mako
פרסומת

צדק, חמלה, על-האש: מתכון לשיפודי טופו מטריפים

אם גם אתם אוהבים את האווירה, את ריח האש ואת טעם הגריל ביום העצמאות, אבל בכל זאת בוחרים לא לאכול בעלי חיים - קבלו מתכון מנצח לשיפודי טופו וירקות שישאירו אפילו את החברים הקרניבורים שלכם פעורי פה

פאולה רוזנברג
חשבון משותף
פורסם:
הקישור הועתק

 שיפודי טופו וירקות

מה צריך:

לשיפודים:

250 גרם טופו אורגני - חתוך לקוביות של 2 ס"מ (ניתן לקנות היום גוש של חצי ק"ג ולחסוך בעלויות)

ירקות מגוונים- חתוכים לקוביות של 2 ס"מ (פטריות, קישואים, גמבה, בצל, שומר, כרוב, עגבניות שרי)

למרינדת עשבי תיבול אסייתית:

  • רבע כוס שמן זית
  • חצי כוס מים
  • 5 גבעולי תימין
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 5 עלי מרווה גדולים
  • חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר, מגוררת
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית דבש
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שמן שומשום קלוי
  • 1 כפית מלח ים
  • 1 כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • רבע כפית הל טחון

    >>למתכונים נוספים עקבו אחרי עמוד הפייסבוק של "חשבון משותף"

מה עושים:

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה.

משרים את הטופו והירקות במרינדה לפחות שעתיים, או אפילו לילה שלם במקרר (ככל שההשריה תהיה ארוכה יותר הטופו יקבל טעם עשיר יותר).

מכינים שיפודים מקוביות הטופו והירקות, מסדרים בתבנית מלבנית ושופכים מעל את שארית המרינדה.

מניחים על הגריל, או אופים בתנור כחצי שעה.

* המרינדה ללא תוספת המים תישמר במקרר עד שלושה שבועות. עם המים – 5-6 ימים.

עוד ב"חשבון משותף":