המסעדה

רפאלו. הזמנו מהקסטרא להדר

אזור החלוקה

חיפה רבתי: חיפה, טירה, מת"מ, כפר גלים, החותרים, מגדים ועתלית

שורה תחתונה

טעים, אין מה לומר. בהחלט לא זול, אבל עלו בנו קולות פנימיים שזה אולי שווה את המחיר.

האוכל

ארנצ'יני עם קרם פרש וסלסת עגבניות (44 שקלים), קנלוני קרם פולנטה (46) ופפרדלה סלמון עם אפונה וברוקולי על בסיס שמן זית (79).

משלוח מרפאלו - האוכל (צילום: יוני יחיאלי, mako אוכל)
משלוח מרפאלו - האוכל | צילום: יוני יחיאלי, mako אוכל

למרות שההזמנה כולה הגיעה פושרת (כיאה למשלוח נורמטיבי), הארנצ'יני הצליחו להיות פריכים וטעימים במיוחד. הרוטב הגיע בכלי נפרד והותיר את המנה די כעורה, אבל בסך הכל ההפרדה הייתה במקומה, שכן היא עזרה למרקמים השונים להישאר כל אחד בגבולותיו הנכונים. מבחינתנו המנה הזו הייתה השיחוק של הארוחה.

גם הקנלוני היה חמוד. אומנם הוא נראה לנו בודד בתוך קופסת הפלסטיק, בלי שום רוטב שיבוא לעזרו, אבל מכיוון שנהנינו ממנו אנחנו לא מרגישים נוח להתלונן.

הפפרדלה, שהייתה המנה הגדולה ביותר, הייתה גם הנפגעת העיקרית מעניין הטמפרטורה הפושרת שהוזכר בהתחלה, ולחמם במיקרו נראה לנו כמו ביג נו-נו במקרה של משלוח. עם זאת, הייתה מקוריות מסוימת בצבעוניות של המנה, ואהבנו את הסלמון השלם שיכולנו לבחור באיזה אופן לחבר אותו לפסטה. בקיצור, בסך הכל אהבנו את המשלוח, ויצאנו שבעים ושמחים.

רפאלו (צילום: יוני יחיאלי, mako אוכל)
ארוז לפני ולפנים | צילום: יוני יחיאלי, mako אוכל

הזמן

ברבע לשבע בערב התקשרנו וביקשנו שיגיעו רק בשמונה. בעשרה לשמונה השליחה כבר התקשרה שהיא בחוץ, אז אפשר לומר שלקח להם פחות זמן ממה שציפינו.

היגיינת שליחה

לשליחה היו כפפות והיה לה גם חשוב לציין בפנינו שהיא מחוטאת לגמרי. גם במנה עצמה הכל היה ארוז בקופסאות נפרדות, וכל אחת מהן הייתה ארוזה בשקית נפרדת (אם הפסקנו לזהם את הכדור בטיסות, מותר לנו להגביר את השימוש בפלסטיק לא?).

משלוח מרפאלו - פפרדלה (צילום: יוני יחיאלי, mako אוכל)
הפפרדלה. יותר טוב לה להיות חמה | צילום: יוני יחיאלי, mako אוכל

עוזר לשכוח?

האריזה המוגזמת דאגה להזכיר לנו באיזו מציאות אנחנו חיים, אבל בין הרגעים שבהם פתחנו את האריזות לרגעים שבהם זרקנו את כולן לפח, נרשמו כמה רגעים של עונג על ארוחה טעימה ומוצלחת.

אחרי שכל זה ייגמר

נפקוד את רפאלו פייס טו פייס ונאכל את ישר מהפלנצ'ה.