מלוחייה / בשיר אל עשי

מנה לבנונית של עלי מלוחייה מבושלים עם שום, כוסברה, לימון ועוף, בליווי אורז לבן עם אטריות.

המרכיבים:

עוף שלם

קילו עלי מלוחייה ירוקה טרייה

מלח

פלפל שחור

2 עלי דפנה

1 בצל

2 מקלות קינמון

5 שיני שום, כתושות

כוס כוסברה

כוס וחצי מיץ לימון סחוט

150 גרם חמאה (לאורז)

1 כוס אטריות דקות

1 כוס אורז

אופן  ההכנה:

  1. מנקים את העוף.
  2. מנקים את עלי המלוחייה ומשרים במים כ-20 דקות.
  3. מרתיחים את העוף עם מים עד כיסוי. מוסיפים מלח, פלפל, עלי דפנה, בצל ומקלות קינמון ומבשלים עד שהעוף מוכן. מוציאים את העוף לקערה ומסננים את הציר.
  4. מפרקים את העוף המבושל.
  5. מטגנים את השום והכוסברה בחמאה ומוסיפים לציר העוף המסונן. מבשלים 7 דקות. מוסיפים מיץ לימון.
  6. מסננים את המלוחייה, חותכים את העלים ומוסיפים לציר.
  7. מוסיפים את העוף המפורק ומבשלים 20 דקות.
  8. מטגנים את האטריות בחמאה עד הזהבה. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן. מוסיפים כוס וחצי מים ומבשלים עד שמוכן.
מלוחייה (צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12)
צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12

כרוב ממולא לימוני / אתי ריבן

כרוב ממולא עם המון עשבי תיבול בתיבול של יוגורט, סומאק ונענע.

המרכיבים:

כרוב לבן בינוני-גדול

למילוי:

2 בצלים לבנים, קצוצים דק

שמן זית, לטיגון

2 עגבניות, קצוצות דק

1 כוס אורז ארבוריו

מלח

פלפל שחור

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

צרור פטרוזיליה, קצוץ

צרור נענע, קצוץ

צרור שמיר, קצוץ

לסיר:

2 תפוחי גרנד סמית, פרוסים

חצי כוס שמן זית

מיץ מ-3 לימונים

מלח

פלפל שחור

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

לרוטב היוגורט:

יוגורט

שום כתוש

לימון

נענע יבשה

סומאק

תימין

אופן  ההכנה:

  1. מרוקנים את הליבה של הכרוב ומבשלים בסיר גדול כ-30 דקות.
  2. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצלים להזהבה. מוסיפים עגבניות, אורז, מלח, פלפל שחור, כוס מים רותחים, מיץ וקליפת לימון. מבשלים כרבע שעה, עד שהאורז חצי מוכן.
  3. מוסיפים פטרוזיליה, נענע ושמיר קצוצים. מערבבים.
  4. ממלאים את עלי הכרוב ומגלגלים.
  5. מסדרים בתחתית הסיר פרוסות תפוח עץ. עליהן מסדרים את עלי הכרוב הממולאים.
  6. מערבבים בצנצנת שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ומים רותחים. שופכים על הכרוב ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים קוביות חמאה ומכניסים לתנור שחומם מראש עד להשחמה.
  7. מכינים רוטב של יוגורט עם שום כתוש, לימון, נענע יבשה וסומאק.
  8. מניחים מהיוגורט על הכרוב ומגישים.
כרוב ממולא לימוני (צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12)
צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12

טרטר בקר וקרוקט סלרי / גיא חזות

המרכיבים:

לקרוקטים:

2 שורשי סלרי בינוניים-גדולים             

2-3 תפוחי אדמה (עדיף ראטה)                                

פירורי לחם                                                 

ביצה טרופה

פנקו                                                                                                   

לטרטר:

חצי קילו שייטל

גבעולי סלרי

בצלי שאלוט

צלפים

עירית

מלח

לאיולי:

3 חלמונים

כפית חרדל דיז'ון חלק

כף חומץ בן יין לבן

שן שום קטנה

מלח

פלפל שחור

שמן זית

שמן קנולה

לסלט:

גבעולי סלרי

עלי סלרי

עגבנייה

לימון

כפית מלח

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. הקרוקטים: מבשלים שורש סלרי ותפוחי אדמה במים עם מלח עד לריכוך. מועכים לפירה ומכינים קציצות.
  2. טובלים את הקציצות בפירורי לחם, אחר כך ביצה טרופה ואחרי כך פירורי פנקו ומטגנים בשמן עמוק. מקררים.
  3. הטרטר: קוצצים את הבשר, השאלוט, הצלפים, גבעולי הסלרי ומעט עירית.
  4. האיולי: שמים בקערה חלמונים, חרדל, חומץ בן יין, שום, מלח ופלפל. טוחנים בבלנדר מוט תוך כדי הוספת שמן זית וקנולה.
  5. הסלט: קוצצים סלרי ומערבבים עם עגבנייה סחוטה וקצת לימון.
  6. הרכבת המנה: לוקחים 2 כפות מהאיולי ומערבבים עם הטרטר. מניחים את הטרטר על הקרוקט ועליו מפזרים את הסלט.
טרטר בקר וקרוקט סלרי (צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12)
צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12

המתכונים מובאים כאן כמו שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.