פיתה עם פרגית | זיו שפירא
המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח
2 כפות שמרים
כף סוכר
חצי כף מלח
חצי כוס שמן
300 מ"ל מים
לתוך הפיתה:
חצי קילו פרגיות
שמן זית
כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
בצל בינוני, קצוץ
פלפל צ'ילי חריף, חתוך
2 עגבניות רכות, חתוכות
כוסברה
פטרוזיליה
טרגון
לימון
טחינה עם מיץ לימון, מלח ופלפל שחור
לימון כבוש
אופן ההכנה:
- מכינים בצק: מערבבים היטב קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים שמן ומים ולשים היטב ליצירת בצק רק וגמיש. מתפיחים 20-30 דקות.
- לשים שוב ומניחים לכמה דקות.
- קורצים מהבצק כדורים במשקל כ-120 גרם כל אחד. משטחים כל כדור בצק לעיגול ומכניסים לטאבון ל-90 שניות (במהלכן יש לסובב את הפיתה בפנים).
- הפרגיות: חותכים את הפרגיות לקוביות וצולים במחבת לוהטת עם שמן זית, כמון, מלח ופלפל גרוס.
- מטגנים את הבצל והצ'ילי במחבת לוהטת עד הזהבה. מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ונותנים לעגבניות להתקרמל עד למרקם של ריבה.
- מכינים סלט עשבי תיבול מהכוסברה, הפטרוזיליה והטרגון בתיבול של לימון, שמן זית ומלח.
- הרכבת המנה: בכל חצי פיתה מורחים כף טחינה, מניחים עגבניות ופרגית ואז סלט עשבי תיבול. סוגרים עם נגיעת לימון כבוש וכפית טחינה.
פיתה בטבוט עם קבב וירקות | אבישג פארי
המרכיבים:
לבטבוט:
500 גרם קמח
350 מ"ל מים
כף שמרים
כף סוכר
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
לקבב:
2 פילטים של ברמונדי/לברק, ללא עור
חצי פלפל ירוק
גי'נג'ר מגורר
קליפת ליים מגוררת
צרור כוסברה
צרור בזיליקום
כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גרוס
לירקות:
חציל
פלפל חריף ירוק
פלפל אדום
בצל שלם
שום שלם
2 עגבניות
להגשה:
טחינה
לימון כבוש
ליים
עלי כוסברה
אופן ההכנה:
- מכינים בצק לבטבוט (פיתה מחבת): לשים כמה דקות במיקסר את כל החומרים חוץ מהשמן והמלח.
- מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עד שהם נטמעים בבצק. הבצק צריך להיות רך וגמיש, זה לוקח בסך הכל בערך 10 דקות לישה (אם הבצק מתפרק מהשמן לשים אותו ביד).
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומשמנים בעוד שמן זית מעל. מכסים ומשאירים בצד למנוחה.
- מכינים את הקבב: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומקבבים לקציצות שטוחות ועגולות.
- צולים את הקבבים בטאבון בתבנית צלייה משומנת מעט עד להשחמה משני הצדדים.
- צולים את הירקות בטאבון בשלמותם (בתבנית צלייה ללא שמן). לאחר הצלייה מקלפים וחותכים גס. מוסיפים מעט מלח גס.
- מכינים את הפיתות: קורצים מתוך הבצק שתפח עיגולים ופותחים עם שמן זית לצורה של פיתות. מכסים בניילון נצמד למנוחה של לפחות 10 דקות. מפזרים סמולינה ומכניסים לטאבון לכמה דקות עד להשחמה.
- מרכיבים את המנה: שמים בתוך הפיתה טחינה ולימון כבוש ומוסיפים את הירקות הצלויים. מכניסים קבב דג ומסיימים בסחיטה של ליים וכמה עלי כוסברה.
פיצה ללא גלוטן | פושה צ'רנוב
המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח מולינו ירוק
15 גרם שמרים יבשים
12 גרם מלח
20 גרם סוכר
30 מ''ל שמן
480 מ''ל מים
לתוספות:
מעט שמן לטיגון
קישואים (עם הקליפה)
בצל סגול
גבינה צהובה או מוצרלה
גבינה בולגרית או פטה כבשים
עלי תימין
ביצה
אופן ההכנה:
- לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר או באופן ידני ומשאירים לתפיחה של כחצי שעה.
- בינתיים מכינים את התוספות: חותכים בקולפן זיגזג את הקישואים (יוצא כמו ספגטי) ומטגנים קלות. פורסים את הבצל ומטגנים קלות.
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעובי הרצוי.
- מפזרים קרוב לשוליים גבינה צהובה או מוצרלה ומהדקים מסביב לפיצה כדי שהשוליים יהיו מלאים בגבינה.
- באמצע הפיצה מפזרים את ה''ספגטי'' קישוא ואת הבצל. מפזרים מלמעלה בולגרית או פטה ותימין ומכניסים לטאבון או לתנור. כשהפיצה כמעט אפויה מוציאים ושוברים באמצע ביצה. מכניסים שוב לתנור/טאבון ל-5-10 דקות (תלוי אם אוהבים את הביצה רכה או קשה).
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.