כשמגיעים בפעם הראשונה לברבאטוב, בר האוכל הקטן והצנוע של השף אוהד אמזלג בהוד השרון, קצת קשה להתרשם. המקום הקטן נראה ממרחק כמו לא יותר מדוכן פלאפל, ורק הגריל שתופס חלק גדול מהחלל מסגיר שמכינים פה הרבה יותר מזה. דלפק הגשה, שלושה שולחנות קטנים בחוץ ושירות אישי מהשף הם כל מה שיש פה.

אז מכירים את "אל תסתכלו בקנקן"? יש מצב שברבאטוב (מין שילוב של המילים "בר", "בא" ו"טוב" ולוגו חמוד של ברבאבא) הוא המקום שהכי ממחיש את המשפט הזה. כשפותחים את התפריט מגלים שלמרות המראה, מדובר בתפריט רחב שכולל לא רק כריכים אלא גם תבשילים, מאכלי בשר ואפילו כמה מאכלים מקוריים במיוחד. בנוסף יש פה ויטרינה שכוללת סוגים שונים של בשר ושיפודים שאפשר להכין על הגריל, אם בא לכם משהו קצת יותר שגרתי.

הופתענו מהתפריט המסקרן, התיישבנו כדי לחשוב מה להזמין, ובסופו של דבר הזמנו הרבה יותר מדי אוכל לשלושה אנשים, כי הפיתוי פשוט היה גדול מדי (אגב, קחו עצה: אל תזמינו הכל ביחד, כי אז תישארו כמונו עם שולחן מפוצץ במנות שהגיעו כמעט כולן ביחד).

כרובית אפויה (24 שקלים) הייתה כרובית שלמה מז'אנר כרוביות האייל שני עם רוטב עגבניות, טחינה, פטרוזיליה ובצל ירוק. היא הייתה טעימה כמו שהמאכל הפשוט הזה תמיד טעים, אם כי היה אפשר להוציא אותה מהתנור דקה או שתיים לפני כן, כדי שהקצוות שלה לא יהיו שרופים עד כדי כך.

כרובית אפויה, ברבאטוב (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
אייל שני סטייל. כרובית אפויה, ברבאטוב | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

סלט שווארמה (52 שקלים) היה סלט ירקות ישראלי עם לא מעט פרוסות דקיקות של שווארמה טובה מעליו, טחינה ורוטב לימון כבוש כיפי ועדין. מנה פשוטה, אבל הטריות של הירקות והעדינות של התיבול הפכו אותה למרענן נעים שנגסנו בו מדי פעם בין הביסים הכבדים יותר של שאר המנות.

המנה הכי טובה בארוחה, זו שהיינו בשמחה חוזרים לאכול אותה שוב, נקראת פה בפשטות פיתה על הגז (32 שקלים). מאחורי השם הזה מתחבאת מנה של רצועות בשר דקות צרובות, קוביות עגבנייה שרופות קלות, טחינה וביצת עין מעל, שמרטיבה את הכל בחלמון נוזלי ורך. למטה יושב עיגול של פיתה צרובה, שסופג את כל הטעמים. זו אומנם פיתה שאוכלים עם סכין ומזלג, אבל אלוהים, כמה שזה היה טעים. השילוב של החלמון עם הבשר והעגבניות היה מושלם, הטחינה גם היא לא הזיקה, ובאופן כללי היה פשוט כיף לחסל את המנה הזו. היא גם הייתה סופר משביעה, בטח בהתחשב במחיר שלה.

ברבאטובפיתה על הגז, ברבאטוב (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
המנה שרק בשבילה שווה לחזור. פיתה על הגז, ברבאטוב | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

ממשיכים: גם אם יש היום עראייס בכל תפריט של כל מקום, אנחנו תמיד חייבים להזמין אותו. העראייס (35 שקלים) של ברבאטוב כולל בשר טלה טחון ומתובל בתוך ארבעה רבעים צרובים של פיתה. הוא היה עסיסי בטירוף, קראנצ'י מבחוץ, ועם טבילה קטנה בטחינה עם שמן הזית והחריף אין עוד הרבה דברים טעימים יותר.

עראייס, ברבאטוב (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
חובה בכל ארוחה. עראייס, ברבאטוב | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

את מנת בורקס רמלה (39 שקלים) ראינו בחשבון האינסטגרם של ברבאטוב והיא הייתה אחת הסיבות העיקריות שרצנו לפה. שבלול בורקס שנפרס באמצע ומולא בהמון נתחים של בשר אסאדו ופטריות ברוטב ציר בקר - וזה טעים בדיוק כמו שזה נשמע. הגרסה המושחתת והשווה של בורקס החתונות הכל כך ישראלי? לא נכחיש.

ברבאטוב (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
אין מה לומר, חתיכת שולחן פתחנו שם | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

אחרי כל זה כבר היינו מפוצצים לגמרי, אבל בכל זאת קינחנו בפרוסה גדולה של עוגת ביסקוויטים (26 שקלים), שהייתה כל מה שאפשר לרצות מעוגת ביסקוויטים: מתוקה, דחוסה, שוקולדית ועם אקסטרה בונוס של שכבת שוקולד קריספית באמצע, שהוסיפה הרגשה של קצת יותר מעוגה של בית. רק יום אחרי הבנו שבכלל מדובר בעוגה פרווה, ואז היא הרשימה אותנו אפילו יותר.

יצאנו מברבאטוב בהרגשה שגילינו מציאה של ממש. אנחנו אוהבים מציאות כאלה. דוכן קטן ולא ממש מרשים למראה, שמצליח לנפק אוכל מעניין ומגוון, ובעיקר טעים ולא יקר. בתל אביב הדוכן זה כנראה היה הופך ללהיט מטורף - אבל אנחנו שמחים שיש לנו סיבה רצינית לקפוץ לבקר מדי פעם לבקר גם בהוד השרון.

ברבאטוב. הידידות 9, כיכר מגדיאל, הוד השרון. 058-6522222. ראשון-חמישי 11:00-22:30. שישי 8:00-15:00. כשר ללא תעודה