mako
פרסומת

מתכננים מרק? 3 מתכונים קלים של קפה גן סיפור

את הסערה הקרובה אנחנו מקווים שכולם יעברו בבטחה ובנועם בבתיהם המחוממים, עם קערה טובה של מרק שתזכיר להם שאין כמו בבית. איזה מרק זה יהיה? לשפית מיכל מוטל מקפה גן סיפור יש יופי של הצעות

מיכל מוטיל
קפה גן סיפור
פורסם:
מרק עדשים הודי
מרק עדשים הודי|צילום: עדי נויוביץ', יחסי ציבור, יחסי ציבור
הקישור הועתק

מרק עדשים כתומות הודי

כמות מנות: 6-8

המרכיבים

1 כוס עדשים כתומות, שטופות
1 בצל גדול, קצוץ
2 כפות שמן
1 גזר בינוני, קצוץ
2 ענפי סלרי, קצוצים
3 שיני שום, כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כף תבלין קארי צהוב
חצי כפית כורכום
1 כפית כמון
רבע כפית קינמון
כפית וחצי מלח בסך הכל (1 בתחילת הבישול + חצי בסוף)
חצי כפית פלפל שחור
2 עגבניות, קצוצות
7 כוסות מים (כ-1.7 ליטר)
חצי לימון סחוט

מרק עדשים הודי. קפה גן סיפור
מרק עדשים הודי. קפה גן סיפור|צילום: עדי נויוביץ', יחסי ציבור, יחסי ציבור

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בצל בשמן 2-3 דקות. מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים דקה. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים לפתיחת טעמים 30-60 שניות.
  2. מוסיפים עגבניות ומבשלים 3 דקות.
  3. מוסיפים עדשים ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים 25 דקות על אש נמוכה.
  4. מוסיפים מיץ מחצי לימון וחצי כפית מלח נוספת. מתקנים תיבול.

** ניתן לטחון את המרק, לגמרי או חלקית.

** מומלץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה ורבע לימון.

מרק כרובית וערמונים
מרק כרובית וערמונים|צילום: עדי נויוביץ', יחסי ציבור, יחסי ציבור

מרק כרובית וערמונים

כמות מנות: 6-8

המרכיבים

800 גרם כרובית קפואה
200 גרם ערמונים קלויים קלופים (2 שקיות של 100 גרם)
1 בצל גדול, קצוץ
3 שיני שום
3 כפות שמן זית
1 ליטר מים
700 מ"ל שמנת לבישול, שמנת צמחית או חלב שיבולת שועל
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אגוז מוסקט
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כפית מיץ לימון

פרסומת

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בצל ושום בשמן עד שקיפות. מוסיפים כרובית קפואה וערמונים ומערבבים 1-2 דקות.
  2. מוסיפים ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20-25 דקות עד שהכל רך.
  3. מוסיפים שמנת, מלח, פלפל ומוסקט. מוסיפים קליפת לימון ומיץ לימון. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
מרק כרישה וזעתר
מרק כרישה וזעתר|צילום: עדי נויוביץ', יחסי ציבור, יחסי ציבור

מרק כרישה וזעתר

כמות מנות: 6-8

המרכיבים

4 כרישות, פרוסות
2 ענפי זעתר טרי
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
3 שיני שום, פרוסות
1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות
1 כפית מלח
1 ליטר מים
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
חצי כפית פלפל שחור

פרסומת

לשלב הטחינה:
עוד 25 גרם חמאה
עוד 2 ענפי זעתר
עוד כפית מלח
1 כפית קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה עם השמן בסיר. מוסיפים כרישה ומטגנים תוך ערבוב 10 דקות, עד ריכוך.
  2. מוסיפים שום וזעתר ומטגנים כדקה. מוסיפים תפוח אדמה, מלח, מים ושמנת.
  3. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים 20 דקות עד שהירקות רכים.
  4. לפני שטוחנים את המרק מוסיפים חמאה, זעתר, מלח וקליפת לימון.
  5. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. מתקנים תיבול.

** מומלץ להגיש עם בצלי שאלוט מטוגנים ועירית קצוצה.

מרק כרישה וזעתר. למעלה: קריספי שאלוט
מרק כרישה וזעתר. למעלה: קריספי שאלוט|צילום: עדי נויוביץ', יחסי ציבור, יחסי ציבור

בתיאבון!

מצאתם טעות לשון?