אם יש משהו שלא חסר בתל אביב זה ברים ומקומות בילוי ליליים שאמנם קולעים מבחינת האווירה, המוזיקה והמשקאות אבל רחוקים מלהציע אוכל מספיק טוב. למיעוט המקומות שכן מצליח לשלב בין חיי לילה אמיתיים לאוכל איכותי, כמו התדר והפורט סעיד של איל שני, מצטרף עכשיו היבנה, בר אוכל חדש ברחוב יבנה 31 בתל אביב, שעל האוכל בו אחראי גיא בן הרוש - מי שעמד מאחורי המטבח של הרומנו של שני וגם עבד תקופה ארוכה במסעדת סלון היוקרתית שלו.

גם האוכל של יבנה יהיה מושפע באופן בלתי נמנע מהנאמנות לחומרי גלם ישראליים ששני מוכר בזכותה, ויתאפיין בפשטות ובניסיון לתת לחומרי הגלם הטובים ביותר לדבר בעד עצמם, בלי יותר מדי קשקושים. התפריט ביבנה ישתנה מדי יום, ויהיה מחולק לקטגוריות קבועות של מנות על בסיס לחם, מנות צמחוניות שנותנות במה לירקות, מנות דגים ופירות ים ומנות בשר שמבוססות על בשר עם תו התקן חי בריא.

אין תמונה
תמיד כדאי לפתוח עם קוקטייל טוב. יבנה
אין תמונה
ואז מבחינתנו אפשר לעבור ישירות למרשמלו צלוי

לבן הרוש חברה קבוצה אקלקטית של שותפים, רובם ככולם מעולם חיי הלילה: משה חסון ונדב נאמן מהכולי עלמא, נאור דיין מהאלפבית, דוד שיסל מהוסטל 51 שנסגר, רועי פרידמן מהברקפסט (לשעבר) ובית מעריב, ארז חיון מאן פקטוריאל, נמרוד קרני ושי פדלון משלוותה והקלרה ואייל אלישע, שהיה בעברו איש חיי הלילה וכיום עוסק בקולנוע. כל אלה התאחדו כדי ליצור מקום בילוי שבו כל אחד יכול להרגיש בנוח - אם זה לארוחת ערב מלאה (המקום נפתח מדי ערב מלבד ראשון בשעה שבע), לכמה מנות בר ומשקאות, או סתם לשתייה על רקע הדי.ג'יי, שנמצא מדי ערב עד השעה שלוש או ארבע לפנות בוקר.


בין המנות המתחלפות ביבנה תוכלו למצוא אננס קון שייטל - מנת אננס מעושן במעשנה ונתח שייטל כבוש שבועיים שנפרס לקרפצ'יו דקיק ומוגש עם שמן זית ופלפל שאטה; פוקצ'ה שעוטפת עלי חובזה וג'יבנה ממזרח ירושלים; כריך מתחלף עם קורנביף או תבשיל בשר מפורק; שיפוד דג על גחלים עם פוקצ'ה שנאפית במקום, קרם פרש ועלים ירוקים; וכרישה מעושנת עטופה במוצרלה עם שמן זית. גודלן של המנות בינוני והן מתומחרות בפחות מ-70 שקלים למנה.

אין תמונה
נתחיל עם פסטה טרייה לעיקרית?
אין תמונה
אפשר גם סתם רק בשר. יבנה

בנוסף, מציעים ביבנה תפריט קוקטיילים הכולל קוקטיילים קלאסיים ועוד שבעה קוקטיילים מיוחדים למקום, הקרויים על שם ערים בעולם, כמו קוקטייל אלבקרקי על בסיס קוניאק; קוקטייל יבנה על בסיס וודקה, לימון מלפפון, סירופ סלק וסן ז'רמן; וברוז' - הגרסה של יבנה לקוקטייל הנגרוני.

כרגע נמצא היבנה בהרצה (שכבר סוחפת הנה כמויות גדולות של סועדים ובליינים), כך שייתכן שהתמחור ושעות הפעילות ישתנו מעט בעתיד, ובכל מקרה שעות הפעילות כרגע הן שני עד שבת מ-19:00 ועד אחרון הלקוחות

יבנה. יבנה 31 (במקום האוויטה), תל אביב. 03-6821888 (הקו יפעל החל מיום שלישי, 07.03). לא כשר

>> לכל חדשות האוכל
>> מתכונים לפורים