יש מישהו שלא אוהב בורקס? כנראה שלא. יחד עם הפלאפל, החומוס והשווארמה, מדובר ללא ספק בסוג של מאכל ישראלי לאומי. בדיוק מהסיבה הזו (וגם כי פחמימות זה אושר) החלטנו ללכת על מבחן הבורקס עם שניים מהבורקסים הכי מדוברים שיש: בורקס טורקי אורגינל בכניסה לשוק הכרמל ובורקס לוינסקי משוק לוינסקי בתל אביב. אז בשביל מי מהם שווה לצאת מהבית? בדקנו.

בורקס טורקי אורגינל

מה קנינו? בורקס תפוח אדמה גדול עם ביצה, חריף וחמוצים (24 שקלים).

מה חשבנו? כבר עם פתיחת האריזה הבנו שמדובר בבורקס מגרה ויפה במיוחד: שכבות תפוחות של בצק פציח ובפנים תפוחי אדמה מתובלים היטב, רסק חריף ונהדר שמלווה הכל וכמובן (אי אפשר בלי) חמוצים טובים. מדובר כאן במופת של בורקס - הוא עשוי מעולה, מוגש מצוין ואפילו מי שלא מתחבר למילוי תפוחי אדמה היה עף עליו. באמת, הוא היה טעים בטירוף.

בשורה התחתונה: בורקס פשוט מעולה, שלגמרי מורגשת המחשבה הרבה מאחוריו.

בורקס לוינסקי (צילום: ויטה קיירס, אוכל טוב)
חביב אך דל במילוי. בורקס לוינסקי | צילום: ויטה קיירס, אוכל טוב

בורקס לוינסקי

מה קנינו? בורקס תפוחי אדמה עם ביצה ורסק עגבניות (20 שקלים).

מה חשבנו? הבורקס היה חביב, זאת אומרת - אם היינו אוכלות אותו לבד, ולא יחד עם הטורקי האורגינל, יכול להיות שהיינו נהנות. אבל כשמולו עמד הפלא משוק הכרמל, המאפה מלוינסקי החוויר לחלוטין; הבורקס היה פריך אומנם, אך אנמי יחסית בטעמו, והדבר המבאס ביותר היה המילוי: הוא היה כמעט בלתי מורגש, גם בכמות וגם בנוכחות. אכזבה.

בשורה התחתונה: שני הבורקס היו טעימים (בכל זאת, מדובר בבורקס), אבל במבחן הכללי, הכוכב משוק הכרמל ניצח בנוק אאוט.