סיורי אוכל הם לא טרנד חדש. סיורים ותיקים כמו הסיור של ארז גולקו בוואדי ניסנס או סיורי האוכל במחנה יהודה בירושלים כבר הפכו לשם דבר, אבל עם פרוץ משבר הקורונה, כשהמסעדות יצאו מחוץ לתחום, נולדו לא מעט סיורי אוכל חדשים במיקומים מפתיעים. הסיורים מצליחים לספק חוויה קולינרית דינאמית ומעניינת: מסתובבים בחוץ, אוכלים בעמידה, שומרים מרחק, פוגשים אנשים מיוחדים ורואים מקומות חדשים. מה יש להגיד? התו הסגול מעולם לא נראה טוב יותר. כמו כולם, גם אנחנו מקווים שתחום המסעדנות יתאושש במהרה, אבל בלי קשר, יש לנו תחושה שסיורי האוכל כאן בשביל להישאר. אז קבלו את המצטרפים החדשים והמסקרנים לתחום.

סיורי אוכל בירוחם, מצפה רמון ורמת הנגב - דוד כהן
דוד כהן הדריך במשך שנים סיורי אוכל בנווה שאנן ובאזורים נוספים בתל אביב, אבל עם פרוץ הקורונה העסק, כמו עסקי-תיירות רבים, קרס והוא החליט לצאת לדרך חדשה באזור חדש. לפני מספר שבועות דוד השיק את מיזם הסיורים הקולינריים בירוחם, מצפה רמון והר הנגב, המודרכים דרך אפליקציה.

איך זה עובד? נכנסים לאתר ורוכשים קופון לסיור במועד הביקור שלכם באזור הדרום. לאחר מכן תקבלו קישור לאפליקציה אליה תיכנסו עם קוד סריקה, והאפליקציה תנווט אתכם בין 4 תחנות עם טעימות. בכל מקום אליו תגיעו תוכלו לצפות בסרטון שמספר על העסק ולטעום (בהצגת קוד QR) את הדברים הכי מיוחדים שלו. הסיורים זמינים בחמישי-שישי, כרגע יש סיור למשפחות וסיור טבעוני, אבל בעתיד יהיו סיורים נוספים. מלבד הניווט וסיפור המקום האפליקציה גם מספקת המלצות לעצירות עם הנופים הכי יפים באזור ובהמשך יתעדכנו באפליקציה גם המלצות לעסקים קטנים שכדאי לבקר בין טעימה לטעימה. מדובר בדרך מעניינת ומיוחדת להכיר פנינות קולינריות באזור הנגב. משך הסיורים 4-5 שעות.

מחיר הסיור: כ-110 שקלים לאדם
לפרטים נוספים: דוד - 054-8956331

סיורי אוכל בנגב - דרך האפליקציה (צילום: דוד כהן, mako אוכל)
סיורי אוכל בנגב - דרך האפליקציה | צילום: דוד כהן, mako אוכל

סיורי אוכל בכפרים דרוזיים ברמת הגולן - אפרת מוסקוביץ
אפרת מוסקוביץ, בעלת בלוג המתכונים ״איך להרשים את חמותך״, מתגוררת בגולן כבר 25 שנה ולפני קצת יותר משנה היא הזמינה כמה חברים, בלוגרי-אוכל גם הם, לסיור אוכל באזור. הסיור היה מוצלח, ביקוש לסיורים נוספים הלך וגבר, ותוך זמן קצר סיורי האוכל בכפרים דרוזיים של צפון רמת הגולן הפכו לעיסוק המרכזי של מוסקוביץ.

הסיורים נמשכים 4 שעות, ובמהלכם עושים סיבוב טעימות בשוק הפלאחים, מבקרים במאפיה המתמחה בהכנת פטאייר, עוצרים לארוחה בביתה של בשלנית דרוזית, עוברים סדנה של הכנת כנאפה וגם מבקרים במבנה ישן של המפקדה הסורית. בסיור משולבות כ-20 טעימות הכוללות תה מר׳לי מתובל, מעמולים מיוחדים עם פיסטוק בלאדי, פלאפל סורי, חצילים ממולאים באגוזים ועוד. הסיור נערך בכפרים בוקעאתא, מסעדה ומג׳דל שמס כשבין המקומות עוברים ברכבים הפרטיים (7-10 דקות נסיעה מכפר לכפר).

מחיר הסיור: 300 שקלים לאדם
להרשמה: אפרת - 052-8348489

עלי גפן. סיורי אוכל ברמת הגולן (צילום: אפרת מוסקוביץ, mako אוכל)
עלי גפן. סיורי אוכל ברמת הגולן | צילום: אפרת מוסקוביץ, mako אוכל
כנאפה. סיורי אוכל ברמת הגולן (צילום: אפרת מוסקוביץ, mako אוכל)
כנאפה. סיורי אוכל ברמת הגולן | צילום: אפרת מוסקוביץ, mako אוכל

סיורי אוכל באילת - יעל לרנר
יעל לרנר היא עיתונאית ותיקה שמסקרת את עולם התיירות. אחרי שהיגרה מאזור המרכז לקיבוץ אילות, גילתה מחדש את אילת ואת הערבה והתאהבה בקהילה וברוח המקום. בתחילת 2020 היא התחילה להדריך סיורי אומנות בעיר והחודש השיקה מיזם חדש בשיתוף ותמיכת תאגיד תיירות אילת: סיורי אוכל. את הסיורים יעל תעביר עד סוף מרץ, וניתן להירשם אליהם דרך האתר של תאגיד תיירות אילת, שגם מממן את הסיורים מתוך כוונה לסייע לעסקים המקומיים.

הסיורים נערכים 4 פעמים בשבוע בהשתתפות עד 20 מסיירים. במהלך הסיור מבקרים בעסקי אוכל מעניינים, כאלה שגם אם אתם נופשים בעיר מדי שנה – כנראה שאתם לא מכירים. בסיור טועמים קרואסונים בפטיסרי צרפתי אמיתי, קופצים לביקור וטעימות בממלכת הודו, מנגבים חומוס מקומי מעולה ושותים בירת בוטיק. הסיורים מתאימים למי שלא מחפש את האטרקציות התיירותיות של העיר, אלא מעוניין להכיר אותה דרך עייני התושבים.

מחיר הסיור: טיפ לנותני השירות.
להרשמה

סיורי אוכל באילת. הדברים שלא הכרתם (צילום: יעל לרנר, mako אוכל)
סיורי אוכל באילת. הדברים שלא הכרתם | צילום: יעל לרנר, mako אוכל
סיורי אוכל באילת. יעל לרנר (צילום: חנית פוגל, mako אוכל)
סיורי אוכל באילת. יעל לרנר | צילום: חנית פוגל, mako אוכל

walk eat JLM  - סיור אוכל בירושלים 
לילך רובין היא יזמית ירושלמית שבעבר היתה בעלת בית קפה ירושלמי מפורסם וקייטרינג, והיום עוסקת בקידום רעיונות גסטרונומיים, בפיתוח מוצרים וביעוץ והפקה של תוכן ואירועי אוכל, והיא גם בעלת חנות און ליין למוצרים ממזרח ירושלים (eastjerusalemgoods). לפני שנה הרימה את המיזם walk eat JLM במסגרתו היא מדריכה סיורי אוכל ותרבות ב-4 אזורים שונים בעיר: מזרח ירושלים, תלפיות, בין מאה שערים לשער שכם, ואזור רובע המלכות (הרחובות הקטנים שמסביב לאימפריית ״קדוש״). לילך מעדיפה את המונח 'שיטוט' על פני 'סיור'; במהלך השיטוטים לא נכנסים למסעדות אבל כן אוכלים לא מעט. 

הסיורים נמשכים כ-3 שעות, ובכל סיור (המתפרש כל פני רדיוס של כ-200 מטר בלבד) יש כ-10 תחנות, שמרכזות את תמצית החוויה הירושלמית. בהמשך המיזם עתיד להתרחב והתכנון הוא שיהיו סיורי walk eat בכל הארץ.

מחיר הסיורים: 350-250 שקלים
להרשמה חפשו ברשתות החברתיות: walk eat JLM

walk eat JLM - סיורי אוכל בירושלים (צילום: לילך רובין, mako אוכל)
walk eat JLM - סיורי אוכל בירושלים | צילום: לילך רובין, mako אוכל
walk eat JLM - סיורי אוכל בירושלים (צילום: לילך רובין, mako אוכל)
walk eat JLM - סיורי אוכל בירושלים | צילום: לילך רובין, mako אוכל

Farm to table israel 
קצת לפני פרוץ משבר הקורונה קמה בישראל יוזמת אגרו-טוריזם (תיירות חקלאית) מגניבה: יקיר כנפו זיהה את הפוטנציאל שיש לחוות החקלאיות והקים את קהילת הפייסבוק  Farm to Table Israel ואת מיזם shipka.co.il, במסגרתו הדריך סיורים במספר חוות יצרניות בשילוב עם סדנת בישול תואמת. במהלך החודשים האחרונים, כשהמודעות לצריכה מקומית עלתה וקנייה ישירות מהמגדלים הפכה רווחת, הקונספט התהדק והצטרף שותף חדש, אביאל אלבז, שבישל בשנתיים האחרונות במטבח של מסעדת שילה.

בימים אלה יקיר ואביאל מציעים סיורי אוכל שמועברים כל פעם בחווה חקלאית אחרת. הסיורים נערכים בימי שישי וכוללים סיבוב בחווה, קטיף וטעימה של תוצרת עונתית, מפגש עם החקלאי שמספר על הגידולים ועל עבודתו ולסיום - סעודת מלכים בת 5-7 מנות, שאביאל ויקיר מכינים במשק עצמו.
במהלך הארוחה אפשר לראות את תהליך הבישול ולהיחשף ליצרנים ומגדלים נוספים שתוצרתם נכנסת לארוחה, כולל יצרני יין ושמן זית. הארוחה מתקיימת באוויר הפתוח ומלווה במוזיקה ואלכוהול, באווירת צהרי-שישי מהסוג החדש.

מחיר הסיור: 250 שקלים
להרשמה: יקיר - 050-9773181 | אביאל - 052-3255370

סיורי פארם טו טייבל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סיורי פארם טו טייבל | צילום: לין לוי, mako אוכל
סיורי פארם טו טייבל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סיורי פארם טו טייבל | צילום: לין לוי, mako אוכל