פיצה פרסקה, קיבוץ מסדה

מי היה מאמין שהפיצה הכי טעימה בארץ מתחבאת בכלל בקיבוץ מסדה? יוני אברהם מכין פה פיצות שוות במיוחד בסגנון נפוליטני עם בצק דק במרכז ושוליים תפוחים, עבים וחרוכים. התפריט כולל פיצות כמו מלנזנה עם חצילים קלויים, שום, פרמזן ובזיליקום' או נפוליטנה עם אנשובי, צלפים, זיתי קלמטה, פרמזן ובזיליקום. האהובות עלינו במיוחד הן הפיצות הלבנות עם ארבע גבינות (מוצרלה, מסקרפונה, פיקורינו וגורגונזולה) או פיצת תפוחי האדמה עם קרם פרש והבצל הירוק.

 

פיצה פרסקה (צילום: דניאל לילה, אוכל טוב)
פיצה פרסקה | צילום: דניאל לילה, אוכל טוב

עזבה, כפר ראמה

עזבה היא מסעדה ערבית ביתית במלוא מובן המילה. לא רק שתרגישו כאילו נכנסתם ממש אל הסלון של חביב ומינרבה דאוד, גם האוכל כאן הוא אוכל שתמצאו אצל כל בשלנית ערבייה מוכשרת; מג'דרה חלומית, תבשיל שולבטה של בורגול ברוטב עגבניות עם קישואים, והמון ירקות מקומיים ועונתיים, מרק עדשים סמיך, חציל אפוי בתנור, כיסוני שישברק בלבן עיזים חמצמץ, קובה סינייה ואפילו החומוס פה - משהו מיוחד.  

 

שישברק כפר ראמה (צילום: עזבה)
שישבראק, עזבה | צילום: עזבה

שראביכ, כפר ראמה

כפר ראמה מרכז בתוכו כמה מקומות שפודיז אוהבים לקרוא להם "הסוד הקטן שלי", ושראביכ היא כנראה הסוד הגלוי ביותר, אבל עדיין לא מוכרת לרוב האנשים; המסעדונת הקטנה של יעקוב וראדה חיאט לא מעוצבת ומפוארת כלל וכלל, כך שקל לפספס אותה בין כל המוסכים סביבה. האוכל כאן מבוסס על ירקות שהזוג מלקט לפי העונות, והתפריט כתוב בכתב יד על הלוח. שווה להזמין כל מנה שמכילה איזשהו ירק עונתי, ומהמנות הקבועות אסור לוותר על החצילים המטוגנים הממכרים, עלי הגפן המצוינים שמגיעים כאן עם רוטב עגבניות והכרובית המטוגנת שמגיעה עם רוטב הדרים מרענן ועם המון טחינה סמיכה. אפילו החלבה והריבה הביתיות שמגיעות עם הקפה מרגישות פה מיוחדות.

 

שראביכ (צילום:  יחסי ציבור )
שראביכ | צילום: יחסי ציבור

מסעדת הרדוף, הרדוף

בקיבוץ האנטרופוסופי הרדוף מסתתרת לה מסעדה הנושאת את שם הקיבוץ, ומבוססת כולה על אוכל צמחוני אורגני. יוטקה הרשטיין מבשלת פה אוכל שמצליח איכשהו להיות גם בריא ואורגני וגם טעים עד מאוד, משביע ומנחם. ממולאים מצוינים, תבשילים הודים, לביבות שקדים, ניוקי בטטה ותרד ועוד מאכלים שיגרמו לכם לשכוח שלא אכלתם בשר, ויש במסעדה גם חנות ספרים ומתנות, עם יצירות של אמנים מקומיים.


טוטסי מטבח מעדנייה, יודפת

אצל טוטסי תמצאו המוני צנצנות של מאכלים שהיא מכינה בעצמה: ריבות, רוטב פסטו, לימונים כבושים וחמוצים, כמו גם מתוקים כמו נשיקות מרנג גדולות, עוגת פירות יבשים, שברי קרמל או בראוניז עם כל מיני תוספות. יש גם גבינות, נקניקים וחמוצים, אבל הכי שווים הם הכריכים שטוטסי מכינה עם הגבינות והנקניקים שנמכרים פה ולהם היא מוסיפה ממרחים, ירקות ועוד תוספות ביד אמן של ממש. המעדנייה של טוטסי יושבת במתחם לצד מאפייה וחנות גבינות, אז אין שום תירוץ לא לבוא להצטייד פה בנסיעה הבאה לצפון.



>> חבר השופטים והמסעדות הכי לוהטות של החודש - לפרויקט המסעדות המלא

עזיזה'ס, עכו

רוב המבקרים בעכו הולכים אוטומטית אל אזור השוק והעיר העתיקה, אבל במרכז העיר עצמה מתחבא הדוכן הזה של עליזה, שהוא בעצם ביתה של עזיזה, מי שהייתה אחת הבשלניות הכי מפורסמת בעיר. בדוכן שלה עליזה מכינה סנדוויצ'ים מרוקאים מצוינים מלחמניות שהיא אופה בעצמה. הנמכר ביותר כאן הוא הכריך עם קציצות הבקר שמשתדכות לחצילים מטוגנים ומטבוחה, אבל יש גם אחד פשוט יותר עם שניצל, וגם גרסה לצמחונים (אבל לא רק) - תמצאו כאן גם כריך מעקודה (פשטידת תפוחי האדמה המרוקאית) - הכי כריך של בית שאפשר לדמיין, והכי טעים שיש.

עזיזה'ס. טרומפלדור 37, עכו. 04-9502008

סוהילה (אבו סוהיל), עכו

בכל מקום תמצאו חובבי חומוס שנשבעים בחומוס סעיד, וגם מוכיחים נאמנות כשהם עומדים בתורים הארוכים מול הדוכן, אבל עלינו דווקא חומוס סוהילה הוא החביב מכולם. המקום נקרא אבו סוהיל, אבל כולם קוראים לו סוהילה על שם מי שמכינה פה את החומוס בכל יום. בניגוד למנהג הגלילי שמאומץ אצל סעיד, בסוהילה לא מציפים את החומוס בהמון שמן זית, והוא מגיע כמו שהוא, חמים ולא מתובל בטירוף. גם הפיתות פה סבירות, אבל החומוס כל כך מושלם, שזה לא באמת משנה. חם, סמיך, מלא בטעמי טחינה ופשוט כיף של חומוס, שאחריו כל מה שצריך זו שנת צהריים הגונה.

bbqgarage, המעשנה ביקב תשבי

המעשנה עובדת רק בימי שישי, אז אם אתם מגיעים לאיזור בסוף השבוע - תזכרו אותה: במשאית קטנה מעשנים פה בשר במשך שעות ארוכות, עם תערובת של בירה, חרדל ותבלינים, ומכינים ממנו כריכים מעולים מלחם שאופים גם כן פה במקום. כן, אפשר גם לקנות הביתה, לצד יין טוב במחיר מצוין. ויש גם שוקולדים שאפשר לקנות פה לקינוח בחנות היין.

bbqgarage. מתחם יקב תשבי, כביש 652. 04-6288195

המעדנייה של סוידאן, חיפה

במעדנייה המשפחתית של משפחת סוידאן תמצאו את כל מוצרי המעדנייה המוכרים: גבינות, נקניקים, ירקות כבושים, שמני זית, אלכוהול מיוחד וגם מוצרי מכולת בסיסיים יותר כמו לחם וביצים, אבל מה שמייחד אותה הם הדברים שאפשר למצוא רק כאן, כמו גבינות של גבנים קטנים ומקומיים, עלי גפן ביתיים, מאפי פטאייר, לחם מחמצת אורגני, קפה שטוחנים במקום וחלבה שהם מייבאים משכם.

מעדניית סוידאן (צילום: סיון אסקיו,  יחסי ציבור )
מעדניית סוידאן | צילום: סיון אסקיו, יחסי ציבור

אלמשהדאווי, נצרת

קל לפספס את הכניסה הקטנה הזו למאפיית אלמשהדאווי בנצרת. מבחוץ היא אולי לא מרשימה, אבל כשנכנסים לחלל הקטן מגלים עולם שלם של מאפים ובצקים, פיתות שטוחות עם זעתר, עוגיות מהמון סוגים, פטאייר ממולא בתרד, עוגיות סוריות דקות עם שומשום ובייגלים קטנים פריכים הם רק ההתחלה. אם תבקשו יפה, ובעיקר אם תזמינו מראש, מוניר ותורפינדה יכינו לכם גם אוכל מעולה כמו למשל מחמאר- עוף שלם צלוי בתנור עם המון בצל, על פיתה שסופגת את כל המיצים.

אלמשהדאווי. רחוב בשארה (לא רחוק מכיכר המעיין, מול מסעדת כיתאבון), נצרת. 04-6462430

 

מאפיית אלמשהדאוי פיתה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
פיתה במאפיית אלמשהדאוי | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב
 

הזוללים, קריית טבעון

בדוכן הקטן של רותם מרדו (שנמצא בין שני דוכני פלאפל ותיקים) הוא מכין קובות, עיג'ה מצוינת וקציצות עסיסיות עם במיה ברוטב עגבניות. את כולן אפשר לאכול בצלחת או לדחוף לפיתה בשרנית. גולת הכותרת היא הסביח שהוא מכין כאן עם חצילים מתקתקים, מטבוחה מושלמת, סלט עגבניות חריף והמון כוסברה.

הזוללים.  אלכסנדר זייד 1, קריית טבעון. 052-6884406

 

עיג'ה בפיתה, זוללים (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
עיג'ה בפיתה, זוללים | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב
 

אלחנן - תרבות לחם, משמרות

אלחנן היא המאפייה והמסעדה של השף אלדד שמואלי, מי שמאס בהמולת העיר הגדולה והגיע עד לכאן. חוץ מלחמי מחמצת גדולים ללא שמרים שקונים על פי משקל, יש במאפייה גם מאפים מושחתים כמו וסטוק צרפתי קלאסי עם קרם שקדים, מאפה קווין אמאן, פריז ברסט, קרואסונים, סטיקי באנז והמון עוגות. במסעדה הקטנה והסמוכה תוכלו לאכול כריכים מושחתים שמבוססים על לחמי המאפייה, וגם פסטות ביתיות, מאפים ואפילו מסבחה או סביח מפורק בצלחת, כולם מוקפדים וטעימים במיוחד.

אלחנן אלדד שמואלי מאפייה לחם (צילום: אלדד שמואלי,  יחסי ציבור )
לחם במאפיית אלחנן | צילום: אלדד שמואלי, יחסי ציבור

יקב שדות ואילן גבינות, שדה יעקב

במושב שדה יעקב מתחבאות שתי פינות חמד סמוכות, שגם משתפות פעולה ביניהן. יקב שדות הוא יקב משפחתי וקטן, ואילן מייצר גבינות בכמויות קטנות כמו קשקבל מצוינת, מנצ'גו, גאודה ורוקפור, כשהכוכבת האמיתית היא גבינת צפטה שהוא המציא; מין שילוב של צפתית ופטה יחדיו. הכי כיף לשבת על מרפסת העץ של היקב, להשקיף על הכרמים היפים ולנשנש מהגבינות של אילן יחד עם כוס יין או שתיים.

 

יקב שדות (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
יקב שדות | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

טופו אן, בנימינה

באמצע שכונת וילות מנומנמת בבנימינה מתחבאת המסעדה הכי יפנית בישראל. אל תירתעו מהשם או מהעובדה שהמקום טבעוני, כי האוכל מפוצץ בטעמים ומרקמים כיפיים. את הטופו הם מכינים לבד, וגם אם אתם לא ממעריצי חומר הגלם הזה - פה תגלו עד כמה הוא יכול להיות ורסטילי וטעים. טמפורה מעולה, תבשיל טופו חריף, אוניגירי, סלט אטריות שעועית ועוד מנות שמשתנות מדי פעם. השירות פה יכול לפעמים להיות איטי ומבולבל, אבל אם תגיעו עם קצת סבלנות, תזכו באוכל באמת מופלא שיוכיח לכם שטבעונות יכולה להיות אופצייה לא רעה בכלל. הולכים על זה? אפשר גם לקנות כמה סוגי טופו הביתה. 

 

טופו אן, בנימינה (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
טופו אן, בנימינה | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

פינוקי האוכל של כרמל, נתניה

שוק נתניה ידוע בתור מקום שמרכז לתוכו לא מעט בתי אוכל טריפוליטאים, ורוב האנשים מכירים את צ'יצ'ו שכבר מזמן הפכה למוסד. אבל דווקא אצל כרמל, המקום הקטן והמפואר פחות, מצאנו אוכל להתמוגג ממנו. בין אם בחרתם מנה מוכרת כמו מפרום, תבשיל בקר ברוטב עגבניות (והחביבה עלינו - תבשיל טבחה ביל סלק כהה עם תפוחי אדמה ובשר) או מנה קצת יותר הארד קור כמו קיבה ממולאת, או מצ'ומה - תבשיל קיבות ברוטב חריף, תקבלו יחד איתה ערימת קוסקוס אימתנית ואוורירית במיוחד, צ'רשי מצוין, ממרח פול ירוק ממכר ולחם אחיד שיספוג את הכל. המנות פה ענקיות, אז הזמינו בהגיון.

 

טבחה ביל סלק, פינוקי האוכל של כרמל (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
טבחה ביל סלק, פינוקי האוכל של כרמל | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

מעדני זהבה, בני ברק

בשנים האחרונות הפכה בני ברק ליעד פופולרי ומפתיע בקרב חובבי אוכל, ומעדני זהבה היא אחד המקומות המוצלחים בעיר. אם אתם חובבי סלטים מסוגים שונים, עזבו הכל ורוצו לכאן. את כל הסלטים מכינים פה לבד, וחוץ מכמה סוגים של סלטי ביצים (כולם מצוינים), אפשר למצוא פה גם סלטי ירקות שונים, כמה סוגים של סלטי מיונז וסלטים מופלאים אחרים כמו למשל בטטה בטעם כבד או "סביצ'ה סלמון" שהן בעצם קוביות סלמון מתובלות וכבושות. אם כבר דגים, יש פה מבחר די גדול של דגים מעושנים מעולים, במיוחד הטונה המיובשת שמזכירה בטעמה בכלל בשר, ואין ביקור פה בלי כמה פרוסות דקות של קיגל וקופסא של בלינצ'ס גבינה מתוקים וחלומיים. שווה להמדרין.


 ג'סמינו, תל אביב יפו

כן, אנחנו באמת אוהבים אוכל בפיתה, וג'סמינו היא כבר לא ממש סוד בין אנשי האוכל בתל אביב, אבל כל כך טעים פה, שאנחנו חושבים שהרבה יותר אנשים צריכים להכיר את המקום הזה. כשעוברים ברחוב אלנבי המקום נראה כמו עוד דוכן פלאפל לא מיוחד, אבל בעצם מכינים פה על גריל פחמים חלק מהבשרים מהטעימים בעיר. התפריט הרשמי כולל קבב, לבבות עגל, שיפודי פרגית ונקנקיות פיקנטיות, אבל תמיד שווה לשאול מה יש היום ולזכות בפיתה עם שקדי עגל, מוח או הכי כיף - שילוב של שניים מהבשרים. חוץ מהבשר יכניסו לכם לפיתה בצל שרוף ופלפל חריף שנקלה גם הוא הגריל, וכמובן -  טחינה ועמבה. כיף לראות איך בונים פה לאט לאט את הפיתה בשכבות. לא נשקר אם נקרא לג'סמינו נשנוש הלילה האהוב עלינו בתל אביב.

 

לב עגל בפיתה, ג'סמינו (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
לב עגל בפיתה, ג'סמינו | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

דילק'ס, תל אביב יפו

גם פחמימות צריך לדעת לבחור, והפחמימות האלה פשוט מצוינות: הבורקסים מיוצרים מבצק היופקה התורכי שהוא עדין במיוחד ופחות מועד לצרבות. הם מגיעים במילוי תרד מצוין, תפוחי אדמה מתובלים ולא שגרתיים, גבינה או חצילים. השיחוק האמיתי פה הוא הסו-בורק; מין שילוב ממכר בין בורקס, פשטידה ולזנייה (ובטח עוד כמה מאכלים) שכולו משחק בין רכות, פריכות, שומניות וחמצמצות, עם גבינה ולפעמים גם עם תרד. יש פה גם מתוקים שווים כמו קדאיף, בקלאווה ופודינג אורז תורכי, אבל, ולא תתפסו אותנו אומרים את זה הרבה, עדיף עוד ביס מלוח.

דילק'ס. ההגנה 33, תל אביב יפו. 054-9021634

 

בורקס תרד, דילק'ס (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
בורקס תרד, דילק'ס | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

דני הברברי, תל אביב יפו

הצריף של דני ביפו הוא סוג של סוד לא ממש סודי. רבים מכירים אותו או שמעו עליו, אבל קצת קשה למצוא אותו (יש כתובת, אבל גם הוויז נוטה להתבלבל) והוא לא תמיד פתוח בשעות שבהן הוא אמור לפתוח. אם בכל זאת הגעתם והוא פה, תקבלו את אחת הפיתות הכי טעימות בעיר. בצריף הקטן יש רק גריל פחמים שדני מעמיס עליו בשרים שונים כמו פרגיות, קבב, נתח קצבים ("אדום"), שקדי עגל, לבבות ולפעמים גם כליות, אבל לכו על ה"חריף" - נקניקייה מבקר וכבש, לא באמת חריפה אלא יותר פיקנטית, שנדחפת לפיתה רק עם טחינה ועמבה. עזבו אתכם מסלט או צ'יפס, הבשר פה הוא מרכז העניינים.

הברברי. קדם 60, תל אביב יפו 

פלאפל עספור, תל אביב יפו

קשה לשים את האצבע על הפלאפל הכי טעים או הכי מיוחד שיש, אבל משהו בכמה שקשה להשיג את הפיתה של עספור ביפו הוא כנראה חלק מהקסם. המקום הקטן של ויקטור (תזהו אותו לפי הדלת החומה) נפתח רק בימי שבת, מוקדם מוקדם ב-6 בבוקר, ונסגר מיד כשנגמר כדור הפלאפל האחרון. בדרך כלל זה קורה הרבה יותר מוקדם ממה שציפיתם. הכדורים פה פריכים בטירוף, מתובלים מאוד ואפילו קצת חריפים, הפיתות דקות וקצת מתפרקות ומגיעות עם טחינה טובה, כרוב, פרוסה של עגבנייה ופלפלים חריפים. אחרי שתצליחו להשיג פה פיתה, גם אתם תתמכרו. באחריות.

פלאפל עספור. אמונים 11, תל אביב יפו

יורש, בת ים

המסעדה הרוסית הקטנה והחבויה הזו היא כולה אופרציה של אישה אחת, אולגה לרנר. לרנר היא גם המלצרית וגם הבשלנית, ואת כל האוכל היא מכינה במקום, עם ההזמנה, אז בואו עם קצת סבלנות. האוכל פה מעודן בהרבה מהמקובל בז'אנר, אבל בהחלט מיישר קו עם כמויות השומן הנדיבות. הכיסונים הם חובה, לביבות תפוחי האדמה הן שילוב מושלם של רכות ופריכות ונקניקיות החזיר מושלמות עבור חובבי הז'אנר.

יורש. בלפור 9, בת ים. 03-5064810

ורניקס, יורש (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
ורניקס, יורש | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

אבי קבב, ראשון לציון

בלב שכונת מגורים אפרפרה בראשון לציון מתחבא אחד הקבבים הכי טעימים שאכלנו, בדוכן שלא היינו שמים יותר מדי לב אליו אם לא היינו טיפוסים חוקרים. אפשר לאכול פה כל מיני בשרים על האש, אבל תעזבו את הכל ולכו על הקבב המושלם, שנכנס לפיתה עם המון עמבה, חומוס, טחינה וכרוב, ואפשר גם קצת צ'יפס בצד. לא צריך שום דבר חוץ מזה.

אבי קבב, ראשון לציון (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
אבי קבב, ראשון לציון | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

קפלא, אור יהודה

הרעבים מגיעים לאור יהודה בדרך כלל בשביל שיפודים או אוכל עיראקי, אבל קונדיטוריית קפלא היא סוד ששווה ביקור אחרי האוכל או בלי קשר אליו. משפחת זוארץ הטריפוליטאית מכינה כאן המון עוגיות ומאפים מסורתיים כמו עוגיות שקדים בשם עבמבר, מאפה סולת ותמרים בשם מקרוט, עוגות שקדים, עוגות סולת ומלבי מצוין. יש אפילו רוזטה שאפשר לשתות במקום או לקחת תרכיז שלה הביתה.

קפלא. יחזקאל קזז 12, אור יהודה 03-5332760

 

קפלא אור יהודה עוגת שקדים מסורתית (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
קפלא אור יהודה עוגת שקדים מסורתית | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

שי זלצר עזים וגבינות, סטף

אין כמעט גבן בוטיק ישראלי שלא למד אצל שי זלצר - האב הרוחני של גבני הארץ, אצל זלצר תמצאו גבינות שהוא מכין על פי העונות. כן כן, מתברר שהעונה משפיעה על הצמחים שהעזים מלחכות, וכך גם על החלב. בקיץ אפשר למצוא את גבינת רעיה הבשלה שמתיישנת במערה בין ארבעה לתשעה חודשים, ובאביב מככבת גבינת הרקפת הכחולה שמתיישנת גם היא במערה. אולי לא תמיד תזכו פה לחיוך מלבב, אבל אין עוד גבינות כאלה בארץ.

שי זלצר עזים וגבינות. מתחם הסטף, הרי ירושלים. 054-4404762 

משק עפאים בבית הנסן, ירושלים

המקום של האחים הדיי וינון עפאים בירושלים הוא חדש כמעט לגמרי, ושווה לכם לבקר בו בנסיעה הבאה שלכם לעיר הבירה. המקום הקודם שלהם במכבים היה בעיקר חנות שמוכרת את הגבינות הנהדרות שלהם עם עוד מוצרים מצוינים, אבל בירושלים כבר מדובר בבית קפה של ממש, עם אוכל צמחוני שעשוי כולו ממוצרי המשק או משקים אחרים, כמו טארט טאטן מלוח של כרישה, בצל וגבינה או שילוב של קרואסון ובורקס במילוי של סלט פלפלים ועגבניות עם ביצה עלומה או מנגולד, תרד וגבינה. יש גם מתוקים כמו פודינג לחם עם שוקולד ואגוזים או את אותו "בורקסון" שהוזכר למעלה עם תפוחי עץ, קינמן ודבש. בחנות הסמוכה אפשר גם לקנות הביתה את כל המוצרים.

  ירושלים ,Notre Dame Rooftop Cheese & Wine Restaurant ‬מסעדת

אם יש מקום אחד ששווה להגיע אליו רק בשביל הנוף, זה בר-המסעדה Roof top שנמצא על גג מלון נוטרדם בירושלים. העיר העתיקה, שנשקפת מהגג פה, היא אחד הנופים היפים בארץ ואולי בעולם. לא רק שהמלון כולו משרה אווירת חו"ל אמיתית, גם המחירים, שנקובים פה בדולרים, והצוות שמדבר רק אנגלית, יגרמו לכם להרגיש שאתם ממש בחו"ל. האוכל פה לא תמיד יציב, אז הכי כדאי להתרכז בצלחת גבינות טובות, כמה כוסות יין, ובנוף המדהים.

מסעדת Notre Dame Rooftop Cheese & Wine Restaurant. הצנחנים 3, ירושלים. 02-6279177 

זלטימו, ירושלים

העיר העתיקה בירושלים היא בית להמוני סודות שונים, משונים וטעימים (את קבב שהאין ואת החומוס של זיאד אבו שוקרי אתם מכירים?) אבל המאפים של זלטימו חביבים עלינו במיוחד. משפחת זלטימו מכינה פה כבר יותר מ-150 שנה את המאפה שהרבה קוראים לו על שמם אבל הוא בעצם מוטאבק. מדובר במעין שילוב בין בורקס ללוטי תאילנדי: עיגול בצק דק שממולא בגבינת עזים עם אגוזים, מקופל היטב ונאפה בתנור עם המון אבקת סוכר שקשה להאמין עד כמה הוא ממכר וטעים.


כפרוצ'קה, ערד

לא פשוט למצוא מקומות טעימים באמת באיזור ים המלח, אבל כפרוצ'קה בערד היא אחת מפנינות החמד הכי שוות של האזור ובכלל. בבית הקפה האיטלקי והקטן הזה אפשר למצוא סלטים, מרקים, פוקצ'ות וקלצונה, אבל הכי שווה להתרכז בפיצות הנהדרות, עם בצק מצוין שמכינים פה לבד בתפיחה איטית ותוספות שוות כמו גאודה עיזים, אנטיפסטי או תפוח עץ וגורגונזולה חריפה.


טעם במדבר, ניצנה

משאית האוכל של ניר אלקסלי נמצאת בסופה של דרך ארוכה, ממש ליד מעבר הגבול ניצנה, והיא לגמרי שווה הגעה אם אתם בסביבה (לא במקרה. אף אחד למגיע לפה במקרה). תחת הצליות שמסודרות במקום תוכלו לאכול את האוכל הביתי שניר מכין ומשתנה כל יום. תוכלו למצוא כאן מוסקה יוונית, תבשיל בקר עם חומוס ותרד, מפרום או קוסקוס עם מרק ירקות ולפעמים אפילו ספגטי בולונז או קציצות עוף בטריאקי. 

חוות נאות, ליד שדה בוקר

על רקע נוף מדברי מהיפים בארץ, מייצרת משפחת נחימוב גבינות עיזים מעולות. אפשר למצוא פה גבינות קלאסיות בסגנון קממבר, פטה או סנט מור אבל גם גבינות מקוריות יותר כמו גבינה קשה עם תוספות של יין או תימין, ואת גבינת רחל שמתיישנת שנתיים ויש לה מרקם גבישי מיוחד. אפשר לקחת גבינות הביתה אבל שווה לשבת לארוחה מושלמת שתשלב את הגבינות המקומיות עם בשר מעולה שנצלה פה על הגריל. רק אל תשכחו להזמין מקום מראש.


עומר'ס, אילת

המקום הכי קרוב באילת לדוכני ה"מזנון" הפופולרים כל כך של אייל שני, אבל כזה שמגיע עם וייב ותפריט שונה לחלוטין; יותר אילתי ולגמרי לא מרגיש כמו חיקוי. בעומר'ס בוחרים קודם כל את המנה שרוצים לאכול מתוך מבחר בשרי גדול למדי שכולל סטייק אנד אגס, קבב מפורק, שניצל וינאי, תבשיל בקר בוכרי, תבשיל בקר שמתבשל לילה שלם או קציצות בקר, ואז בוחרים את הלחם - פיתה, פרנה עבה, חלה מתוקה או לחם מחמצת של מאפיית ברויטמן המצוינת והסמוכה (עוד מקום נהדר לביקור הבא שלכם באילת). אפשר גם לאכול הכל במחבת במקום בלחם, ויש גם לא מעט אופציות צמחוניות וטבעוניות. אל תוותרו על צ'יפס החצי חצי.

בקר בבישול ארוך בפרנה, עומר'ס (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
בקר בבישול ארוך בפרנה, עומר'ס | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב