סטייק טוב עובד לבד, בלי כוחות עזר. שום רוטב ואף תבלין לא יחפו על היעדר עסיסיות, או יעניקו את הטעם הבשרי שהקרניבור משתוקק אליו כמו מכור לסם. סטייק טוב הוא קודם כל בשר משובח, אבל גם הבשר המשובח ביותר נהרס אם הוא נופל לידיים הלא נכונות. בשביל להפוך לסטייק ראוי, הבשר צריך ידיים שיודעות איך לחתוך אותו, לתבל אותו ולתת לו את מכת החום המדויקת שתוציא ממנו את המיטב.

למעשה סטייק טוב הוא תמהיל נדיר של כל כך הרבה מרכיבים, שהוא בעצם סוג של קסם. וקסם, כידוע, לא מוצאים בכל מקום. הנה עשרה מקומות שמכירים טוב טוב את לחש הקסמים הקרניבורי; חלקם, באופן לא מפתיע, מסעדות שפתחו קצבים, ולעתים אפילו מגדלים שמלווים את הסטייק מהגיחו לעולם ועד הצלחת.

סינטה (צילום: istockphoto)
הכל מתחיל מבשר משובח | צילום: istockphoto

מיטשוס, קצרין

קאובוי מסוקס הדוהר כדי להחזיר אל העדר עגל טועה אפשר לראות רק ברמת הגולן – המרחב הכי צפוני וציוני של המערב הפרוע. בדיוק בגלל זה בחר חגי שלום להקים בו היכל קרניבורי קטן ואיכותי, הכולל אטליז, מסעדה ומרכז סדנאות. הקרבה למגדלים מאפשרת לו להתחיל בתהליך הטיפוח של הסטייק עוד בשלב העוברי שלו. במפעל הצמוד למסעדה הוא מפרק, מיישן ומטפל בבשר לכדי סטייק מופתי. נתח המיטשוס מאגד טעימה מכמה שיותר חלקים, ולא תוכלו למצוא כמוהו בשום מקום אחר בארץ.
אזור התעשייה קצרין, אחרי מי עדן ליד מכבי האש. טלפון: 04-6963334

גיליס, מושב נוב

עמוק ברמת הגולן מסתתרת עוד מעצמת בשרים קטנה ומשובחת, שעליה חולש יוסי גיליס, גורו של תאוות בשרים. את הבשר שיוגש לכם במסעדה, הפתוחה בימי חמישי בערב בלבד(!), הוא מכיר באופן אישי - הוא זה שגידל, האכיל, שחט ויישן אותו. המומחיות של גיליס היא בשר נהדר מעגלות משוישות ורכות, ואנחנו ממליצים ללכת על ארוחת הטעימות המשודרגת (ותרו על הפרגית וקחו את הסינטה). למרות המחירים הגבוהים, ממש כדאי לקחת הביתה כמה נתחים מהאטליז הצמוד.
מושב נוב רמת הגולן. טלפון: 04-6763555

סטייק בסינטה בר (צילום: ישראל אלפסה,  יחסי ציבור )
סינטה בר. אין מילים, רק קרקורי עונג | צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור

לימוזין, רמת ישי

שם המסעדה הוא שמו של זן הבשר העיקרי הגדל בעדר של אמיר טלמור ורמי גינת מתמרת, העדר הקטן שמספק למסעדה ולאטליז הצמוד את הבשר הרך והעסיסי שיש הנשבעים שהוא הטוב בארץ. אל תפספסו את נתח הקצבים שמוגש כראשונה והוא פשוט ומענג, וממנו המשיכו ישר לסטייקים (פילה, סינטה או אנטרקוט) שמגיעים בכמה גדלים לבחירה.
אזור התעשייה, רמת ישי, עקבו אחרי השילוט. טלפון: 04-9533173, 04-9533183

מסעדת מו ומו, רחובות

האטליז הקטן ברחובות הוקם ב-1984 על ידי חיים לוי, באחד מהראשונים והיפים בבתי העיר. הבן תמיר הרחיב את העסק המשפחתי ופתח לפני כעשור את מסעדת הבשרים, שהוכתרה לא מעט פעמים כטובה בארץ. תמצאו שם מבחר מצומצם של מנות ראשונות, עיקריות כמו קבב או המבורגר, ובעיקר סטייקים - סינטה, אנטרקוט ופילה שפשוט נמסים בפה, כל כך טעימים עד שמנה של 400 גרם מתחסלת בלי טיפת מאמץ. לאחרונה האטליז (לא המסעדה) מציע מרכולתו גם בשוק האיכרים בנמל תל אביב.
הרצל 177, רחובות. טלפון: 08-9462690 

פילה בקר עם אספרגוס וטימין בצלחת לבנה על משטח אדום (צילום: robynmac, Istock)
סטייק פילה. נמס בפה | צילום: robynmac, Istock

סינטה בר, חיפה

כל דיבור על מקומות אוכל מחוץ לתל אביב מתחיל ב"יחסית ל... זה מקום ממש מעולה". הסינטה בר החיפאי לא צריך הנחות – מדובר במקום מעולה בכל קנה מידה. השירות קשוב ומקצועי, העיצוב נעים ומזמין, והאוכל... טוב, כאן כבר אין ממש מילים רק קרקורי עונג. שני הסטייקים בתפריט נוגעים בשלמות: פילה הבקר מוגש עם מחית שורשים וציר בקר ויין אדום, ויחד איתם הוא הופך למעדן מליגת העל. הסינטה, שמוגש עם רוטב ציר בקר ומוח עצם, לוקח אליפות.
שדרות מוריה 127, חיפה. טלפון: 04-8341170

אל גאוצ'ו, אילת

הקרניבור המסור יכול להסיר דאגה מלבו; גם בדרום החם מחכים לו סטייקים ראויים. אל גאוצ'ו באילת, כנראה הטובה במסעדות הרשת, קיימת מעל לשני עשורים. הבעלים ושני שועלי הגריל הוותיקים, שמניחים את הנתחים האילתיים על האש כבר 15 שנה, מצליחים להוציא תחת ידם סטייקים טובים ועסיסיים במיוחד.
דרך הערבה, בכניסה לאילת, אילת. טלפון: 08-6331549, 1-800-422-000

סמי וסוסו, באר שבע

סמי וסוסו היא בכלל מסעדה לאוכל רומני, שמוכר בעיקר בזכות הצ'ורבה והקבב אבל מחזיק גם במחלקת גריל מכובדת ומגוונת. מרסלו לרר, הבעלים, מפליא לעבוד עם בשר. מעל שולחנות פורמייקה פשוטים, בתוך השוק של באר שבע, הוא יגיש לכם אנטרקוט שאת משקלו תוכלו לבחור בעצמכם, יניח לצדכם לחם אחיד ושום כתוש ויראה איך הפשטות האיכותית של האוכל גורמת לחיוך רחב להתפשט לכם על הפנים.
רמב''ם 12, באר שבע. טלפון 08-6652135

מיטבר, תל אביב

בתל אביב יש לא מעט מקומות שיש בהם סטייקים מצוינים. נדירים יותר מקומות השומרים הרמה בעקביות, ומיטבר הוא אחד מהם. במסעדה הוותיקה, שמחזיקה גם סניף בהרצליה, יודעים איך לבחור ולטפל בבשר, והוא נשאר העניין העיקרי. פורטר האוס, טיבון, סינטה או אנטרקוט, שחלקם מתומחרים על פי המשקל של הנתח שישנו באותו היום, וחלקם במשקל ומחיר קבועים, מצליחים להפעים את החך פעם אחרי פעם.
שד' חן 52, תל אביב. טלפון: 03-6956276

אין תמונה
הבראסרי. חוויה אירופית ויופי של סטייק פילה

ברסארי, תל אביב

בבראסרי תמצאו אווירה אירופית, המולה מתמדת ושירות מצוין, וגם סטייק פילה מעולה עם מוח עצם, שמחכה לכם בין 12:00 בצהריים לאחת בלילה, ואנטרקוט שמגיח באחת בלילה ויורד מהמשמרת בשבע בבוקר. שווה.
אבן גבירול 70, תל אביב. טלפון: 03-6967111

ירמיהו 7, תל אביב

מסעדה תל אביבית חדשה שטרם הספיקה לצבור ותק, אבל מסתמנת כתקווה לעתיד. השף הוא איתן זנזורי (לשעבר יועזר בר יין, המציעה גם היא סטייקים מופלאים), ובתפריט יש פילה, אנטרקוט וסטייק קצוץ וצרוב, שהיד המדויקת של זנזורי מצליחה לטפל בו כך שהנתחים הקטנים שומרים על אדמומיות מבפנים. נושקים להמבורגר, אבל עדיין לגמרי סטייק.
ירמיהו 7, תל אביב. 03-5461998

עשינו לכם חשק לסטייק עסיסי? תנו בלייק 

>> ואלה השיפודיות הכי טובות בארץ
>> רוצים משהו קל ובריא אחרי כל הבשר הזה? פנקייק תפוחים זה ה-דבר בשבילכם