ביצים פלורנטיניות של הוטל מונטיפיורי

במנת הביצים הפלורנטיניות של הוטל מונטיפיורי יש אולי מיליון קלוריות. בלי הגזמה. רק שלולית השמנת לבדה הייתה יכולה לפרנס גוף של אדם לא רזה ליומיים-שלושה. אבל כשאוכלים את הפלורנטיניות האלה, המוגשות על תקן אחת מארוחות הבוקר של המקום, מרגישים בריאות צרופה. אולי זה התרד החוצץ בין הביצה העלומה לבין הברוסקטה המעולה כשלעצמה, ואולי זו פשוט השמחה שמשתלטת באחת על הנשמה – אבל התוצאה היא אחת: מדובר בארוחת בוקר שגורמת לך להרגיש טוב. ואם רוצים להסתכל על חצי הכוס המלאה – תמיד אפשר לחשוב על זה שהיה יכול להיות שם גם בייקון, ואין.

הוטל מונטיפיורי, מונטיפיורי 36 תל אביב

סנט אונורה של הוטל מונטיפיורי (צילום: עדי גיא,  יחסי ציבור )
סנט אונורה של הוטל מונטיפיורי. לא בתמונה: קצפת | צילום: עדי גיא, יחסי ציבור

סנט אונורה של הוטל מונטיפיורי

לא יכולנו להתאפק והכנסנו עוד מנה: בהוטל מונטיפיורי יש לא מעט מנות מושחתות (ר' ביצים פלורנטיניות), אבל אין ספק שלפחזניות הסנט אונורה יש קטגוריה משלהן (שאליה מצטרפת גם עוגת הסנט אונורה, אבל זה כבר סיפור אחר). הפחזניות, אותן אפשר לקנות גם בבייקרי ביחידות בודדות, מגיעות עם מעטה קרמלי מעליהן, שכיף לפצח עם הכפית. במסעדה הן מגיעות עם כוס מלאה בקצפת וניל, מה שהופך אותן ללא פחות ממושלמות ומצדיקות כל ביס וביס. המושחתים האמיתיים, או כאלו שסתם חוגגים יום הולדת, יכולים לשדרג את המנה לעוגת הסנט אונורה, לחוויה מושחתת שמצדיקה כל ביס.

הוטל מונטיפיורי, מונטיפיורי 36 תל אביב

חלת בצל של אגאדיר (צילום: אורן שליו,  יחסי ציבור )
חלת בצל של אגאדיר. שכשוך נעים | צילום: אורן שליו, יחסי ציבור

חלת בצל של אגאדיר

שמן, שמן ועוד פעם שמן. תוסיפו לזה בצל מטוגן ופירורי לחם, ואנא מכם, אל תתייפייפו לי פתאום – ברור שבא לכם להכניס לפה את התמהיל המגרה הזה. בשפת האגאדיר (או קולומבוס) קוראים לזה "חלת בצל".

פרוסות בצל חי, מוצמדות זו לזו באהבה, מתלטפות בפירורי לחם רכים ומוכנסות לשכשוך נעים בתוך השמן העמוק. ולא, זה לא ציורי מדי. זה בדיוק מה שזה. חלת בצל גאה ומפתה, שמונחת במרכז השולחן ומזמינה את כולם להסתער עליה. בכל פעם אנחנו נשבעים מחדש שנפסיק להזמין אותה, אבל זה חזק מאתנו. וכל פעם מחדש אנחנו מסתערים, טובלים ברוטב, מלקקים את האצבעות ואז מצטערים. איריזיסטבל, לחלוטין.

לכל סניפי אגאדיר, לחצו כאן

קראק פאי (צילום: באדיבות קפה 48)
קראק פאי של קפה 48. אין מה להגיד, חמאה זה התמכרות קשה | צילום: באדיבות קפה 48

קראק פאי של קפה 48

לא סתם קוראים לעוגה הזאת קראק פאי – ביס אחד ואתם מכורים. אבל אחרי שקראנו את המתכון לעוגה וגילינו שיש בו מעל 600 גרם חמאה, מעל 700 גרם סוכר, 8 חלמונים (ועוד 3 ביצים) ועוד קצת שמנת מתוקה, הבנו שעדיף לאכול פרוסה מהעוגה בקפה 48 ולסגור עניין. אפילו להתחלק בפרוסה עם שותף או שניים (או שלושה). לא סתם מגישים את העוגה הזאת בליווי קצפת לא ממותקת, המתיקות שלה הורסת, אבל גורמת לך לרצות עוד ביס. ועוד אחד.

קפה 48, נחלת בנימין 48 תל אביב

כיכר קממבר אפויה של מסעדת טופולינו (צילום: שי גיני,  יחסי ציבור )
כיכר קממבר אפויה של מסעדת טופולינו. גזיליון קלוריות | צילום: שי גיני, יחסי ציבור


כיכר קממבר אפויה של מסעדת טופולינו

מכירים את זה שאתם קונים גבינה, רוצים לאכול את כולה במכה, אבל לא מרשים לעצמכם בגלל הקלוריות? במסעדת טופולינו הירושלמית פתרו לכם את הבעיה בכך שהם מגישים לכם מתחת לאף כיכר קטנה של גבינת קממבר שלמה, אפויה בתנור (במשך 9 דקות בחום של 300 מעלות בדיוק) עם שום ודבש. אין פרוסה דקה וזהו או רק ליישר פינות, כאן האמת המרה מוגשת על צלחת בדיוק לפניכם: יש לכם כיכר גבינה שלמה לאכול, ואתם הולכים לעשות את זה, ועוד ליהנות מזה, לעזאזל.

אם היינו צריכים לנחש כמה קלוריות ושומן יש במנה, היינו אומרים גזיליון, אבל מה, זה כל כך נימוח וטעים שכבר לא אכפת לנו.

טופולינו, אגריפס 62, ירושלים

פסטה/ פיצה עם ארטישוק, ביצה עלומה ובייקון של אוליברי

בכל פעם שאנחנו מגיעים לאוליברי, אנחנו עומדים בפני בחירה קשה מנשוא: פסטה עם שמנת, ביצה עלומה, ארטישוק ובייקון, או פיצה עם ביצה עלומה, ארטישוק ובייקון. כנראה שהפסטה מנצחת, אבל הפיצה נותנת פייט מושלם. מדובר במנה שלא עושה יותר מדי טוב לעורקים, אבל מאוד טוב ללב. אם אתם כבר בעניין, אתם יכולים ליהנות מהקינוח המהמם של פיצה בננה ומסקרפונה (ואז לא לאכול שבוע).

אוליברי, אבן גבירול 137 תל אביב

מילפיי של טוטו (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
מילפיי מסקרפונה ערמונים של טוטו. מממ... קרמל מלוח | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב


מילפיי מסקרפונה ערמונים של טוטו

בצק עלים, קרם מסקרפונה ערמונים ומעל הכל קרמל מלוח מושלם שהופך את החיים האלו לקצת יותר יפים. גם ככה כל המנות בטוטו טעימות, אבל השורה התחתונה של הקינוח – היא זאת שנשארת איתך אחרי הארוחה. ותאמינו לנו, גם אתם הולכים להשתפך על הקינוח עם הקרמל המלוח הרבה אחרי שתצאו מהמסעדה.

טוטו, ברקוביץ' 4 (מגדל המוזיאון), תל אביב

אין תמונה
פרופיטרול של ג'ירף. בריכה של רוטב שוקולד


פרופיטרול של ג'ירף

למרות שהג'ירף היא מסעדה אסייתית, עם תפריט מלא באורז, נודלס, גיוזה ושאר מנות שסויה משתדכת אליהן כמו, ובכן, סויה לאורז. באגף הקינוחים שולטות דווקא מנות אירופאיות, עם דגש על צרפת.

התלבטנו רבות בין ברולה הבננות המעלף לבין הפרופיטרול, אבל לבסוף האחרון ניצח: פחזניות ממולאות בגלידת וניל, השוחות בים של רוטב שוקולד חם. אנחנו חוזרים: פחזניות עם גלידה ורוטב שוקולד. סיום מושחת לארוחת נודלס משובחת.

לכל סניפי ג'ירף, לחצו כאן

ופל עם ממרח לוטוס וגלידה של הבלגי

בואו ותכירו: ופל בלגי בסגנון ליאז'. בשונה מהוופלים הנמכרים בארץ ומתחילים בבלילה, הוופל הליאז'י מתחיל ככדור בצק שמרים שמנמן המנוקד בגבישי סוכר עם מרקם עשיר הרבה יותר.

אצל הבלגי אפשר למצוא 3 עיסות ופל: וניל, שקדים וקינמון ותפוחים, יש המון אופציות וסוגי ממרחים, אבל ללא ספק, הוופל האהוב עלינו הוא עם ממרח לוטוס וגלידה. שילוב כל כך לוהט שיגרום לכם לרוץ ולחפש כוס מים קרים כדי לקרר את עצמכם. ואם באופן כללי עוד לא טעמתם ממרח לוטוס, אנא, קומו מהמחשב ולכו למצוא את הממרח הקרוב לביתכם.

הבלגי, אבן גבירול 3, תל אביב

גם לכם יש מנות שוברות דיאטה? ספרו לנו עליהן בתגובות

>> בתנור של אביבה: קאפקייקס ליום העצמאות
>> הייתם אוכלים את זה? חטיפי קולה מטוגנים