פלאפל שעועית / אסתר ביטון

המצרכים:

לפלאפל:

חצי כוס שעועית אדומה שהושרתה לילה במים

חצי כוס שעועית לבנה שהושרתה לילה במים

כוס שעועית העין השחורה שהושרתה לילה במים

בצל גדול

חצי שורש פטרוזיליה

עלי סלרי משני גבעולים

5-6 שיני שום

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון

לפיתה:

500 גרם קמח

כף שמרים

שלושת רבעי כף מלח

80 מ"ל שמן זית

300 מ"ל מים

כף סוכר

לאיולי שום:

חלמון

5-6 שיני שום

מלח

פלפל שחור

2 כפות מיץ לימון

כוס שמן

לסלט:

2 עגבניות

5-6 שיני שום

חצי בצל

מלח

פלפל שחור

מיץ לימון

שמן זית

לצ'יפס של פעם:

3 תפוחי אדמה בינוניים

כוס קמח תופח

שלושת רבעי כוס קורנפלור

מלח

מים או סודה - קרים מאוד

פלפל שחור

שמן לטיגון 

אופן ההכנה:

פלאפל:

  1. טוחנים במטחנת בשר על שלב בינוני את שלושת סוגי השעועית, הבצל, שורש הפטרוזיליה, עלי הסלרי והשום.
  2. מתבלים במלח ופלפל ונותנים לתערובת לנוח מעט לפני הטיגון.
  3. מטגנים כדורים בשמן חם.

הפיתה:

  1. מערבלים במיקסר קמח, שמרים, מלח, שמן זית, מים וסוכר עד לקבלת בצק רך, חלק ומעט דביק.
  2. לשים את הבצק ידנית ומעבירים להתפחה בקערה משומנת, מעט רטובה ומקומחת.
  3. כשהבצק מכפיל נפח יוצרים ממנו כדורים ומרדדים לעובי 1-2 ס"מ. משאירים לתפיחה קלה.
  4. אופים את הפיתות בטאבון, ומכסים במגבת כדי שיישמרו על הלחות.

איולי שום:

  1. טוחנים בפולסים בבלנדר חלמון, שום, מלח, פלפל ומיץ לימון.
  2. מזלפים פנימה את השמן תוך כדי טחינה, עד שמגיעים למרקם סמיך.

הסלט:

  1. קולפים עגבניות, שום ובצל.
  2. קוצצים ומתבלים במלח, פלפל, לימון ושמן זית.

צ'יפס:

  1. פורסים את תפוחי האדמה.
  2. מכינים טמפורה: מערבבים בקערה קמח תופח, קורנפלור, מלח, מים קרים ופלפל שחור עד לקבלת למרקם חלק.
  3. טובלים את תפוחי האדמה בטמפורה ומטגנים.

הרכבת המנה:

  1. חוצים את הפיתה, מורחים איולי בנדיבות ומכניסים לסירוגין כדורי פלאפל וסלט. סוגרים את הפיתה עם צ'יפס.

רביולי מוח / אריה רוזנשטוק

המרכיבים:

לבצק:

500 גרם קמח

כפית מלח

2 כפות שמן זית

4 חלמונים

1 ביצה

מעט מים (אם צריך)

למלית מוח:

חצי קילו מוח

קמח לציפוי

שמן זית

7 שיני שום, קצוצות

אורגנו טרי

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

8 עגבניות, קלופות

חצי כוס שמן זית

8 שיני שום

אורגנו טרי

2 כוסות מים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מערבבים בקערה קמח, מלח ושמן זית. מוסיפים את החלמונים והביצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. אם צריך מוסיפים מעט מים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  2. המלית: פורסים את המוח, מקמחים ומטגנים עד לקבלת צבע חום יפה.
  3. מעבירים לסיר מים ומבשלים 40 דקות. מצננים וקוצצים.
  4. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את השום.
  5. מוסיפים את המוח והאורגנו, מתבלים במלח ופלפל ומקררים.
  6. הרוטב: טוחנים את העגבניות הקלופות במעבד מזון. מעבירים למחבת עמוקה עם שמן זית, שום ואורגנו.
  7. מוסיפים מים ומבשלים עד לקבלת רטוב סמיך. מתבלים במלח ופלפל.
  8. עוברים לרביולי (הרוטב צריך לחכות לרביולי ולא להפך): פותחים את הבצק לעובי של 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ, מניחים מלית במרכז כל עיגול וסוגרים.
  9. מבשלים את הרביולי במים עם מעט מלח כ-3 דקות.
  10. מעבירים את הרביולי לרוטב ומגישים עם מעט שמן זית.

 

רביולי מוח - אריה רוזנשטוק (צילום: נמרוד סונדרס, מאסטר שף)
צילום: נמרוד סונדרס, מאסטר שף