שעון הקיץ שנכנס לתוקף לפני קצת יותר מחודש מאפשר לנו ליהנות מימי שישי ארוכים ועצלים, ויחד איתם מהתענוג הקולינרי הקסום ושמו בראנץ' (או בוהריים בעברית תקנית). רגע לפני שבועות, חברי קהילת הקולינריה הכשרה פודוס – פודי'ז שומרי כשרות מגלים לנו היכן מסתתרים הבראנצ'ים הכשרים הכי טובים בארץ.

* קבוצת הפייסבוק פוּדוֹס – פודיז שומרי כשרות היא בית לחובבי הקולינריה שומרי הכשרות. הקבוצה מאגדת פודיז, חובבנים ואנשי מקצוע ודנה בעולם האוכל הכשר על מגוון היבטיו, מתוך שאיפה לשנות את השיח על אוכל כשר בסצנת הקולינריה הישראלית. בקבוצה תמצאו גם טיפים, אירוחי אנשי מקצוע, מתכונים, המלצות על בילויים קולינריים ובכלל, המון אוכל טוב למבינים בלבד. קבוצת פודוס מפעילה גם עמוד אינסטגרם וגם את לוח פודוס, ליין סיורי שוק כשרים, ובקרוב תשיק בלוג קולינריה קהילתי כשר.*

>> לכל הכתבות של פודוס

מלון לוגוס, מושב יד השמונה

הבראנץ' של מלון יד השמונה הוא סוד למביני דבר כבר שנים רבות, אבל רק לאחרונה פתח את שעריו גם לשומרי הכשרות בזכות החיבור עם קייטרינג לואיזה, המבוסס על תפיסת ה-slow food, שדוגלת ביצירה מקומית ושימוש בחומרי גלם איכותיים. הבראנץ' ממוקם ביישוב יד השמונה בהרי ירושלים ומציע בופה עשיר וייחודי באווירה כפרית קסומה ובמחיר אחיד של 125 שקלים לאדם. התפריט, בניצוחו של השף נדב מלין, מתבסס על יצרנים קטנים ומקומיים ומציע, בין היתר, איקרה מביצי בורי מהכנרת, דגים מעושנים תוצרת בית, סקורדליה מלימון שנכבש במקום, גבינת לבנה טבעונית מבורגול מותסס (קישק אל פאקיר), מרקחות טבעיות, גבינות ממחלבות קטנות, דבש מהיישוב נטף ועוד. גם בגזרת הקינוחים תמצאו מאפים וקינוחים מחומרים טבעיים וללא שימוש בתחליפים. התפריט משתנה בהתאם למלאי אצל היצרנים ועונות השנה.

שעות פעילות: ימי שישי, 8:00-12:00

כשרות: הרבנות מטה יהודה

מלון לוגוס, מושב יד השמונה | 02-5942000

לוגוס יד השמונה (צילום: אסף קרלה)
לוגוס יד השמונה | צילום: אסף קרלה

יקב גוש עציון, צומת גוש עציון

עוד בראנץ' סודי שהפך כבר למפורסם נמצא ביקב גוש עציון, יקב בוטיק משפחתי שהציב לעצמו כמטרה להחזיר את תעשיית היין לאזור גידול הענבים העתיק בישראל. בימי שישי פותח היקב בופה עשיר במחיר אחיד של 89 שקלים לאדם. הבופה כולל סלטים חיים ומבושלים, שקשוקות, קישים, לזניות, לחמים טריים עם מטבלים, גבינות קשות ורכות ועוד, אבל גולת הכותרת היא היין הלבן מתוצרת היקב, אותו תוכלו לשתות ללא הגבלה (!) כחלק מעלות הבראנץ'.

שעות פעילות בימי שישי: 9:00-14:00

כשרות: כשר למהדרין בהשגחת הרבנות גוש עציון

צומת גוש עציון | 02-9309220

יקב גוש עציון (צילום: יחצ)
יקב גוש עציון | צילום: יחצ

חוות רוזנברג (יקב כרם ברק), מושב בקוע

את יקב כרם ברק במטה יהודה, "חבל טוסקנה הישראלי", שווה להכיר. היקב, שהוקם על ידי יוסי רוזנברג, הוא יקב בוטיק משפחתי שהתחיל כתחביב והפך ליקב המייצר כ-4,000 בקבוקים בשנה. היקב נקרא על שם ברק, בנו הבכור של יוסי, שנפטר ממחלה בגיל 18 בלבד. בחודשי הקיץ מציע היקב בראנץ' מול נוף משגע הכולל בופה חלבי עשיר לצד יינות היקב (אדומים, לבנים ומבעבעים) הנמזגים ללא הגבלה. תפריט הבראנץ' אחיד ועומד על 150 שקלים לאדם (ילדים עד גיל 5 ללא תשלום והמחיר עבור ילדים מגיל 5 ומעלה הוא 80 שקלים). חובה להזמין מקום מראש.

שעות פעילות בימי שישי: 9:30-16:00

כשרות: הבראנץ' בכשרות הרבנות מטה יהודה (שימו לב: ההשגחה על יינות היקב הינה בפיקוח ארגון רבני צהר החל מבציר 2021. ניתן לבקש יינות בכשרות רבנות)

חוות רוזנברג, מושב בקוע | 052-6288591

יקב כרם ברק (צילום: יחצ)
יקב כרם ברק | צילום: יחצ

מבשלת פפו, מושב צלפון

מיקב מצוין ומבשלת בירה מצוינת נולד בראנץ' שישי מצוין? מסתבר שכן. מאחורי מבשלת פפו עומד מוטי בוהדנה, כורם ויינן שנטע כרם ביישוב צלפון וסחף את כל המשפחה להרפתקה קולינרית שהתחילה ביין איכותי בעל אופי וטעם אישיים והמשיכה לבירת בוטיק בייצור עצמי. את התוצרת של המבשלה והיקב הם אוהבים להגיש בארוחות המתקיימות במקום בימי שישי בלבד.

באווירה כפרית, סמוך לכרמים, ניתן ליהנות מארוחת בוקר עשירה הכוללת גבינות בוטיק, לחמי מחמצת טריים, פוקצ'ות הנאפות על תנור אבן ותפריט סלטים מיוחד. כולם שחקני משנה לצד היין והבירה, הכוכבים האמיתיים של המקום, אך הם מתומחרים בנפרד.

ההשתתפות בארוחה היא תחת תפריט הכל כלול בעלות של 80 שקלים לאדם, לא כולל אלכוהול. יש להזמין מקום מראש.

שעות פעילות בימי שישי: 9:30-15:00 (הסבב האחרון מתחיל בשעה 12:30)

כשרות: הרבנות מטה יהודה

התאנה 49, מושב צלפון | 054-7597159

מבשלת פפו (צילום: יחצ)
מבשלת פפו | צילום: יחצ

פלורה, עגלת קפה במשתלת מרמלשטיין, גני טל

הקונספט של עגלת קפה במשתלה הוא קונספט גאוני. לא לחינם החיבור הזה הפך לאחד הטרנדים הכי לוהטים בישראל - ואם תשאלו אותנו - מהמוצדקים שביניהם. אחת מעגלות הקפה הללו היא קפה פלורה, הממוקמת במשתלת מרמלשטיין היפהפייה בגני טל.

פלורה מציעה תפריט מהודק הכולל פרעצלים חמים, ארוחות בוקר מושחתות (נסו את כריך "פלורה קלאב"), סלטים, מאפים ופינוקים, לרבות מנות טבעוניות וללא גלוטן. הקפה המיוחד, בטעמי ליצ'י, סמבוק או קרמל, שהפך לסימן ההיכר שלהם, מעוטר בפרח אכיל. העגלה פעילה במשך כל ימות השבוע, אבל בימי שישי קפה פלורה תוסס במיוחד ומציע מוזיקה חיה לקראת שבת.

שעות פעילות בימי שישי: 08:00-14:00, או עד גמר המלאי

כשרות: הרבנות נחל סורק

משתלת מרמלשטיין, גני טל | 052-6654847

קפה פלורה  (צילום: משה פילברג)
קפה פלורה | צילום: משה פילברג

דה בלינה, בית חנן

אחרי שסבא וסבתא של נטע-לי סטופסקי נפטרו, הם ביקשו בצוואתם להפיץ את כל הטוב והשפע שהם השאירו אחריהם. נטע, בוגרת תדמור שניהלה עד אז מסעדות של אחרים, הביטה על הבית העתיק במושב בית חנן בו הם התגוררו ועל בוסתן הפירות הגדול סביבו, והבינה מה השליחות שלה. כך הבית הפך לבית מארח. בימים א'-ה' הוא מארח קבוצות סגורות, אבל בימי שישי המקום עורך בראנץ' מיוחד שפתוח לקהל ברישום מראש. הבראנץ' פעיל בשני סבבים, וכל סבב נמשך כשלוש שעות.

האירוח, בעלות של 230 שקלים למשתתף, מתחיל בארוחה בבוסתן הכוללת בין 12-17 מנות שרינג. התפריט חלבי-דגים ומשתנה משבוע לשבוע, כשהוא מבוסס על התוצרת של חקלאי הסביבה. אחרי הארוחה כל המוזמנים נכנסים אל תוך הבית, שנבנה בשנת 1929 שם מספרת נטע-לי את סיפורם החלוצי והמרגש של הסבא והסבתא (ששמה, כפי שבטח כבר ניחשתם, בלינה). בתום הסיפור מוגשים לשולחנות קינוחים ומיצים טריים מפירות המשק ושתייה חמה ללא הגבלה.

שעות פעילות בשישי: סבב ראשון מתחיל ב-9:00, סבב שני מתחיל ב- 12:00. רישום מראש חובה.

כשרות: מועצה אזורית גן רווה, הרב צורי נאמן

מושב בית חנן, גבעת הבריכה | 054-4446486

דה בלינה, מושב בית חנן (צילום: שושי טל, יחסי ציבור)
דה בלינה, מושב בית חנן | צילום: שושי טל, יחסי ציבור

משק לוי, בית גמליאל

למי שמחפש בראנץ' משפחתי מושלם לבילוי בוקר של שישי, משק לוי בבית גמליאל הוא בחירה מוצלחת ללא ספק. המקום, המהווה משק חלקאי תיירותי, מציע בימי שישי חוויה כפרית לכל המשפחה. את ארוחת הבוקר תקבלו מה"עגלול" שלהם: עגלת קפה המגישה כריכים וסלטים, מאפים טריים לצד ממרחים ומטבלים, שקשוקה, קרואסונים ממולאים, עוגות שהם מכינים בעצמם וספיישלים מתחלפים, כשכל התפריט מבוסס על תוצרת חקלאית מקומית, החל מהמיצים הנסחטים במקום ועד הגבינות המיוצרות במחלבת יוסף השכנה.

לצד הבראנץ', הילדים יוכלו להנות מקטיף ארטישוקים, קטיף חמניות להכנת זרים לשבת ופינת חי עם כבשים, אפרוחים וחיות משק.

שעות פעילות בימי שישי: 9:00-15:00

כשרות: הרבנות חבל יבנה

משק לוי, בית גמליאל | 0528477506

בראנץ' בסגנון עגלת קפה משק לוי (צילום: משק לוי)
בראנץ' בסגנון עגלת קפה משק לוי | צילום: משק לוי

נינה ביאנכה, מתחם ביל"ו

עוד בראנץ' נהדר מתחבא במתחם ביל"ו, במסעדת נינה ביאנכה האהובה מאד על חברי קהילת פודוס. בימי שישי מציעה המסעדה בראנץ' עשיר ומגוון מחומרי גלם טריים ומקומיים שהורכב על ידי שף המסעדה דודו בן אבו. הבראנץ' מורכב ממבחר מטבלים ומתאבנים מעולים, חלת חלב, צלחת גבינות משתנה, מסבחה, קרפצ'יו סלק ועוד; ומנה עיקרית לבחירה: המבורגר מנורי, שקשוקה בלקנית, קרואסון צרפתי וסלמון מעושן ועוד. התפריט כולל מיצים טבעיים, ובהזמנת קינוח, הקפה ללא תשלום. עלות הבראנץ': 225 שקלים לזוג (ו-295 שקלים לשלישיה).

שעות פעילות: ימי שישי בין השעות 08:30-14:30

כשרות: הרבנות קרית עקרון

בוסי סנט ג'ורג 9, מתחם ביל"ו | 08-9480080

בראנץ' נינה ביאנכה (צילום: דוד מויאל)
בראנץ' נינה ביאנכה | צילום: דוד מויאל

טייסטינג רום, תל אביב

בטייסטינג רום, בר היין מבית הוויסקי בר במתחם שרונה התל אביבי, השיקו לאחרונה בראנץ' חדש ומסקרן: ארוחה זוגית המוגשת מדי יום שישי החל משעות הבוקר ומורכבת ממנות דגל של התפריט הקבוע וממנות של בוקר. תפריט הבראנץ' עולה 260 שקלים לזוג (עם הנחה של 50 שקלים למזמינים מקום עד יום חמישי) והוא כולל 2 מנות פתיחה, 3 מנות עיקריות לבחירה (כמו אגז רויאל או סשימי סלמון) לצד שתייה חמה וזוג כוסות יין.

שעות פעילות: ימי שישי, 11:00-16:00

בפיקוח איגוד רבני צהר

אליעזר קפלן 36, שרונה, תל אביב יפו | 03-5333213

טייסטינג רום (צילום: מאיה גאן)
טייסטינג רום | צילום: מאיה גאן

קפה פיינברג, חדרה

קפה הביסטרו בחדרה, השוכן בביתו המשומר ומלא הקסם הווינטג'י של אבשלום פיינברג, מציע מדי יום שישי בראנץ' כיפי במיוחד. הבראנץ' משלב בין מזנון חופשי המכיל סלטים, ירקות קלויים, דגים מלוחים, גבינות ומאפים, מיצי פירות וסנגריה חמה, לצד מנת ביצים לבחירה: מגוון שקשוקות השף, מאפה מנצ'גו אנטי פסטי עם ביצת עין, וופל בנדיקט עם ביצה עלומה, אומלטים ועוד, כל זה בעלות של 98 שקלים לסועד. מומלץ להזמין מקום מראש.

שעות פעילות בימי שישי: 9:00-13:00

כשרות: כשר למהדרין הרבנות חדרה

ז'בוטינסקי 34 חדרה | 04-6344490

בראנץ' קפה פיינברג  (צילום: גיל אבירם)
בראנץ' קפה פיינברג | צילום: גיל אבירם

יקב שדות

מול נוף ייחודי של כרמים ושדות נמצא הבראנץ' הפסטורלי של יקב שדות. לצד היינות הנהדרים (המוגשים בכוס או בבקבוק), מציעים ביקב תפריט פתוח בהגשה לשולחן בסגנון שרינג. בין היתר תוכלו להזמין פלטת גבינות ממחלבות בוטיק, פלטת דגים כבושים ומעושנים, מגוון סלטים חיים ועוד. כמו כן, קיימת גם אופציה לא פחות מפתה: לארוז את ארוחת הבוקר ולצאת לפיקניק בכרמים ובטבע המקיף את היקב.

שעות פעילות: ימי שישי, 9.00-15.00

כשרות: רבנות עמק יזרעאל

יקב שדות, מושב שדה יעקב (בווייז) | 052-8446228

יקב שדות (צילום: יחצ)
יקב שדות | צילום: יחצ

לוטם דרעי, אבטליון

אם איכשהו פספסתם אותו באינסטגרם, זה הזמן להשלים מידע: מדובר בבית קפה, מהפסטורליים שראינו, שממוקם במתחם בית הבד ביישוב אבטליון ומציע חוויה קולינרית גלילית אותנטית עם דגש על חומרי גלם עונתיים ומקומיים. שם, מול נוף הרים עוצר נשימה, יצר הבעלים והקונדיטור לוטם דרעי תפריט מוקפד של מאפים טריים בעבודת יד, ארוחות בוקר מפנקות, פלטות גבינות ממחלבות מקומיות וסלטים מירקות טריים. בימי שישי מציעים בלוטם דרעי מזנון בראנץ' עשיר עם גבינות מעולות, פירות טריים, סלטים ומאפים מעשה ידי השף לוטם, כשמחיר הבראנץ' הבסיסי עולה 99 שקלים, לצד תוספות בתשלום.

שעות פעילות ביום שישי: 08:30-14:00

כשרות: רבנות המועצה האזורית משגב

כתובת: מתחם בית הבד אבטליון | 054-6847376

לוטם דרעי. (צילום: גיל אבירם)
לוטם דרעי. | צילום: גיל אבירם

פינצ'ולה (פנינית היימן), שדה אילן

לפני 16 שנה הגיעה פנינית היימן מהמרכז הסואן למושב שדה אילן בגליל התחתון. "אומרים שהצפון משנה בך דברים, אני לא יודעת אם צודקים כל אותם האומרים, אבל בכל הנוגע אליי, השינוי התרחש", מעידה פנינית. אצל היימן השינוי התבטא בהקמת עסק של אירוח חלבי; בכל השבוע היא מנהלת קייטרינג ובימי שישי היא פותחת את הפטיו המקורה ואת הגינה הגדולה לאירוח בין עצי התפוז, השסק והלימון. הבראנץ' מציע בופה חופשי. על השולחן תהנו משקשוקות תרד, עגבניות ובלקנית, מלחמניות באן עם ראגו פטריות ותרד, סלט עדשים, עלי גפן בייתים ועוד הפתעות מהגליל, כל זה בעלות של 100 שקלים למשתתף. המקום מוגבל עד 18 משתתפים, ויש לשריין מקום מראש.

שעות פעילות בימי שישי: 8:00-13:30

כשרות: כשר למהדרין בהשגחת הרבנות מועצה אזורית גליל תחתון

כרם 18, שדה אילן | 050-7341551

בראנץ' של פנינית היימן (צילום: אורן ברקאי)
בראנץ' של פנינית היימן | צילום: אורן ברקאי

פלומינו, ירושלים

מסעדת פלומינו הירושלמית, מסעדה איטלקית מומלצת בקהילת פודוס, מציעה תפריט בראנץ' ייחודי מסוגו בימי שישי בבוקר. התפריט, שמוצע כבופה פתוח, כולל מגוון רחב של לחמים, סלטים, דגים נאים וכבושים, גבינות, פסטה, פשטידות, מוזלי ועוד. תמחור הבראנץ' אחיד ועומד על 98 שקלים לאדם וכולל גם מנה בהזמנה אישית (כמו למשל אגס בנדיקט, קרוק מאדאם, פרנץ׳ טוסט ועוד), מיץ טבעי סחוט וקפה.

שעות פעילות בימי שישי: 9:00-15:30

חלבי, בפיקוח ארגון רבני צהר

המלך ג'ורג' 41, ירושלים | 077-3627511

פלומינו (צילום: יחצ)
פלומינו | צילום: יחצ

יקב כביר, אלון מורה

מדי יום שישי, מול נוף עוצר נשימה לכרמים, מקיימת המסעדה החלבית של יקב כביר בראנץ' בסגנון בופה בעלות של 95 שקלים למשתתף. בבראנץ' תוכלו ליהנות מלחמי מחמצת, ממרחים בעבודת יד, מאפים וקישים, סלטים טריים, אומלטים, שייקים בקיץ, מרקים בחורף וגבינות המיוצרות בחוות גבעת עולם הסמוכה, הידועה בגבינות העיזים והיוגורטים המעולים שלה. בתוספת תשלום ניתן לשלב את הביקור עם סיור ביקב וטעימות יין, כשלהרפתקנים יותר מוצע סיור יין מודרך על רכב איזי ריידר הכולל מסע בכרמים ובגתות עתיקות, תצפיות נוף על הר כביר ועוד. אין צורך בהזמנה מראש, אבל קבוצות של מעל 10 אנשים מתבקשות לשריין מקום.

שעות פעילות בימי שישי: 9:00-13:30

כשרות: כשר למהדרין הרבנות שומרון

דרך היין 1, אלון מורה ("מרכז מבקרים יקב כביר" בוויז) | 052-7966638

יקב כביר (צילום: איתמר וייס)
יקב כביר | צילום: איתמר וייס

יקב לה פורה בלאנש, מושב בית יתיר

אם חשקה נפשכם בטיול דרומי בנוף של יער יתיר, אל תפספסו את הבראנץ' החדש והנפלא של יקב הבוטיק לה פורה בלאנש במושב מצדות יהודה בבית יתיר. מלבד ביקור במרכז המבקרים וטעימות יין, מציע היקב ארוחת בוקר נהדרת מול היער הכוללת פלטת גבינות עשירה, לחמים טריים, פלטת ירקות, מטבלים, קיש, סלט אישי ושתייה קרה וחמה בעלות של 120 שקלים לאדם. יש להזמין מקום מראש.

שעות פעילות בימי שישי: 9:00-12:30

כשרות: כשר למהדרין הר חברון

יקב לה פורה בלאנש, מושב בית יתיר מצדות יהודה | 058-6619898

יקב לה פורה בלאנש (צילום: נעה זילברמן)
יקב לה פורה בלאנש | צילום: נעה זילברמן