנזנה עם חציל, בייבי מוצרלה ובולגרית, ופונגי עם רוטב ביאנקה פטריות וכמהין. בגזרת הפיצות המיוחדות תמצאו כאן פיצת דולצ'ה בטטה עם קרם בטטה, קוביות בטטה, בזיליקום טרי פרמזן וקרם בלסמי, פיצה טרופיקנה עם רוטב ביאנקה, מוצרלה, אננס, צ'ילי טרי, פלפל קלוי, אורגנו טרי ושבבי פקאן מסוכר. מחירי הפיצה 68-88 שקלים ואפשר גם לקבל אותן בסלייס (15 שקלים למרגריטה או 18 לפיצות אחרות). יש בתפריט גם כמה מנות פסטה וסלטים: קיסר, קפרזה וסלט "רענן" (48-55 שקלים). כמובן שיש גם קינוחים, כך שאפשר גם להרכיב במקום ארוחה קלה.

בראלי 18, תל אביב. טלפון: 03-6999000. שעות פעילות: ראשון-חמישי- 16:00-20:00, שישי 11:00-14:00 

פיצרייה 180

בוטיק 180 על טיילת תל אביב חזר לפעילות, אבל בשינוי קונספט מוחלט ובמקום בית קפה, כעת הוא בכלל פיצרייה: "חשבנו הרבה על החזרה לפעילות, בזמן המלחמה, עם איזה תפריט, באיזה ימים ושעות, ובאיזה היקף פעילות. לתפעל עסק כמו בית קפה ובר אוכל שעובד במהלך כל שעות היום הפך להיות משימה קשה מבחינת כוח אדם אשר גויס כולו בצו 8 נלחם ושומר עלינו כבר כמעט 4 חודשים. מאז 7/10 העסק נסגר והבנתי מהר מאוד שצריך להמציא את הגלגל מחדש ולהתאים אותו לתקופה הנוכחית עם תפריט וקונספט חדש – פיצרייה!  לקח זמן לבנות את התפריט אבל אני סופר גאה במוצר הסופי", מספר המסעדן מאחורי מקום, מעין שמחה.

התפריט במקום כולל 4 פיצות ספיישל, שקרויות על שם עובדי המקום המשרתים כרגע במילואים ונמצאים בעזה: נתן - בשר סרטנים, גבינת בושה וחלפיניו מוחמץ; גיא – פפרוני, דבש וצ'ילי מותסס; מאור – פטריות ירדן, קרם פרש ובצל ירוק; ועמית – מיקס גבינות של מוצרלה, גרוייר, אמנטל וצ'דר (מחיר כל פיצה מיוחדת: 89 שקלים). חוץ מהפיצות המיוחדות יש גם פיצות קלאסיות (69 שקלים) עם תוספות יותר סטנדרטיות, סלטים וגם רטבים לטבילת קצוות הפיצה. כרגע המקום פעיל אך ורק במשלוחים.

פיצרייה 180 (צילום: דימיטרי פומזן סוכנות קרלה, יחסי ציבור)
פיצרייה 180 | צילום: דימיטרי פומזן סוכנות קרלה, יחסי ציבור

Bagel`z

קריית אונו התחדשה במזללת בייגלז מסקרנת שבה מכינים כריכי בשר בתוך בייגלים שמנמנים. כל המנות מוגשות עם תפוח אדמה אפוי ליד ורטבים. התפריט מציע בייגל עם בריסקט מעושן ומפורק בתוספת חרדל, צ'ימיצ'ורי, ריבת בצל וקונפי שום; בייגל עם הודו מעושן ומפורק, צ'ימיצו'רי, מיונז, כרוב סגול ושום; בייגל עם קורנדביף מעושן, חרדל, מלפפון חמוץ וכרוב פולני מבושל; ובייגל עם קריספי צ'יקן. הכריכים לא זולים ומחירם נע בין 60-72 שקלם, ואפשר לשדרג אותם עם תוספת צ'דר או גאודה (7-11 שקלים לתוספת).

הנשיא 57, קריית אונו. שעות פעילות: ראשון-חמישי 12:00-22:30

View this post on Instagram

A post shared by BAGEL’Z בייגל׳ז (@bagelz.ono)

לורן – בר יין בביתן אהרון

בר יין חדש התמקם במתחם מסחרי בית'נס, עם קיר מלא בבקבוקי יין, בר גדול ופינות ישיבה עם ספות עור. התפריט כולל קרוב ל-20 מנות נשנוש, 4 מנות מותאמות לליווי יין וגם מנות לרעבים במיוחד. הנה כמה דוגמאות למנות שתוכלו להזמין כאן: פאני פורי עם סלמון (49 שקלים), שרימפס מצופים בתפוח אדמה פריך מתובל בשום (52 שקלים), דים סאם במילוי בשר סרטנים (59 שקלים), עלי גפן ממולאים באורז בר (36 שקלים), פסטייה בקר (39 שקלים), סלט קיסר (46 שקלים), ברזאולי (49 שקלים), פלטת גבינות (86 שקלים), באנבורגר (56 שקלים) ויקיטורי סינטה ושקדי עגל (89 שקלים).

לורן. מתחם ביתנ'ס (ביתן אהרון). טלפון: 073-363352. שעות פעילות: שני-שישי 18:00-24:00, שבת 12:00-24:00

View this post on Instagram

A post shared by Lauren Wine Bar - לורן בר יין (@lauren_winebar)

איקארי, שוק הכרמל

מנאמי אונו, שאולי מוכרת לקהל הפודיז מדוכן הראמן שלה בשוק הכרמל ובקפה שפירא או ממסעדת אוקאסאן – חוזרת לשוק הכרמל – הפעם עם איקארי – מקום שמציע בירה, קפה גם נשנושים כמו כריכי סאנדו או משולשי אוניגירי וגם אוכל של ממש כמו קערות ראמן עבודת יד שמנאמי מכינה (טבעוני/עוף) ותבשילים יפניים ביתיים מסורתיים.

גם גזרת הקינוחים נשארת מיוחדת עם עוגות ועוגיות בסגנון יפני כמו עוגת מאצ'ה ושוקולד לבן.

מל"ן 39, תל אביב. שעות פעילות: ראשון-שישי 08:30-16:00

View this post on Instagram

A post shared by Lauren Wine Bar - לורן בר יין (@lauren_winebar)

סניפי דגל חדשים בתל אביב לTASA+

רשת חנויות הממתקים החווייתיות פותחות בתל אביב 2 סניפי דגל חדשים בהשקעה של כמיליון וחצי שקלים. כל חנות מספקת מבחר חטיפים, ממתקים, שוקולדים, משקאות, דגני בוקר, רטבים, ממרחים וקפואים ייחודיים ומשלבות בתוכן גם חלל בייקרי ובית קפה.

לוינסקי 31, תל אביב | אבן גבירול 54, תל אביב

TASA (צילום: אסף לוי, יחסי ציבור)
TASA | צילום: אסף לוי, יחסי ציבור

סוויטיים

רשת הממתקים משיקה את סניף מספר 22 במתחם הקניות עופר בילו סנטר – חנות המשתרעת על 60 מ"ר ומציעה מגוון ממתקים, חטיפים, סוכריות ומארזים מכל העולם.

חדש בעופר בילו סנטר: SWEETIME (צילום: יחסי ציבור)
חדש בעופר בילו סנטר: SWEETIME | צילום: יחסי ציבור