הבייקריז הכי טובים שנפתחו ב-2025
זה ללא ספק היה אחד הטרנדים הבולטים של השנה: היכלי פחמימות משובחות שצצו ברחבי הארץ, כבר מזמן לא אותם מאפי שמרים בסיסיים אלא עולם מופלא של פטיסרי שהוכיח סופית שממש לא צריך לעלות על מטוס כדי לנגוס במאפה מושקע במיוחד. אז רגע לפני הפתיחה המחודשת של מטרלו, אחד הבייקריז השווים שהיו פה, הנה הרשימה המלאה של כל המקומות המעולים שנפתחו בישראל השנה

מעולם לא היו חסרות פה מאפיות, אבל דומה שבתקופת הקורונה נפל דבר בישראל, והמקומות החדשים של השנים האחרונות עלולים להיעלב אם יקראו להם מאפייה. אלה בייקריז העידן החדש, היכלי פחמימות מושקעים ומלאי מחשבה, חומרי גלם משובחים ופיסול ביד אמן. כנראה שעדיין תמצאו בהן קרואסון חמאה ופאן או שוקולה, אבל הם לא נופלים ממאפים כאלה בלב פריז, ולצדם שלל מוצרי פטיסרי מיוחדים ומושקעים שטרם נראו במחוזותינו.
השנה נרשם כנראה שיא חדש בתחום, והמגמה הפכה ב-2025 לתופעה של ממש עם מבול של בייקריז מושקעים שנפתחו ברחבי הארץ, כל אחד ייחודי יותר מהשני, מציע מאפים שאין דומים להם, עוגות מרהיבות, מעדנים ונשנושים ובחלקם אפילו ארוחה קלה לצד בקבוק יין.
אז מי מציעים מאפים שעוד לא טעמתם? איפה הכי כיף לשבת על כוס יין ונשנוש? באיזה מקום עושים כבוד לעוגות? הכנו רשימה מלאה של כל הבייקריז והמאפיות הכי טובים שהצטרפו אלינו השנה. רק מודיעים שעל הקלוריות אנחנו לא לוקחים אחריות.
הצפון והשרון
לה קרואסון
את הבייקרי הקטן והמקצועי הזה פתח לא מזמן איברהים פרחאת, המוכר בכל רמת הגולן בזכות כנאפה מעולה שהוא מכין במקום שלו בבוקעתא. את לה קרואסון פתח פרחאת במג'דל שמס, ופה הוא מכין קרואסונים מפוארים של ממש, כאלה הממולאים בקרם פטיסייר ופירות יער, קובייה מבצק קרואסון ממולאת בקרם פיסטוק, מאפה פפיון מבצק מדופף ממולא בקרם וניל ועוד ועוד מאפים על טהרת בצקים מקופלים. מבחינתנו מדובר בעצירת חובה בנסיעה הקרובה שלכם לחרמון.
לה קרואסון, מג'דל שמס (המקום עדיין לא מופיע בווייז. להוראות הגעההתקשרו ל-054-2638279)
סרא קפה
כבר בכניסה לסרא בכפר ראמה מרגישים כמה מחשבה הושקעה פה בכל פרט קטן. יש במקום לא רק מאפים מעולים אלא גם עיצוב מרשים ביופיו, מוזיקה רכה ונעימה וחלון גדול שמאפשר הצצה למטבח שמעוצב כמו חממה. על האפייה במקום אחראית מיריי סראפים, קונדיטורית צעירה, רק בת 25, שיצרה פה את אחת הוויטרינות האיכותיות והמסקרנות. לצד מאפים משובחים ויפהפיים יש פה תפריט קטן עם סלטים, מוזלי ופוקצ'ות מהטאבון. את הקפה מגישים בספלי קרמיקה יפים, ואזור הישיבה בחוץ ממוקם מול נוף מקסים.
סרא,בכניסה לכפר ראמה (בווייז: serra)
עוגה
הקונדיטוריה החיפאית של אירנה משעל נפתחה בלוקיישן שבו פעלה מסעדת שולה בעיר התחתית. מומלץ להגיע לכאן בשביל פרוסת עוגה, או עוגה שלמה, לצד כוס קפה, וזהו. אין בורקס, אין דנישים או מאפי ראווה מפונפנים, רק המון סוגים של עוגות מפתות.עוגות גבינה באסקיות הן גולת הכותרת כאן, ואתם יכולים להסתפק בפרוסה או להעמיס עוגה שלמה בגדלים וטעמים שונים, למשל באסקית עם שוקולד או בבישום ארל גריי או צ'אי מאסלה.
עוגה. שער פלמר 2, חיפה
מריאנה קייק בוטיק
במקום היפה של מריאנה מחכים לכם טארטים, מקרונים צבעוניים, אקלרים במילויים מפתיעים, גביעי מוס ועוד ועוד. יש פה מבחר קינוחים אישיים כמו פריז ברסט, טארטלטים, עוגת היער השחור, מגה מקרון, קרואסונים ובריושים. יש גם תפריט קטן של סלטים, יוגורט יווני עם גרנולה ופירות העונה וגם מאפים מלוחים אם אתם פחות בעניין של מתוק. יש פה גם שעת תה שבו מוגש מעמד דו קומתי אלגנטי עם ביסים מתוקים ומלוחים, ירקות טריים, פירות, אגוזים וגבינות, לצד קפה ספשיאלטי או תה. בימי שישי מצטרף לחגיגה גם סינבון.
מריאנה קייק בוטיק. רוטשילד 100, קיסריה
זיגו קפה
בית הקפה-מסעדה הזה בזיכרון מציע מטבח מקומי של השף גיא רוזמרין לצד דברי מאפה שעליהם אחראית מאפיית הנדלר מקיבוץ מעיין צבי. בגזרת המאפים יש יצירות מלוחות ומתוקות, עוגיות וקינוחי פטיסרי, מאפה גבינת חלומי עם קונפי כרישה ודבש, סינבונים ולצידם גם לחמים, גרנולה, קרקרים וחלות לשבת. אזור המאפייה פה הוא מוקד מרכזי שמעניק למקום אופי ייחודי, אבל בהגדרה באים לפה לאכול. בבוקר יש פה מנות בוקר קלילות, ומהצהריים מתווסף תפריט עם פסטות ודגים. המקום נפתח במבנה אבן עתיק בן למעלה מ-100 שנה, מאלה שמייצרים את הקסם המיוחד של זיכרון, ומעוצב בסגנון כפרי כשבחוץ יש רחבת ישיבה נעימה.
זיגו. מעלה הראשונים 8, זיכרון יעקב

לה מוזה פטיסרי
הפטיסרי החדש של הקונדיטור אלון שאול הוא מקום יפהפה שמוקדש בראש ובראשונה לקינוחי פטיסרי מפונפנים, אבל מציע גם מאפים מלוחים ומתוקים, עוגיות ומאפים טבעוניים. בין קינוחי הפטיסרי יש אחד המשלב בין בזיליקום, לימון ושמן זית ויש מילפיי שוקולד, מאנקי ברד ומאפה מסולסל של עגבניות, פסטו ושמנת. יש גם מגוון טארטלטים, אקלרים עם ציפויים ומילויים מקוריים כמו פסיפלורה-פטל וקרואסונים לא שגרתיים כמו פאן סוויס שוקולד בננה, לימון ושומשום שחור.
לה מוזה פטיסרי, פרדס חנה. בווייז: לה מוזה פטיסרי

בייקרי תל יצחק
הסניף הראשון של בייקרי תל יצחק פועל כבר מספר שנים בכניסה לקיבוץ תל יצחק, ואילו השנההצטרף לחגיגה סניף שנישנפתח בתחנת דלק במחלף חבצלת על כביש החוף (לכיוון דרום). זה בית קפה לכל דבר, עם בייקרי עצמאי, ויש פה גם מקררים עם מוצרי מעדנייה ומוצרים קפואים לקחת הביתה. המקום מציע לצד מאפים שווים גם סלטים, כריכים, פוקצ'ות ובורקסים ענקיים, לחמים, עוגות ועוגיות, לחמניות ומקלות פרמזן, שאת כולם ניתן לאכול במקום או לאסוף אתכם לדרך.
בייקרי תל יצחק. תחנת דלק דור אלון, מחלף חבצלת השרון, כביש 2 לכיוון דרום

לוטי
הקנדיטורית לוטן משיח שלמדה את המקצוע בדנון, פתחה באבן יהודה מקום מלא סטייל. היא אופה פה מאפים מלוחים ומתוקים, אבל אפשר גם לאכול פה ארוחה קלה המבוססת על כריכים וסלטים. יש פה גם קינוחי פטיסרי כמו קרואסון שוקולד בראוניז, סינבון עם קרם שמנת חמוצה, פחזניות ועוגיות, ובימי שישי המבחר גדל וכולל חלות ועוגת. לצד כל אלה יש מקרר מזווה עם ממרחים, גבינות ומיצים.
לוטי.התמר 18, אבן יהודה

SPARROW
ספרואו הוא בית קפה, בייקרי ומעדנייה שנפתח בקניון דרורים בבני דרור. בבוקר מציעים במקום מאפים וכריכים, ולאורך כל שעות היום אפשר לאכול פה בראנץ'. בערב המקום משנה אווירה לבר יין אינטימי ומוגשות מנות נשנוש כמו קרפצ'יו וסשימי.את המקום פתחה קונדיטורית מאי שופן, בוגרת קורדון בלו בפריז והישראלית הראשונה שלמדה אצל השוקולטייר הבינלאומי אמורי גישון. בוויטרינה של ספרואו תמצאו קרואסונים, קינוחים מעוצבים ומבחר עוגיות מפתיעות – מרד וולווט דרך פיסטוק-שוקולד לבן ועד סמורס. יש במקום גם מקררי מעדנייה עם מגוון מוצרי מזווה, יינות ומוצרים אסיתיים, ממרחים ועוגיות.
קניון דרורים, בני דרור
ויצ'ינו
השף-קונדיטור ברק כהן, שאחראי לעוגות המפורסמות של מגזינו, פתח בצמוד למסעדה האיטלקית פרטלי ביכין סנטר שברמת פולג את ויצ'ינו, מקום חדש ומלא כל טוב. גם פטיסרי, גם בייקרי וגם בית קפה עם תפריט בוקר-בראנץ' שמוגש לאורך כל היום. יש פה מאפים מלוחים ומתוקים, ובוויטרינה מוצבות העוגות המפורסמות של מגזינו, כולל כמה מצטרפות חדשות. בפתריט יש מנות ביצים ושקשוקה, סלטים ובורקס. אל תפספסו פה קרואסון ג’אנדויה, פאי לימון ופיסטוק ופאי אגוזי לוז.
ויצ'ינו. יכין סנטר, פולג, נתניה

תל אביב והמרכז
סניורה בייקרי
המקום המרגש הזה בפלורנטין נולד בכלל מפופ אפ בשם של הקונדיטורית שחר סניור והטבח אריאל זביב. לאור ההצלחה המסחררת פתחו השניים את סניורה בייקרי, וזה אחד המקומות היפים והמיוחדים שנפתחו כאן השנה. הוא ממוקם בחלל בן 2 מפלסים, בעליון ממלכת המאפייה של סניור, בקומת הכניסה המטבח זל זביב המאפים מוצגים על אי גדול במרכז החלל, ובאמת שהמבחר מאתגר מאוד. יש כאן בצקים מדופפים שלא ראינו בשום מקום אחר השנה, כמו גם שילובים פורצי דרך של קרמים ומילויים. מאפה פולנטה ופטריות, מאפה גבינת בושה עם ריבת שזיפים ותאנים, מאפה תפוח אדמה וצ’דר, בורקס גבינות עם שום קונפי ופאן סוויס עם פקאן, לצד פיננסיירים ועוגיות ביתיות. מציעים פה גם לחמי מחמצת ופוקצ’ות מטורפות, ריבות ביתיות ומוצרי אפייה ייחודיים נוספים.
סניורה בייקרי. הרב מברכך 3, תל אביב


תופין
הקונדיטורית טל יניב למדה את המלאכה במטבחים של מסעדות שף בארץ ובעולם, ובבייקרי החדש שלההיא מציגה ויטרינה שאין בה ולו דבר אחד בנאלי. מאפה קרואסון ממולא בטפנד קלמטה למשל, או מאפה מבצק מדופף עם קרם ריקוטה ואנשובי, בריוש שום קונפי עם זרעי כוסברה, בורקסים ממולאים בלאבנה ופטה, פאן סוויס ופיננסיירים, עוגיות מדלן לימוניות, ריבועי יום-הולדת וקרקרים מלוחים עם זיתים בגריל. מאפים יצירתיים נוספים הם מאפה דלעת במייפל וגבינות, וטארט טאטן בתימין. תופין ממוקמת בלוקיישן מרכזי בתל אביב ומעוצבת כמו חנות תכשיטים, כולה איפוק ואלגנטיות. המטבח ממוקם מעבר לקיר זכוכית מאחורי הקופה, ובאי המקום מוזמנים לשבת בחוץ ולהתענג מול הנוף של פינת הרחובות אחד העם ומונטיפיורי.
תופין. יבנה 28, תל אביב


דולי בייקרי
המאפייה של בני הזוג דור כהן ולירז שהרבני מתמחה בסינבונים בלבד, ולשמם היא הוקמה. הסינבונים שהשניים מכינים ומוכרים במקום מתוקים וחמאתיים בטירוף, עם רוטב עשיר במרקם ועדין בטעם מעל. חוץ מהסינבון הקלאסי יש פה סינבונים בטעמים מיוחדים כמו פיסטוק, קפה, שוקולד וטירמיסו. אפשר גם לטעום סינבונים עם שילובים של גלידה, של פאי תפוחים וגם, איך לא, סינבון שוקולד דובאי.
דולי בייקרי. החלוצים 2, תל אביב

אניצ'ה
עשר שנים אחרי שנפתחה מסעדת אנסטסיה הטבעונית,הצטרפה למשפחה גם אניצ'ה, בית קפה ובייקרי שבו מציעים משקאות מיוחדים, כריכים, מאפים וסלטים, והכל ללא מוצרים מן החי. בצהריים אפשר להזמין כאן משהו קל, ובערב תוכלו לשבת על כוס יין עם מנות קטנות ליד מתפריט שיצרה השפית ענבר מעודד. יש פה מבחר מאפים כולל מריטוצו, עוגת גזר עם קרם גבינה פרלינה פקאן, מאפה קפרזה מבצק מדופף, עוגת לימון, קרואסון פטיסייר פירות יער, עוגת הדרים עם שנטיל וניל, בורקס גבינה ופולנטה, טארקט אגסים ופיסטוקים, קרואסונים עם גבינה מתוקה, טארט שוקולד ועוד.
אניצ'ה. דיזינגוף 130 (פינת גורדון)

בלינה
את בלינה, בייקרי-קפה ראשל"צי, פתחה יפית רגונס יחד עם בעלה אליק אחרי קריירה בכירה בנדל"ן שהוחלפה באפייה ביתית ומכירות חצר שהפכו לשם דבר. המקום קרוי על שם סבתה בלינה, והוויטרינה היא לב העניין פה. יש בה קרואסוני חמאה ושקדים, פאן או שוקולה, מאפי בצק כרוך מתחלפים כמו קרואסון בראוניז או קרם שקדים ופירות יער, ועוגות בחושות משתנות - מפרג ושוקולד ועד בננה ושיבולת שועל ללא קמח. בלינה שוכנת במבנה פינתי ומואר במתחם המכללה למנהל, עם עיצוב חמים בצבעי כחול, עץ ואבן, ומציעה חוויית אירוח שכונתית שמרגישה כמו בית.
בלינה. שדרות יצחק רבין 7, ראשון לציון

Verde
ורדה היא בייקרי–קפה חדש שנפתח בהרצליה, ממש ליד אוניברסיטת רייכמן. מאחורי התפריט עומדים אבי עזרא,שף־קונדיטור שהוביל שנים את ג’ורנו, השף והפיציולו מיכה תבור,והקונדיטור רז רוזנפלד,שבנו במקום קונדיטוריה עם ויטרינה שמתחלפת לפי עונות ויש בה מאפים כמו סינבונים קינמון, פיסטוק ולוטוס, קרואסוני חמאה עם שוקולד לבן, רוגלעך, קרואסונים עם קרם פטיסייר ופירות או פיסטוק מקורמל, פחזניות קרמל וטארט לימון ונענע. מבחר המלוחים כולל בין השאר דניש עגבניות מיובשות, קרואסון פתוח עם כרישה, פטריות וגאודה ופוקצ’ות. האווירה במקום נוטפת שיק אירופאי, ותוכלו לעבור פה לבוקר רגוע ולערב של יין ונשנושים.
ורדה. נתן אלתרמן 44 הרצליה

ג'וני
ג’וני הואבייקרי-בית קפה שפתחוהשף מוטי טיטמן ושותפו בן רינג (מלגו ומלבר) בקריית אונו. במהלך היום יש במקום תצוגה של מוצרי מאפה איכותיים, ובערב הופך המקום לבר יין. על הדלפק תמצאו דניש עם קרם וניל ואוכמניות או פטיסייר ותותים; קרואסון; פאן או שוקולד; רוגלעך; פחזניות ממולאות ובריוש, וגם בראוניז ועוגיות שורטברד בטעמים שונים, וכריכים שקשה לעמוד בפניהם. יש גם בורקס פינוקים מושלם וגם לחמי מחמצת לקחת הביתה. בימי שישי מתווספות גם חלות ועוגת שמרים. המקום פתוח ומזמין, ידידותי לתושבי השכונה, להורים עם ילדים וגם ללפטופיסטים.
ג'וני. שלמה המלך 6, קריית אונו


מילאנו
עוד בייקרי-בית קפה מרשיםשנפתח השנה בקריית אונוהוא מילאנו, שפתחו אנשי קבוצת פומו, צמוד לקפה נאפו. מציבים כאן רף גבוה מאוד לאפייה ולפטיסרי, והמאפים, שמכינים במטבח הענק מעבר לקיר זכוכית שנמצא מאחורי הוויטרינה, הם לא מהסוג שרואים בכל מקום. הם אמנם נראים מאוד מפתים, אבל רק אחרי שלוקחים ביס נופלים האסימונים באשר לאיכות הלא מתפשרת שלהם. גם המוצרים המתוקים מציגים איזון מושלם וביצוע מופתי. בין ההיילייטים שטעמנו כאן היו קרואסון ג’נדויה עם קרם שוקולד עשיר; קרואסון לימון עם מרנג; פאן סוויס ושוקולד מריר; קרואסון פיסטוק; פיננסיירים; סינבון וניל ומאפה פולנטה. בגזרת הקינוחים האישיים אל תפספסו טארטלט לימונצ’לו, פנקוטה פירות יער ושמפניה וריבועי שוקולד. לצד המאפים יש גם כריכים, אזור הישיבה הוא בחוץ ועיצוב המקום איטלקי מודרני יפהפה.
מילאנו. הדובדבן 7 קרית אונו


ירושלים
The Sataf
דה סטף הוא בייקרי-פטיסרי שהתמקםמול נוף מטורף של הרי ירושליםבתוך מרכז המבקרים של יער סטף. הוויטרינה פה מלאה במאפים: רולים קינמון ופקאן, קרואסייר, בריוש שוקולד עם קרם פטיסייר, מאפי דואזו, פאן סוויס במילויים שונים,Red Royalשהוא קרואסון פטל, קרם מסקרפונה ופטל טרי ופחזניות מיוחדות. לצד המתוקים יש גם מאפים מלוחים כמו דניש עגבניות מיובשות, קרואסונים פתוחים עם ירקות וגבינות, פוקצ’ות, וכן גם כריכים ארוזים בלחמניות בריוש או בצק קרואסון לטובת מי שגם רוצים לטייל באיזור.
דה סטף. בווייז: סטף חניון עליון


הלן בייקרי
האחים יהונתן ומאיר ג'ורנו מחזיקים בבית המאפה יהודה, וכעת פתחו ממש בסמוך בייקרי-פטיסרי משפחתי בשם הלן בייקרי. יהודה קרוי על שם האב, הלן על שם האם, ומדובר על בוטיק מהיפים בארץ עם קריצה לפריז. הוויטרינה פה ענקית ומרשימה, עם מבחר קינוחי פטיסיירי לא שגרתי.סגנון הקונדיטוריה הוא צרפתי-טוניסאי, ועל המגשים מוצגים קרואסונים, פאן או שוקולה, מילפיי סנט הונורה וקינוחי אגוזי לוז וקרמל,לצד מאפים מלוחים ופוקצ’ות, מאפה ביצה עלומה עם פטריות והולנדייז או קרואסון חביתה-אבוקדו, והכל מעוצב בסגנון שלגמרי יזכיר לכם את עיר האורות.
הלן בייקרי. אגריפס 6, ירושלים
דרום
נינו קפה
גם לקריית מלאכי מגיע בייקרי איכותי, ונינו, בית קפה ומאפייה חדש בעיר, עושה בדיוק את זה. יש במקום ויטרינה עם עוגות ומאפים שונים, ביניהם סינבון, עוגיות שוקוצ'יפס ענקיות, טירמיסו, פאדג' שוקולד, קרואסונים מיוחדים כמו קרואסון קפה בראוניז, ועוד. יש גם עוגת גבינה, דיינישים ומאפה פילו מנגולד מלוח. בתפריט בית הקפה יש כריכים סלטים ופסטות.
נינו קפה. בווייז: נינו קפה. כשר

דלינו
הסניף החדש של דלינו, בייקרי חיפאי, נפתח כעת בבירת הנגב באר שבע. יש פה ויטרינת מאפים מפוארת עם בורקסים במילואים שונים, פוקצ'ות, כריכי קרואסון, מאפים מתוקים כמו מריטוצו, מאפים מבצק קרואסון מדופף, רוגלעך ושבלולים מלוחים. על המדפים מחכות עוגות ועוגיות, מקלות גריסיני ושלל מוצרים לקחת הביתה.
דלינו. מול 7, באר שבע
