סבידה

למה חם? אחת המסעדות האהובות בעכו מתחדשת ועוברת לחלל גדול יותר, עם שדרוג רציני למטבח.

מסעדת הדגים העכואית אמנם בת פחות מ-4 שנים, אבל היא כבר לגמרי חלק מהנוף וחברה קבועה ברשימת ההמלצות למבקרים בעיר - בזכות האווירה התמיד שמחה והאוכל שמבוסס כולו על דגים טריים שנתפסו בים באותו היום. עכשיו עוברת המסעדה לחלל חדש מחוץ לשוק, עם יותר מקומות ישיבה ובעיקר מטבח גדול יותר, שיאפשר לצוות המוכשר (אוהד הורביץ ודן שמולוביץ) ליצור תפריט מגוון עוד יותר שיכלול למשל תבשילים, שהמטבח הקטן הקודם לא אפשר.

סבידה. סלאח א דין 14, עכו. 04-9019062. לא כשר

מסעדת סבידה, עכו (צילום: רועי חן,  יחסי ציבור )
מהיום הדגים של סבידה בחלל גדול יותר | צילום: רועי חן, יחסי ציבור


ויטרינה

למה חם? הקרבות עם החברה שבונה בניין ממש מעל המסעדה ועם חברת החשמל שניתקה את הזרם לסניף אבן גבירול הגדילו עוד יותר את תורי הענק בסניף לילינבלום, והוסיפו הררים של דיבור על המקום.

כבר שנים שהוויטרינה של נתי מנשה מככבת בכל רשימות הצ'יפס, ההמבורגר והנקניקיות הכי טעימים, אבל בשבועות האחרונים סניף אבן גבירול הוותיק עומד סגור רוב הזמן - כשהוא גם ככה כלוא בתוך אתר בנייה של בניין חדש בן 30 קומות הנבנה מעליו. כחלק מהסיפור נותקה גם אספקת החשמל למקום, מה שאילץ את מנשה להעביר את כל סוגי הנקניקיות שנמכרו עד אז רק בסניף הזה אל הסניף החדש בלילינבלום, ואת עשרות המבקרים היומיים לצבוא על הסניף החדש, שגם ככה היה עמוס כמעט תמיד.

ויטרינה לילי. לילינבלום 40 (פינת נחלת בנימין), תל אביב. לא כשר

ויטרינה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
נקניקיות בוויטרינה. עכשיו רק בלילינבלום | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

אמריקה

למה חם? אמריקה בענק, עם אוכל מושחת, אווירה לוהטת, הופעות, אוכל מקסיקני בצד ומנת עוף מטוגן על ופל שמשגעת את חובבי האמריקנה בתל אביב.

נראה שהמתחם הענק שפתח צביקי עשת בבית ציוני אמריקה בחודש שעבר הוא כל מה שחובבי האוכל האמריקאי התל אביבים חיכו לו. החלל הגדול כולל לא רק מסעדה אמריקאית עם מנות מושחתות כמו מק אנד צ'יז, דלי כנפיים ועוף מטוגן על ופל אמריקאי עם סירופ מייפל - אלא גם מזללה מקסיקנית, בר קוקטיילים ובית קפה, והופעות חיות כמעט מדי יום. 

אמריקה. אבן גבירול 26, בית ציוני אמריקה, תל אביב. 03-6884884. לא כשר

אמריקה בית ציוני אמריקה עוף  (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
שחיתות אמריקאית אמיתית ב"אמריקה" | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

 416

למה חם? המסעדה הטבעונית עלתה שוב לכותרות אחרי כמה ביקורות צורבות במיוחד שהתפרסמו אצל מבקרי המסעדות באתרים השונים.

416 היא השם הכי חם בעולם המסעדות הטבעוניות, עם תפריט שכולל מנות כמו סטייק, קלמרי מטוגן ושווארמה, כולן על טהרת הטבעונות. למרות שכמה ממבקרי המסעדות הישראלים לא ממש התרשמו מהאוכל, ובעיקר ביקרו את התחליפים הטבעוניים שמככבים בו, הקהל ממשיך לזרום בהמוניו, גם ואולי בעיקר בגלל הסקרנות.

416, הארבעה 16, תל אביב. 03-7755060. לא כשר

שניצל טבעוני 416 (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
416. שניצל טבעוני מעורר מחלוקת | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

קרייב

למה חם? הירושלמים לא מפסיקים להתלהב מהמסעדה הכשרה שמספקת את פנטזיות הבייקון והצ'יזבורגר לכל שומרי הכשרות.

הבעלים של קרייב, אמריקאים דווקא, הצליחו לפצח את הגנום הישראלי של חובבי המסעדות: מסעדה שהיא שילוב בין מזללה לבר, עם אוכל אמריקאי מושחת בתיבול כמה מוטיבים מקסיקניים וקוריאניים. האוכל מושחת במיוחד, אבל גם כשר למהדרין. עם בייקון ללא בייקון, גבינות ללא גבינה ועוד שאר טריקים, מדובר בהגשמת החלום הרטוב של כל שומרי הכשרות שמעולם לא יכלו לאכול את המאכלים הכל כך אמריקאיים האלה. העובדה שלא משאירים פה טיפ למלצרים בשום אופן היא רק הדובדבן שבקצפת.

קרייב. השקמה 1, ירושלים. 02-6272830. כשר

קרייב - סליידר בריסק (צילום: עדן מלר,  יחסי ציבור )
צ'יזבורגר כשר למהדרין בקרייב | צילום: עדן מלר, יחסי ציבור

מזנון געצל

למה חם? בית הקפה הקטן מכרם התימנים הפך בחודש האחרון למקום הכי מצולם באינסטגרם, ואין פודי תל אביבי שלא טעם את עוגת הקרפים הפוטוגנית של המקום.

מזנון געצל הוא בית קפה-ביסטרו קטן עם נטייה אוקראינית מובהקת בתפריט. מכיסוני ורניקס, דרך פנקייקים אוקראיניים קטנים ועד עוגות פנקייק ענקיות בטעמים משתנים. אי אפשר היה להתחמק בשבועות האחרונים מתמונות של עוגות הקרפים האלה ברשתות החברתיות, ותורי הענק שמצטברים שם בימי שישי מצביעים על זה שעוד לא ראינו מספיק.

 מזנון געצל. גדרה 1, תל אביב. 052-7015866. לא כשר

מזנון געצל (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
מזנון געצל, כוכב אינסטגרם אוקראיני | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

אברטו

למה חם? מסעדה חדשה בגדרה של שף שגדל אצל מאיר אדוני היא לא משהו שקורה בכל יום.

על המטבח של מסעדת אברטו הגדרתית מופקד השף אסף שטרן, בן טיפוחיו של מאיר אדוני שהוביל עד לפני כמה חודשים את המטבח של מסעדת המזללה שנסגרה. האוכל באברטו, השוכנת במלון בוטיק חדש, נע בין המטבחים הים תיכוניים שסביבנו תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ממגדלים בסביבות גדרה. אנחנו כבר צופים שקבב נתח הקצבים עם הלחוח והלזניה הפתוחה עם שקדי העגל יהפכו ללהיט.

אברטו. שכביץ 5, גדרה. 08-6680066/0. לא כשר

אברטו גדרה מסעדת שף (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
אברטו. מסעדת שף בגדרה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מן טן טן

למה חם? הראמן של שוק רוטשילד-אלנבי ממשיך להיות הראמן הכי יפני בשטח, ומן טן טן נשארת המקום הכי עמוס בשוק.

ההתלהבות סביב הפתיחה של שוק רוטשילד-אלנבי כבר הספיקה לדעוך מעט, כי ככה זה בעיר שכל הזמן מחפשת את הריגוש החדש הבא, אבל במן טן טן העסקים כרגיל והתורים ארוכים כתמיד. ראמן החזיר של המסעדה הקטנה עם מטחנות השומשום המגניבות על השולחנות הוא עדיין אחת המנות הכי מדוברות בעיר. שמועות עיקשות על הרחבת התפריט ממש בקרוב מצביעות שההתלהבות מהמקום לא ממש עומדת להסתיים.

מן טן טן. שוק רוטשילד אלנבי, אלנבי 36 פינת רוטשילד 38 ׁׁ(ליד הכניסה האחורית). לא כשר

ראמן, מן טן טן (צילום: באדיבות מסעדת מן טן טן,  יחסי ציבור )
הכי אותנטי שיש. הראמן של מן טן טן | צילום: באדיבות מסעדת מן טן טן, יחסי ציבור

 

מיסטר קומאר

למה חם? החזרה המתוקשרת של יונתן רושפלד אל החלל המיתולוגי של מסעדת הרברט סמואל וההגבלה לשני ימי פעילות בשבוע הופכות את מיסטר קומאר לאחד המקומות שחייבים לבקר בהם.

מיסטר קומאר, הגלגול הנוכחי והזמני של "ג'ונתן פוד קלאב" שהוא משהו בין פופ אפ למסעדה מתארחת, פועלת רק יומיים בשבוע ומציעה תפריט הודי ציורי במיוחד, שכתוב כסיפור על דמותו של מיסטר קומאר ההודי. בכל אחד מערבי רביעי וחמישי שבהם המסעדה הפתוחה היא מלאה עד אפס מקום, והאוכל ההודי והחריף שרושפלד השתפשף בו בקפטן קארי שלו נוחל הצלחה. אל תפספסו את הקינוחים הלא שגרתיים, כולל אחד עם הר של שערות סבתא מעליו.

מיסטר קומאר. קויפמן 6, תל אביב. 03-9690707. לא כשר

קלמארי, קפטן קומאר (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
קלמארי בקפטן קומאר | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב


קאב קם

למה חם? מסעדת האחות של בית תאילנדי ממשיכה להיות המקום הכי מדובר וסקסי בעיר, וזה שהכי קשה להשיג אליו מקומות.

כן, זה אולי היה צפוי, אבל קאב קם ממשיכה להיות המקום הכי מדובר של החודש. כשמסעדת האם שלך היא המסעדה הכי אהובה וברנז'אית בעיר זה כנראה לא מפתיע שכולם רוצים לאכול אצלך. כל מבקרי המסעדות השתפכו על אוכל הברים התאילנדי שמגיע במנות קטנות וחריפות, שחלקן מרגישות כאילו היו איתנו פה מאז ומתמיד - כמו הפלאמוק יאט סאי (קלמרי ממולא בכרעי עוף קצוצות) או הסאיי הואה (שלישיית נקניקיות בקר מתובלות). האם נראה פה ברשימה את קאב קם גם בחודש הבא? לא נופתע אם כן.

קאב קם. לינקולן 11, תל אביב יפו. 03-6889960. לא כשר

קב קאם (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
כבר קלאסיקה. הנקניקיות של קאב קם | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

>> והנה המסעדות המדוברות של החודש שעבר