5 רכיבים וקערה אחת: זה כל מה שצריך כדי לזכות בעוגיות הכל כך טעימות האלה, עוגיות במרקם נעים לאוהבי ז'אנר חמאת הבוטנים (וגם למי שלא, כי טעם חמאת הבוטנים לא משתלט אלא מתאזן בפה עם השוקולד צ'יפס). באמת שאין עוגיות משתלמות מאלה. מי שרוצה להשקיע עוד כמה דקות מזמנו, יכול לעצב אותן בתבנית מיוחדת ולקצור מחמאות עד הגג.

עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים (צילום: דליה מאיר)
כמה פשוטות ככה טעימות. עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים | צילום: דליה מאיר

עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים

המצרכים (ל-30 עוגיות)

260 גרם (1 כוס ) חמאת בוטנים
200 גרם (1 כוס) סוכר חום כהה. אפשר גם סוכר דמררה (חום בהיר)
1 כפית סודה לשתיה
1 ביצה טרופה במזלג
185 גרם (1 כוס) שוקולד צ'יפס מריר

הכנה:

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. בקערה מערבבים : חמאת בוטנים, סוכר, סודה לשתייה וביצה עד שהתערובת אחידה (אפשר גם להשתמש במערבל בוו הגיטרה).

3. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים. העיסה יוצאת מעט פירורית אך אל חשש - היא מתגבשת בכדרור בין הידיים.

4. מכדררים כדורים בכמות של כף כל אחד ומניחים בתבנית. משטחים מעט כל עוגייה לעובי של בערך ס"מ (לא קריטי).

עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים - המסה (צילום: דליה מאיר)
אל דאגה - התערובת תתגבש | צילום: דליה מאיר

5. אופים בין 8 לעשר דקות עד שהעוגיות מתכהות מעט (אם משתמשים בסוכר דמררה – עד הזהבה). חשוב להמנע מאפיית יתר, שכן העוגיות יתקשו מאוד. הוציאו אותן מהתנור גם אם נדמה שהן עדיין רכות מדי ולא מוכנות - הן ייתיצבו ויתקשו כשייתקררו. אם תשתמשו בסוכר דמררה, העוגיות ייצאו יותר בהירות.

לעוגיות מעוצבות:

1. לעיצוב מרשים של העוגיות אפשר להשתמש במכשיר של המעמולים, שאותו אפשר לרכוש בשווקים או בחנויות המתמחות. 

עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים - מעצבים (צילום: דליה מאיר)
דוחסים את הבצק טוב טוב פנימה | צילום: דליה מאיר

2. לוקחים בעזרת כפית כמות מהבצק ולוחצים לתוך המכשיר לצורה המבוקשת. לוחצים ודוחסים את הבצק פנימה חזק ומוודאים שהבצק הגיע לכל החריצים. אם יש עודף פשוט להחליק עם היד ולהוציא. לא לחשוש אם עיסת בצק פירורית היא מתגבשת בלחיצה לתוך המכשיר.

3. כדי לחלץ את העוגייה מהמכשיר צריך להפעיל כוח. פשוט הופכים את המכשיר כשהבצק בפנים ודופקים בעוצמה על שולי הקערה או על כל שוליים חזקים עד שהעוגייה נופלת. 

>> מתחשק לכם משהו ליד הקפה? תנו בלייק ואולי מישהו יבין את הרמז

 

>> בשבוע שעבר הכנו טארט שוקולד ופקאן מעלף חושים
>> לכל המתכונים המושחתים