מתכננים מרק? 3 מתכונים קלים של קפה גן סיפור
את הסערה הקרובה אנחנו מקווים שכולם יעברו בבטחה ובנועם בבתיהם המחוממים, עם קערה טובה של מרק שתזכיר להם שאין כמו בבית. איזה מרק זה יהיה? לשפית מיכל מוטל מקפה גן סיפור יש יופי של הצעות

מרק עדשים כתומות הודי
כמות מנות: 6-8
המרכיבים
1 כוס עדשים כתומות, שטופות
1 בצל גדול, קצוץ
2 כפות שמן
1 גזר בינוני, קצוץ
2 ענפי סלרי, קצוצים
3 שיני שום, כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כף תבלין קארי צהוב
חצי כפית כורכום
1 כפית כמון
רבע כפית קינמון
כפית וחצי מלח בסך הכל (1 בתחילת הבישול + חצי בסוף)
חצי כפית פלפל שחור
2 עגבניות, קצוצות
7 כוסות מים (כ-1.7 ליטר)
חצי לימון סחוט

אופן ההכנה:
- מטגנים בצל בשמן 2-3 דקות. מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים דקה. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים לפתיחת טעמים 30-60 שניות.
- מוסיפים עגבניות ומבשלים 3 דקות.
- מוסיפים עדשים ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים 25 דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים מיץ מחצי לימון וחצי כפית מלח נוספת. מתקנים תיבול.
** ניתן לטחון את המרק, לגמרי או חלקית.
** מומלץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה ורבע לימון.

מרק כרובית וערמונים
כמות מנות: 6-8
המרכיבים
800 גרם כרובית קפואה
200 גרם ערמונים קלויים קלופים (2 שקיות של 100 גרם)
1 בצל גדול, קצוץ
3 שיני שום
3 כפות שמן זית
1 ליטר מים
700 מ"ל שמנת לבישול, שמנת צמחית או חלב שיבולת שועל
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אגוז מוסקט
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מטגנים בצל ושום בשמן עד שקיפות. מוסיפים כרובית קפואה וערמונים ומערבבים 1-2 דקות.
- מוסיפים ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20-25 דקות עד שהכל רך.
- מוסיפים שמנת, מלח, פלפל ומוסקט. מוסיפים קליפת לימון ומיץ לימון. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.

מרק כרישה וזעתר
כמות מנות: 6-8
המרכיבים
4 כרישות, פרוסות
2 ענפי זעתר טרי
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
3 שיני שום, פרוסות
1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות
1 כפית מלח
1 ליטר מים
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
חצי כפית פלפל שחור
לשלב הטחינה:
עוד 25 גרם חמאה
עוד 2 ענפי זעתר
עוד כפית מלח
1 כפית קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה עם השמן בסיר. מוסיפים כרישה ומטגנים תוך ערבוב 10 דקות, עד ריכוך.
- מוסיפים שום וזעתר ומטגנים כדקה. מוסיפים תפוח אדמה, מלח, מים ושמנת.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים 20 דקות עד שהירקות רכים.
- לפני שטוחנים את המרק מוסיפים חמאה, זעתר, מלח וקליפת לימון.
- טוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. מתקנים תיבול.
** מומלץ להגיש עם בצלי שאלוט מטוגנים ועירית קצוצה.

בתיאבון!