אינדומלה, עכו

אורי בורי היא אחת המסעדות האהובות עלינו בארץ, והגלידרייה הצמודה אליה, אינדומלה, משתלבת גם היא בחיבה שלנו לאזור הזה של עכו. מדובר במקום קטן שמציע גלידות בטעמים מקומיים ומסקרנים, ומצליח להציב סטנדרטים גבוהים במיוחד (בהתאם למסעדת האם).

אינדומלה. רחוב ההגנה, צמוד לאורי בורי, עכו

הגלידה, רמת ישי

הגלידרייה הצפונית הזו הפתיעה אותנו עם טעמים שווים במיוחד כמו פאי לימון, קראמבל תפוחים או אלפחורס, שהם כמעט כמו קינוח של ממש. ולא דיברנו על גביעי הגלידה העצומים שיכולים לסחוב בתוכם חצי קילו גלידה גלידרייה למשוגעים באמת.

הגלידה. רחוב הצפצפה, רמת ישי

הגלידה רמת ישי (צילום: דניאל פסיקוב)
הגלידה רמת ישי | צילום: דניאל פסיקוב

בוזה, תל אביב והצפון

בכל כתבת גלידות מחדש אנחנו מקפידים לתת את הבמה לאחת מרשתות הבוטיק החביבות עלינו. גם כי הסיפור שמאחורי המפעל הזה מקסים אותנו (גלידה יהודית-ערבית לתפארת שהחלה במעלות תרשיחא והתרחבה למספר סניפים), וגם כי זאת גלידה פשוט טעימה. הבוזה החביבה עלינו אגב היא קוקוס, ליצ'י וקשיופיאה (קשיו מלוח ונהדר).

בוזה

גלידריית בוזה (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
גלידריית בוזה | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

אייססלון, חיפה

כששמענו שבחיפה פועלת גלידרייה שמוכרת כדור ב-5 שקלים (6 שקלים אם לקחתם גביע ולא כוס) לא ציפינו שהיא תהיה טעימה במיוחד -  אבל אז גילינו שהגלידה באייסלון פשוט נהדרת. הגלידרייה הקטנה והמעוצבת הזו מכינה גלידה בכמויות קטנות ובטעמים מגניבים במיוחד כמו בירה, אבוקדו-תפוז, מוחיטו או לימון ובזיליקום. כבר אמרנו שכדור גלידה עולה פה 5 שקלים?

אייססלון. אוסקר שינדלר 7, חיפה

אייססלון (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
אייססלון | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

גלידריית יעקבס, כפר הרא"ה

במשק יעקבס מכינים גבינות שאנחנו מאוד אוהבים, אבל בחודשים האחרונים הם החליטו להפיק מהשמנת שלהם גלידות מעולות. הטעמים לא מופרעים מדי, ואפשר למצוא פה את רוב הטעמים שאתם מצפים למצוא בגלידרייה. למרות זאת, ובעיקר בזכות חומרי הגלם המעולים -  מדובר בגלידה כל כך טובה שהיא לא צריכה יותר מדי תוספות.

משק יעקבס, כפר הרא"ה

פספרטו, בנימינה

הגלידרייה הקטנה והמשפחתית הזו שנפתחה ממש לא מזמן היא כמו משחקייה לילדים עם רכבת שמקיפה את החנות בכל פעם שתלחצו על כפתור הקסם. הגלידה? נהדרת! במיוחד טעמי הסורבה עזי הטעם. החלק שאנחנו הכי אהבנו הוא האפשרות בה כל אחד יכול להוסיף לעצמו סירופ מתוק על הגלידה (בריפיל, ומתוך מבחר ענק) בלי חיוב נוסף.

פספרטו. הטחנה 42, בנימינה

פספרטו, בנימינה (צילום: רועי בורקין,  יחסי ציבור )
פספרטו, בנימינה | צילום: רועי בורקין, יחסי ציבור

טוני אייס, נתניה

אחת ההפתעות הענקיות שלנו בפרויקט הזה הייתה הגלידה הנהדרת הזאת. המיקום מפתיע, האווירה מעולה, המוכרים מבינים עניין, והכי חשוב: זו אחת הגלידות הכי טובות שיצא לנו לאכול - לא רק בישראל אלא בכלל. פשוט מקום נהדר שבנהדרים. לא פלא שהוא הפך למוסד עירוני.

 טוני אייס. הרצל 5, נתניה

טוני אייס נתניה גלידה (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
טוני אייס נתניה גלידה | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

מימי, הוד השרון

במסעדת נונו מכינים את הגלידה בעצמם כבר מהיום הראשון בו פתחו את המקום. אבל עכשיו, כשהם פתחו את הפטיסרי הצמוד (והמצוין!) שלהם מימי, נפתחה שם גם גלידרייה אמיתית עם טעמים בוגרים כמו סופרה אגסים עם פניני שוקולד או מסקרפונה תאנים במרקם רך וקרמי במיוחד.

מימי. ז'בוטינסקי 2, הוד השרון 

גלידה פינגווין, כפר סבא

הגלידרייה הניצחית של כפר סבא (יותר מ-60 שנות פעילות כן?) היא התגלמות הנוסטלגיה. הגלידה תזכיר לכם את הגלידה שהיינו אוכלים פעם (גם במרקם וגם בטעמים) ואין יותר כיף מזה.

פינגווין, רוטשילד 43, כפר סבא

פריזר, גבעתיים ורמת גן

בעלי הגלידרייה הזו בגבעתיים (יש גם סניף חדש ברמת גן) למדו להכין גלידה באיטליה, ומרגישים את זה במרקם הנהדר שלה. יש פה טעמים כמו פיסטוק מלוח או סורבה דובדבן ורוד שרק עבורן שווה להגיע במיוחד.

פריזר. ויצמן 33, גבעתיים | ביאליק 61, רמת גן

גלידה פריזר (צילום: צביקה גולדשטיין,  יחסי ציבור )
גלידה פריזר | צילום: צביקה גולדשטיין, יחסי ציבור

ג'לטריה, תל אביב

שנייה אחרי שתיכנסו לגלידריה הזו תרגישו שאתם נמצאים בתוך אגדה מתוקה במיוחד. העיצוב פה הורס ובינלאומי, וגם הגלידה במרקם איטלקי וקרמי במיוחד. הכי כיף? אפשר להוסיף לה המון תוספות מתוקות וצבעוניות.

ג'לטריה. גרינברג 25, תל אביב

הגלידריה - ג'לטריה (צילום:  אנטולי מיכאלו)
ג'לטריה | צילום: אנטולי מיכאלו

קרם (CREME), תל אביב

הגלידה שעשתה לנו את הקיץ היא הגלידה שמוגשת במקום הוורדרד והחדש של קבוצת המסעדות R2M. אמנם מבחר הטעמים מצומצם ומתבסס על וניל, שוקולד, פיסטוק ופרי עונתי משתנה, אך דווקא המיעוט הזה הוא הסוד כאן; כל אחד מהטעמים נהדר, והוא משתלב כל כך טוב עם הקינוחים שמוגשים על הגלידות (ומוכנים בבייקרי הצמוד). לא פחות מקינוח מושלם.

קרם. דיזנגוף 262, תל אביב

וניל פאי תפוחים ו-וניל שטרודל בננות, Creme (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
וניל פאי תפוחים ו-וניל שטרודל בננות, Creme | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

סיציליאנית, תל אביב והרצליה

לא פשוט להסתדר בתל אביב עם כל כך הרבה גלידות נהדרות. למרות התחרות, הסיצילאנית מצליחה לשמור על מקומה בפסגה כבר שנים ארוכות. הגלידות כאן פשוט מצוינות (בדגש על הטעמים הקלאסיים כמו רום צימוקים או שוקולד), ויש גם מגוון קינוחים מטמטמים ויפים להחריד שמקשים על הבחירה.

הגלידה הסיציליאנית

ארטא, תל אביב

הגלידרייה האיטלקית המקסימה הזאת היא חלק מהותי באחד האזורים המתויירים ביותר בישראל - מדרחוב נחלת בנימין. אם אתם מגיעים לכאן אנחנו מפצירים בכם לנסות את הגלידה של ארטא ומתחייבים לכך שלא תתחרטו. הגלידה נעשית במקום וכל אחד יכול למצוא את עצמו בין הטעמים במקום (יש פה גם מבחר טבעוני מצוין עם גלידת שוקולד מריר שהיא לטעמנו הטובה ביותר שמוגשת היום בארץ, וכן היא טבעונית למהדרין).

 ארטא. נחלת בנימין 11, תל אביב

ארטה גלידה (צילום: דניאלה קונטיני)
ארטה גלידה | צילום: דניאלה קונטיני

וניליה, רחבי הארץ

וניליה הצליחה לעשות את הבלתי אפשרי: גם לגדול ולהיות רשת ארצית שהפכה לאימפריה, וגם לשמור על סטנדרטים גבוהים במיוחד ולייצר גלידות שקשה מאוד להתחרות בהן. הן טעימות, עקביות (כך שאתה יודע תמיד מה אתה מקבל בכל סניף וסניף), ותמיד על בסיס חומרי גלם איכותיים במיוחד. הטעם החביב עלינו: שוקולד מריר.

וניליה

וניליה וולרונה  (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
וניליה וולרונה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

הגלידה של שיפודי אירופה, תל אביב

לא מספיק ששיפודי אירופה זאת אחלה של מסעדה בפני עצמה, תמצאו בה גם את אחת מהגלידריות הנסתרות (בכל זאת היא ממוקמת ממש בתוך המסעדה), והמצוינות שבתל אביב. מבחר הטעמים כאן משתנה כל הזמן (ומוגש גם כקינוח לסועדים במסעדה עצמה). אם אתם מחשיבים את עצמכם כחובבי גלידה ועדיין לא ניסיתם את זו שמגישים כאן, אנחנו ממליצים לכם להגיע לפני שהקיץ נגמר וללקק כדור באחת המרפסות הכי יפות בשדרות רוטשילד.

 שיפודי אירופה. רוטשילד 9, תל אביב

אניטה, תל אביב

קשה לנו לתאר כמה אנחנו אוהבים את הגלידות של אניטה. למרות התורים האינסופיים (בייחוד בסניף בנווה צדק) והבלאגן, מדובר בגלידה מדהימה. כל טעם כאן נלקח אל הקצה עם שילובים עשירים, מפנקים ומושחתים במיוחד. אם שאלתם, אז אנחנו סאקרים של טעם היער השחור.

אניטה

אניטה (יח``צ: אפיק גבאי)
אניטה | יח``צ: אפיק גבאי

אנדריי, רחבי הארץ

הנה הגלידה שכמעט כל מי שגדל במרכז זוכר בנוסטלגיה. אז נכון, היא אולי קצת מיושנת ולא עדכנית, אבל עדיין כיף לנו במיוחד לאכול שם מדי פעם. זה קורה הרבה בזכות הזכרונות היפים, וגם בזכות גלידת הרום צימוקים הנצחית (או הווניל דובדבנים? קשה לנו להחליט).

גלידה אנדריי. יפו ורחבי הארץ

כפיתולינה, תל אביב

כמעט ואין ביקור שלנו בשוק הפשפשים ביפו שלא מסתיים בכדור גלידה במקום הקטן והחמוד הזה. המנות פה נדיבות במיוחד, ואנחנו אוהבים במיוחד את טעמי הסורבה כמו אננס וקוקוס. בסניף בשוק צפון נתקלנו בגלידה עם מרקם קצת פחות אידיאלי, אז אם כבר בא לכם כפית של כפיתולינה, סורו לסניף המקורי ביפו.

כפיתולינה. עולי ציון 9, תל אביב

מוסלין, ירושלים

שוק מחנה יהודה בירושלים מלא בבתי אוכל, אבל בגזרת הקינוחים יש הסכמה על מוסלין כמוסד הבלתי מעורער לאלה שחשקה נפשם בקצת גלידה טובה (תמצאו גם סניף נוסף של הגלידרייה ברחוב הנשיא). הטעמים כאן כוללים סורבה מצוין וכמובן גלידות שמנת איכותיות במיוחד. קשה לנו אפילו לבחור טעם אחד שאנחנו מתים עליו כי כולם שווים, אז תיאלצו לעשות זאת לבד.  

מוסלין. הערמונים 2, מחנה יהודה. הנשיא, 10, ירושלים

סיור מחנה יהודה יאללה בסטה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
מוסלין, ירושלים | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

גלידה באר שבע, באר שבע

אמנם הגלידרייה הזאת כבר הפכה לרשת ארצית ואיבדה קצת מהתום שלה, אבל אנחנו שומרים אמונים לסניף המקורי בעיר העתיקה בבאר שבע, זה שקשה שלא להתאהב בו ובגלידות שמגישים בו. אגב, אם כבר נוסטלגיה, תמצאו פה גם פרוזן יוגורט לא רע בכלל.

גלידה באר שבע. הדסה 50 , העיר העתיקה, באר שבע.