עוגת קפה לקפה - פרוסה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אוהבים את הקפה שלכם? הכינו לו את העוגה הזאת | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: מתפרקת עגולה 20 ס"מ, משומנת ומרופדת בבסיס בנייר אפייה

המצרכים:
לעוגה:
250 גרם חמאה רכה
170 גרם סוכר חום כהה
80 גרם סוכר לבן
300 גרם קמח תופח
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל טהורה
2 כפיות ליקר קפה
50 גרם אגוזי לוז טחונים
100 מ"ל נס קפה מוכן חזק (ללא חלב וסוכר כמובן), מצונן

לסירופ:
4 כפות סוכר
100 מ"ל נס קפה מוכן חזק (ללא חלב וסוכר), מצונן

לקרם מסקרפונה:
1 גביע גבינת מסקרפונה
1 קופסה שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
גרגרים ממקל וניל חצוי או כפית תמצית וניל

עוגת קפה לקפה - גבינת מסקרפונה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מסקרפונה. זאת הגבינה קרם הורס תהיה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגת קפה לקפה - מקל וניל (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מקל וניל. מוציאים את הגרגירים בזהירות עם סכין | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.

2. מקרימים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, ומוסיפים תמצית וניל וליקר קפה.

3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מוסיפים את הקמח ומערבלים עד לאחידות.

4. מערבבים פנימה בעדינות את האגוזים ו-100 מ"ל נס קפה.

עוגת קפה לקפה - בדרך לתנור (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ו... יש לנו בלילה! עוגת הקפה בדרך לתנור | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5. יוצקים לתבנית ואופים 40-45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא נקי. מצננים.

6. חוצים את העוגה לרוחב בעזרת סכין חיתוך ארוכה (עדיף משוננת, של לחם), ומניחים בצד.

7. ממתיקים את 100 מ"ל הקפה שנותרו עם 4 כפות סוכר (אל דאגה, הסירופ חייב להיות מתוק). מטפטפים חצי מהכמות על הבסיס ואת החצי השני על החלק השני של העוגה כשהוא עדיין הפוך (החלק הפנימי פונה למעלה). מניחים בצד.

עוגת קפה לקפה - חוצים את העוגה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
חוצים את העוגה בזהירות | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

8. בינתיים מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים יחד במיקסר את כל רכיבי הקרם, עד לקבלת קרם יציב מאוד.

9. מצפים את הבסיס בחצי מהקרם, ומכסים בחלק השני של העוגה. מורחים את יתרת הקרם מעל פני העוגה, מפדרים במעט אבקת קקאו אם רוצים ומאחסנים במקרר עד להגשה.

עוגת קפה לקפה - שלמה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
רוצים פרוסה? | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
>> בשבוע שעבר פגשנו את הגרסה הבלונדינית של הבראוניז
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק