ג'וש סטיל מציג את הסכינים מהבית (צילום: עודד קרני)
ג'וש סטיל. מבשל לכם אופציה בריאה לשומרי כשרות מהדרין | צילום: עודד קרני

ג'וש סטיל, מי שזכור כאחד המתמודדים הבולטים בעונה האחרונה של מאסטר שף - בעיקר בזכות המבטא הבריטי הבלתי מתפשר והקושי החינני להתמודד עם לחצים - החל בחודשים האחרונים את הצעדים הראשונים שלו בקריירה הקולינרית המקצועית, ונכנס כשותף לרשת מסעדות לונדונית שעשתה עלייה לירושלים.

מדובר במסעדה חלבית כשרה בשם soyo, הממוקמת בעמק רפאים ועתידה להתפתח לרשת בהובלתו של סטיל. "אחרי שסיימתי את התכנית הוצעו לי המון הצעות מכל מיני כיוונים, חלקן מפתות במיוחד", הוא מספר. "אמנם במהלך התכנית לא הצלחתי לעמוד בלחצים, ולדעתי השופטים גם לא באמת נתנו לאוכל שלי הזדמנות, אבל אנשים ושפים שדיברו איתי לאחר מכן הבינו שאני עושה דברים מעניינים ומבין אוכל.

בואו לפייסבוק שלנו לראות מה עוד חדש

"מדובר ברשת שיש לה שלושה סניפים באנגליה, וכשהם הגיעו ארצה הם חיפשו שף שיוכל לחבר בין אוכל אנגלי לאוכל ישראלי. אני מרגיש שאני מתאים מאוד למשימה הזאת, בייחוד כי הם גם רשת שמקפידה על הפן הבריאותי והחלום שלי הוא ליצור מטבח בכשרות גלאט שהוא גם טעים וגם בריא".

עוד באוכל טוב:

 

סטיל בנה במסעדה תפריט חדש ובו מנות כמו סלמון מאודה עם סלט תפוחי אדמה רענן; רביולי גבינה עם סלק ושמנת חמוצה לצד רוטב חזרת עם אגוזי מלך, שומר ופרמזן; קינוח טפיוקה וניל ודבש עם סירופ תה ועוד. בנוסף יש בתפריט החדש גם מגוון מנות טבעוניות, וגם מנות שמותאמות לחולי צליאק. בסיום הקיץ יוגש במקום תפריט של תה אנגלי של אחר הצהריים בליווי עוגות ומאפים אנגליים מסורתיים. "התפריט שבניתי כולל מנות כיפיות מאוד", אומר סטיל, "אני רוצה לנצל את ההזדמנות הזאת כדי לעשות משהו טוב ולגרום גם לשומרי כשרות מהדרין לבלות וליהנות מאוכל".

בהמשך מתכננים סטיל והרשת להתפתח ולהפוך למוקד ארצי לאוכלי גלאט כושר, וכן להתחיל להעביר הדגמות וסדנאות המחנכות לאכילה בריאה. במקביל מתמחה סטיל גם במסעדה הכשרה הבשרית הוותיקה אנג'ליקה, כדי שבעתיד יוכל להתפתח בגזרת האוכל הכשר הבשרי ולפתוח גסטרו פאב ירושלמי עם מנות גורמה בשריות.

אל תדבר איתן על כדורגל (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ויש גם בר קוקטיילים חדש | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

בר קוקטיילים! בירושלים!

אבל לא רק שומרי הכשרות בבירה התחדשו בתקופה האחרונה. בימים הקרובים ייכנסו לפעילות כמה מיזמים נוספים מעניינים בעיר. הראשון הוא מסעדת שף חדשה לאילן גרוסי, שעזב לפני כמה חודשים את מסעדת צ'אקרה הוותיקה בבעלותו. בשבוע הבא הוא עתיד לפתוח מסעדת שף אינטימית בשם סאטיה (Satya), על חורבות קפה פרדיסו שברחוב קרן היסוד בעיר. המסעדה תגיש אוכל ים תיכוני עם נגיעות מדרום ספרד, דרום צרפת ודרום איטליה. מרבית המנות בתפריט יהיו בגודל ביניים המתאים לחלוקה, וביניהן מנות דגים, פירות ים ובשר איכותי. 

בנוסף, בשבועות הקרובים ייפתח ברחוב הלל 18 בר הקוקטיילים הראשון בירושלים, לאור ההבנה שלשם חותרת סצנת האלכוהול הישראלית המשתדרגת. המקום נמצא בבעלותם של האחראים על פאב החבית, הנמצא באותו רחוב. במקום החדש יוגשו מגוון קוקטיילים שעליהם אחראי המיקסולוג יובל סופר, לצד מנות לנשנוש, כמתבקש.

rita.goldstein@mako.co.il

>> והנה כל מה ששווה לאכול הסופ"ש (גלידה מאבטיח צהוב? כן, גם)