אברטו

למה חם? מסעדת השף הראשונה בגדרה, בניצוחו של השף אסף שטרן מהמזללה של מאיר אדוני, עשתה לא מעט כותרות החודש, לאו דווקא בהקשרים חיוביים.

אברטו הייתה אחת הפתיחות המסקרנות של השנה, עם שף נחשב, מיקום מסקרן ולא שגרתי במלון ספא בגדרה והשקעה כספית רצינית, אבל בינתיים נראה שמבקרי המסעדות באתרים השונים לא ממש התלהבו מהאוכל. השיא היה הביקור של ביצה עלומה, מבקר המסעדות שלנו, שהסתיים בעימות.

אברטו. שכביץ 5, גדרה. 08-6680066/0. לא כשר

 

אברטו גדרה מסעדת שף (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
אברטו גדרה מסעדת שף | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

קנקון

למה חם? אין דבר שחובבי אוכל אוהבים יותר מאשר מתחמים "סודיים" שנפתחים מחוץ לעיר הגדולה עם הבטחה לאוכל מיוחד, ומהבחינה הזו קנקון הוא התגשמות חלום.

קנקון הוא מתחם אוכל ענק באשדוד, שאפשר למצוא בו מאכלים ומוצרים מכל העולם, כולל פירות ים שמוטסים לכאן פעמיים בשבוע. השוס הגדול? במתחם קיימת גם מסעדה שבה אפשר לאכול חלק מהמוצרים ופירות הים הנמכרים במקום, כולל לובסטר שלם במחיר שובר שוק של 150 שקלים (120 אם תהיו מספיק אמיצים לקחת אחד הביתה ולנסות לבשל אותו לבד).

קנקון, האורגים 19, אשדוד. 08-6677699. לא כשר

קנקון אשדוד חנות בריכת לובסטרים (צילום: רון טייכר,  יחסי ציבור )
גן עדן לכל חובב אוכל | צילום: רון טייכר, יחסי ציבור

פרונטו

למה חם? המסעדה הוותיקה חזרה בימים האחרונים לכותרות אחרי ההודעה של רפי אדר, הבעלים ומי שהקים אותה, על עזיבתו.

אחרי 28 שנות פעילות הודיע רפי אדר, מי שהקים את פרונטו והיה הפנים שלה במשך שנים, שהוא עוזב את המסעדה. אדר, אחד המסעדנים המוכרים בעיר, היה הרוח החיה מאחורי המסעדה, שעברה למיקומה הנוכחי לפני יותר משש שנים וצירפה לשורותיה את השף דיוויד פרנקל. פרנקל מסר לנו: "תמיד יש שינויים בפרונטו, במשך שש שנותיי וב-28 שנים שהמסעדה קיימת... זה הסוד של מוסד כזה ותיק". אנחנו נשארים סקרנים לגבי ההמשך.

פרונטו, הרצל 4, תל אביב. 03-5660915. לא כשר

טורטליני תפריט אביב פרונטו (צילום: תמוז רחמן,  יחסי ציבור )
העיקר שהשף נשאר | צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור

ג'סמינו

למה חם? דוכן הפיתות באלנבי הפך החודש מסוג של סוד שמור לפודיז ואנשי אוכל לאחד המקומות שכולם חייבים לבקר בהם.

ג'סמינו כבר פועלת מעל חצי שנה באלנבי ונחשבה עד לא מזמן לסוג של סוד, או לפחות מקום שלא כולם מכירים. החודש היא חזרה לכותרות ונראה שכולם רוצים לנסות את הפיתות המצוינות והבשר הנהדר שנעשה פה על גריל הפחמים. הוויכוח מי טעימים יותר, הקבבים או לבבות העגל החריפים, מעולם לא היה יותר סוער.

ג'סמינו, אלנבי 97, תל אביב. לא כשר

לב עגל בפיתה, ג'סמינו (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
הפיתה הכי טובה בתל אביב? | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

קאב קם

 למה חם? חודש שלישי ברציפות שלהשיג מקום בקאב קם מבלי לתכנן שבוע מראש זו משימה בלתי אפשרית.

האח הקטן של מסעדת בית תאילנדי הוותיקה ממשיך להיות אחד המקומות הלוהטים בעיר, עם רשימות המתנה ארוכות וקהל שכולל את כל מי שרוצה לראות ולהיראות בעיר. והאוכל? ממשיך להיות מעניין, חריף ולא שגרתי.

לינקולן 11, תל אביב. 03-6889960. לא כשר

קאב קם - הכל ומהכל (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
האוכל הכי לוהט בעיר | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

ראק תאי

למה חם? התאילנדית החדשה של שוק רוטשילד אלנבי מגשימה בדיוק את מה שהשוק הזה הבטיח: אוכל טעים ולא יקר שדומה לאוכל במדינת המקור.

ראק תאי נפתחה יותר מחודש אחרי הפתיחה של שאר המקומות בשוק רוטשילד אלנבי, אבל היה שווה לחכות. האוכל לא יקר, חריף כמו שצריך וטעים במיוחד, ויש אפילו תפריט אלכוהול מושקע, עם קוקטיילים ממרכיבים שמכינים פה במקום. לנו יש הרגשה שראק תאי תהיה אחד המקומות החמים של הקיץ לכל מבקרי השדרה הפופולרית.

ראק תאי, שוק רוטשילד אלנבי, תל אביב. לא כשר

לאב גאי, ראק תאי (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
התאילנדית הלוהטת של שוק רוטשילד אלנבי | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

שואו רום

למה חם? שנים אנחנו חולמים על קונדיטוריה אמריקאית כמו שצריך והשואו רום סוף סוף מגשים לנו את החלום הזה.

אם מילים כמו קרוגלך (שילוב של רוגלך וקרואסון) או קרונאט (קרואסון ודונאט) לא עושות לכם חשק לרוץ עכשיו לכיכר רבין, אנחנו לא יודעים מה אתם עושים פה. המאפייה החדשה בכיכר רבין מייצרת את כל המאפים המושחתים והמוגזמים שאתם רק יכולים לדמיין, והיא עומדת להפוך למוקד עלייה לרגל לכל מכורי הפחמימות הרציניים.

שואו רום, מלכי ישראל 11, תל אביב. לא כשר

שואורום (צילום: סיגל סבן הדס,  יחסי ציבור )
חלומו של כל חובב פחמימות | צילום: סיגל סבן הדס, יחסי ציבור

אוקינאווה

למה חם? הסניף החדש של אוקינאווה בלבונטין נפתח החודש והפך מיד לאחד המקומות החביבים על אוהבי האסייתי בעיר (וגם אצלנו במערכת).

אוקינאווה הוותיקה פתחה סניף שני בלבונטין המתעורר, שמתרכז לא רק בסושי אלא במנות אוכל רחוב יפניות כיפיות וקטנות, ומיומו הראשון של הסניף הוא מלא בתושבי האזור שהיו כנראה צמאים למקום חדש ולא יקר לבלות בו את הערב.

אוקינאווה, לבונטין 11, תל אביב. 03-5101099. לא כשר

אוקינאווה לבונטין (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
לא רק סושי | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

יבנה

למה חם? הבר-מסעדה החדש ברחוב יבנה בתל אביב הוא אחד המקומות הלוהטים של החודש האחרון, עם קהל עצום שבכל ערב גודש אותו ונשפך לרחוב.

יבנה הוא המקום החדש של סוג של סופר-גרופ מחיי הלילה של תל אביב, שכוללת בין היתר את משה חסון ונדב נאמן מהכולי עלמא, נאור דיין מהאלפבית, דוד שיסל מהוסטל 51 שנסגר, רועי פרידמן מהברקפסט (לשעבר) ובית מעריב וארז חיון מאן פקטוריאל. הקבוצה חברה לשף גיא בן הרוש שבישל ברומנו ובסלון של אייל שני, ונראה שהחיבור הצליח להפוך את המקום להצלחה אצל הקהל עוד לפני שמבקרי האוכל כתבו עליו.

יבנה. יבנה 31 (במקום האוויטה), תל אביב. 03-6821888. לא כשר

אין תמונה
המרשמלו של יבנה, הלהיט החדש בעיר

 

הירו ראמן

למה חם? סוף סוף נפתח בשבוע האחרון המקום החדש של אהרוני, אחרי חודשים של דחייה, והסקרנות לגבי התפריט החדש והמורחב גדולה.

אחרי שבמשך כמעט שנתיים המסעדה היחידה שעל שמה התנוסס השם של השף ישראל אהרוני הייתה דוכן הראמן בשרונה מרקט, נפתחה המסעדה החדשה שלו, גם היא ברחוב לבונטין. המסעדה היא גרסה מורחבת של הדוכן, עם מנות חדשות בתפריט, תוספת של ראמן חזיר וברווז ועוד כמה מנות קרות וחמות שקשה להכין בדוכן קטן. סוף סוף שוב מסעדה אמיתית של אהרוני.

הירו, מקווה ישראל 16 פינת לבונטין, תל אביב. לא כשר

הירו ראמן לבונטין (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
ראמן ברווז עוד לא אכלתם בארץ | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

>> והנה המסעדות המדוברות של החודש החולף

>> כל המתכונים לפסח