מהיום שמאפיית אלחנן נפתחה במשמרות, ידענו שהמקום עומד להפוך ללהיט. איך לא, כשיש כאן לחמים נהדרים שהם מלאכת מחשבת של ממש (ואין דומים להם בישראל), מאפים צרפתיים קלאסיים שלא נופלים באיכותם מגרסאותיהם הפריזאיות (וגם כאלה מקומיים שהם טובים לא פחות) וארוחות בוקר שופעות ומצוינות? וכל זה במיקום שאם לנקוט לשון המעטה - אינו גדוש בבתי אוכל יוצאים מגדר הרגיל. לא פלא, אם כך, שזמן לא רב אחרי הפתיחה הפך המקום למוקד עלייה לרגל בבקרים, ובימי שישי יש בו המולה רצינית עם תורים ארוכים במיוחד.

בעוד כל אכלני האזור (וגם אלה שמגיעים במיוחד) כבר יודעים שמדובר במוקד מפתח לארוחות בוקר, כריכים, מאפים או לאנץ' זריז ומעולה, רבים לא יודעים שבשבועות האחרונים הפכה אלחנן למסעדה של ממש, שמהווה אופציה שכדאי לשקול גם לארוחת ערב מלאה או לכוס יין ונשנוש או בירה ופיצה.

אנחנו הגענו לכאן בערב סוער וחורפי במיוחד של יום חמישי, ואת פנינו קיבלה בדיוק אותה אווירה משפחתית ובלתי מחייבת שמאפיינת את המקום בשעות הבוקר (מצידנו זה נאמר לחיוב, אבל מי שמצפה למסעדה מפונפנת, שידע שזה לא המצב).

התפריט של אלחנן בשעות הערב כולל הרבה מנות קטנות שמשתנות מדי יום, לצד פיצות שמכינים בתנור הלחם של המאפייה. השף הוא אותו השף - אלדד שמואלי, שמגיע מרקע עשיר במסעדנות בתל אביב ועבד בין השאר בקלארו, באברקסס צפון של אייל שני, בהרברט סמואל בזמנו של יונתן רושפלד ובשקוף היוקרתית. הדגש בתפריט הוא על חומרי הגלם שמגיעים מהאזור, ומביאים לידי ביטוי את הדייגים, החקלאים, הגבנים ויצרני הבוטיק המקומיים (נסו למשל את בירת שבט, שהחלה להימכר כאן ומיוצרת בפרדס חנה הסמוכה).

בין האפשרויות בתפריט הערב של אלחנן נתקלנו, למשל, בצלחות קטנות של תבשיל חסה ערבי עם בצל מקורמל, גבינת שנקליש וסומאק (18 שקלים); בצל ירוק חרוך על גבינת לאבנה (18 שקלים); פלפל שושקה צלוי עם גבינה בולגרית, שמן זית ואורגנו (18 שקלים); וסלט קרעי לחם עם ירקות צלויים (52 שקלים). כמו כן יש פה תפריט פיצות מקורי עם אופציות כמו פיצה לבנה עם קרם פרש, תרד, פרמזן, מרווה ושום; פיצה עם תפוחי אדמה, מרווה, פלפל שחור, גבינת ברי ופרמזן; פיצה מטבוחה עם אנשובי, חריף ירוק וביצה; וכמובן פיצה מרגריטה קלאסית למי שלא מחפש התחכמויות. מחירי הפיצות נעים בין 48 ל-62 שקלים.

אלחנן תרבות לחם ארוחת ערב  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
אווירה משפחתית ותמחור הוגן | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

אנחנו טעמנו מבחר מנות קטנות: הבצל החרוך - לכאורה מנה פשוטה - שהתגלה כמנה טעימה להחריד; תבשיל חסה מפתיע ופריך על גבינת שנקליש עשירה ומצוינת; ברוסקטה נהדרת צלויה עם חמאת שומר; מטבוחה מצוינת על בסיס ירקות שרופים; והלחם המעולה של המקום, שהוגש עם איולי טוב וטחינה עם שמן זית. המנות לא היו יומרניות או מורכבות, אך הוכנו באופן המיטבי עם חומרי גלם מדהימים, והיו מושלמות בדיוק כפי שהן.

View this post on Instagram

פיצה חמה בגשם ���� #pizza #pizzalove #pizzalover #instafood #foodgraphy #eeeats @eldads #anchovies #crust #winter #��

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

מבין הפיצות ניסינו את פיצת המטבוחה עם אנשובי וביצה, שהייתה גם היא טובה מאוד - שהרי מקום שעוסק בבצק באופן כל כך עמוק יודע בדיוק מה צריך בשביל בצק פיצה מצוין. למרות הרתיעה שעשויה לייצר המילה "מטבוחה" כשהיא קשורה לפיצה, התוצאה באלחנן דווקא הייתה מעודנת, ומי שכיכבו היו האנשובי האיכותי והמוצרלה הבשרנית. הביצה הייתה האלמנט היחיד שהרגשנו שהמנה יכולה להתקיים בלעדיו, אף שגם היא הייתה עשויה לכדי שלמות והחלמון נשפך על הבצק באופן מעורר תיאבון.

בשורה התחתונה, אנחנו עדיין אוהבים להגיע לאלחנן בשעות הבוקר כשהמאפים חוגגים, ובוצ'ר ארוחת הבוקר המפלצתי עדיין מופיע לנו בחלומות. אבל מסתבר שגם בשעות הערב מדובר באחת האפשרויות הטובות ביותר שאפשר למצוא היום באזור פרדס חנה ובכלל. ולא רק כי האוכל נהדר ואיכותי, אלא גם כי המחיר מתון והוגן במיוחד.

אלחנן. בכניסה לקיבוץ משמרות. ראשון-חמישי 7:00-22:00, שישי 7:00-15:00