מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מה טעים יותר - פיצוחים ארוזים או טריים במשקל?

מכירים את ההטפה הקבועה שפיצוחים שקונים במשקל, שזה עתה נקלו, מוצלחים לאין ערוך מאלה הארוזים שבסופר? אז ויטה וריטה מכירות, והחליטו לבדוק את הקביעה הזאת מקרוב. התוצאה? חכו ותראו (רק בואו פתוחים)

ריטה גולדשטיין
פורסם:
הקישור הועתק

בניסיון להתעמת עם השאלה הרת הגורל האם פיצוחים טריים לנצח יהיו מוצלחים יותר מהארוזים, טרחנו וביצענו שתי רכישות: במנצ'יס משוק הכרמל בתל אביב הצטיידנו בגרעיני חמנייה וגרעיני דלעת (10 שקלים ל-100 גרם), ובסופר קנינו שקיות גרעינים - שוב, שחורים ולבנים - של פיצוחי חממה (13.90 שקלים לחבילה גדולה).

אז מה חשבנו?באופן כללי אפשר לומר שהפיצוחים הטריים היו גדולים יותר מהפיצוחים שהגיעו בשקיות. במקרה של גרעיני הדלעת זה היווה יתרון גדול, כי היה הרבה יותר קל ומתגמל לפצח אותם. במקרה של הגרעינים השחורים לא היה הבדל של ממש ולא הסתמן יתרון לגודל.

במבחן גרעיני הדלעת ניצחו הפיצוחים הטריים ניצחון מוחץ. הם היו טעימים בהרבה, קלים לפיצוח והרבה פחות מלוחים מהגרסה של גרעיני השקית מבית חממה.

במקרה של הגרעינים השחורים הייתה לנו הפתעה גדולה: הגרעינים של חממה מהשקית היו טעימים בהרבה מהגרסה הטרייה, מלוחים במידה מדויקת וקלויים לכדי שלמות. בניגוד לכל הציפיות הכרזנו בפה מלא גרעינים שחורים על אלה מהשקית כגרעינים החביבים עלינו.

בשורה התחתונה:בסופו של דבר הגענו לתיקו בין הגרעינים הטריים, שהובטח לנו שנקלו בשעות האחרונות, לבין הגרעינים הקלויים מראש שנמכרים בכל סופרמרקט וקיוסק. כך שהתשובה לשאלת השאלות של עולם הפיצוחים - טרי או לא טרי? - בהחלט אינה חד משמעית.