ישראל תמיד נשארה קצת מאחור בכל הקשור לאימוץ טרנדים פופולריים מהעולם, אבל דווקא טרנד השתייה בגביעי גלידה הגיע לישראל יחסית מהר, כבר לפני שנה, כשגלידריית בוזה מכרה משקאות חמים בגביעים פריכים. בימים אלה הטרנד ממשיך לצבור תאוצה, הפעם ברשת לנדוור, שתגיש את המשקאות המוגזמים האלה כמעט בכל הארץ לאורך כל החורף.

קפה הטילון של לנדוור מגיע בשלוש גרסאות: אחת בסיסית, כזו שאפשר לקרוא לה גרסה למבוגרים, עם גביע ממולא בקפוצ'ינו (מקורות יודעי דבר סיפרו לנו שאפשר גם לבקש אותה עם אספרסו); השנייה היא עם משקה שוקו חם; והשלישית עם משקה בטעם וניל בצבע ורוד. שתי הגרסאות האחרונות מגיעות גם עם קצפת, סוכריות צבעוניות, מיני מרשמלו וסירופ שוקולד (19 שקלים לכל הגרסאות).

סקרנים שכמונו, או אולי בעצם סאקרים של טרנדים ומנות שמצטלמות יפה לאינסטגרם, היינו חייבים לטעום את קפה הטילון בעצמנו, אז הזמנו גרסה אחת של קפוצ'ינו ואחת של שוקו, והמתנו בסבלנות עם טלפון מוכן וסוללה מלאה.

קפה טילון, לנדוור (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
קפה טילון, לנדוור. ממש כמו בתמונות היח"צ | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

שני המשקאות שקיבלנו דומים מאוד לגרסאות שלהם בצילומים הרשמיים, וזה כבר מפתיע לטובה. הגביעים נראים טעימים למדי, עם ציפוי שוקולד פנימי די עבה לכל אורכם - מה שעוזר להם לשמור על פריכות אל מול המשקה החם שבתוכם. אחרי סדרת צילומים מכל זווית אפשרית פנינו אל הגרסה עם הקפה. אחרי השלוק הראשון הבנו מיד שמדובר בקפוצ'ינו ראוי למדי, כזה שלא צריך להמתיק כלל, כי לתוכו נמס מעט שוקולד שהופך אותו למתוק מספיק. אם אתם רוצים את הקפה שלכם מתוק עוד יותר, ערבבו קצת בכפית (רק אחרי שלקחתם שלוק קטן, אחרת תזכו למטר של קפה) והמסו עוד מעט מהשוקולד פנימה. חשוב לציין שכמות הקפוצ'ינו בגביע לא גדולה במיוחד, ואם אתם רגילים לכוסות קפוצ'ינו ענקיות לא ממש תבואו על סיפוקכם.

אם להיות כנים, הכיף הכי גדול הגיע אחרי שהקפה הסתיים. השוקולד שמצפה את הגביע הפתיע באיכות שלו, והיה מאוד משמח - במיוחד מכיוון שחלקו היה רך וקצת נמס. יחד עם הקראנץ' של הגביע היה מדובר בנשנוש כיפי לחלוטין. כל מי שאוהב את סופם של טילונים כמו קורנטו ודומיהם, שמחביאים בתחתיתם יציקה קטנה של שוקולד, יקבל פה את אותה חוויה, רק לכל אורך הגביע ועם קצת יותר שוקולד. אפשר אפילו להשוות את החוויה לאכילת טים טם אחרי שעבר בו משקה חם, רק עם פריכות כיפית בהרבה.

קפה טילון, לנדוור (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
קפה טילון. הגרסה ל"גדולים" | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

גרסת השוקו כבר הייתה הרבה יותר קינוח מאשר משקה. התחלנו באכילת הקצפת עם כפית, ואז התענגנו על המרשמלו והסוכריות שתרמו בהחלט להרגשה הילדותית והכיפית. השוקו היה טעים ומתוק כמו שרק שוקו יכול להיות, וגם פה, החלק הכי כיפי היה לנשנש את הגביע בביסים גדולים אחרי שהמשקה נגמר.

שוקו טילון, לנדוור (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
שוקו טילון. לגמרי קינוח טעים | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

אז האם אנחנו מתכוונים להתחיל לשתות את הקפה שלנו מתוך גביע? לא ממש. לא מדובר בחוויית שתייה שתספק את מי שמחפש מנת קפאין הגונה. אבל בכל זאת, אנחנו חייבים לציין שכשמפסיקים להתייחס לקפה הטילון בתור משקה ועוברים להתייחס אליו בתור קינוח, מדובר בממתק כיפי ומספק במיוחד, והכי חשוב: במחיר שפוי ביותר. ילדים ייהנו ממנו מאוד, אבל גם אנחנו, המבוגרים, נשמח לאיזה גביע כזה מדי פעם.

משקאות הקפה טילון יימכרו לכל אורך החורף, בכל סניפי קפה לנדוור, מינואר 2018.