פררו רושה - מוכן (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
פררו רושה ביתי. אפילו יותר טעים מהמקור | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

פררו רושה - מבט במפנים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אחרי שלוקחים ביס זה נראה ככה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

פררו רושה ביתיים

המצרכים (20 כדורים):
נייר כסף חתוך ל- 20 ריבועים
100 גרם ופלים פשוטים במילוי אגוזים
100 גרם אגוזי לוז קלויים (כאלה שקונים בפיצוחיות), טחונים דק
50 גרם אגוזי לוז גרוסים (שימו לב, לא טחונים)
50 גרם אגוזי לוז שלמים
200 גרם נוטלה
150 שוקולד מריר
כף וחצי שמן קנולה

פררו רושה - טוחנים את האגוזים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
לא משיגים אגוזי לוז טחונים? זאת לא בעיה לטחון לבד | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

אופן ההכנה:

1. טוחנים את הוופלים דק.

2. מערבבים יחד את הוופלים, האגוזים הטחונים (לא הגרוסים ולא השלמים) והנוטלה לתערובת אחידה, ומכניסים למקרר לשעה לייצוב.

פררו רושה - העיסה בדרך לקירור (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
התערובת הבסיסית. יאללה למקרר | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3. מגלגלים את התערובת ל-20 כדורים, נועצים אגוז שלם במרכז כל כדור וסוגרים היטב.

פררו רושה - יוצרים כדורים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
יוצרים כדורים, ונועצים בלבם אגוז | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
פררו רושה - אחרי ציפוי האגוזים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מצפים באגוזים הגרוסים ושולחים שוב למקרר | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

4. מגלגלים כל כדור בתוך האגוזים הגרוסים, מסדרים במגש ומכניסים לקירור. בינתיים ממיסים יחד שוקולד מריר ושמן במיקרו בפולסים של 20 שניות, עד המסה מלאה.

5. מוציאים את הכדורים מהמקרר וטובלים כל כדור בשוקולד (מי שאוהב ציפוי עבה יותר יכול לצפות כל כדור פעמיים ויותר). מניחים לשוקולד להיקרש (רצוי על רשת).

7. אחרי שהציפוי התקשה עוטפים כל כדור בנייר כסף, ומגישים למי שאוהבים.

פררו רושה - מצפים בשוקולד (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
וכעת, לטקס ההטבלה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
פררו רושה - מניחים לציפוי להתקשות (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
יאללה, תתקשו, שנוכל לארוז אתכם יפה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד ללא אפייה
>> רוצים לקבל המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק