טארט אגוזים וטופי קרמל - קלוז אפ (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
הטארט השלם | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: פאי מתפרקת בקוטר 24

המרכיבים:
לקלתית:
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
300 גרם קמח

למלית האגוזים והקרמל:
250 גרם סוכר
200 גרם שמנת מתוקה
300 גרם אגוזים

אופן ההכנה:
1. מכינים את הקלתית: מעבדים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק. שימו לב, עיבוד יתר פוגע במרקם.
2. מאחדים לכדור בצק בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר שעה-שעתיים, עד שהבצק קר וקשה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית.
5. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות.
6. דוקרים את הבצק במזלג למניעת התנפחות. אופים כ-15 דקות, עד שהבצק רק מתחיל להזהיב. מוציאים ומניחים בצד.
7. מכינים את המלית: מקרמלים את הסוכר במחבת רחבה על אש גבוהה, תוך ערבוב בכף עץ. הקרמל מוכן כשאין עוד גושים של סוכר, וצבעו זהוב (זהירות, כשהקרמל חום הוא כבר שרוף). במקביל מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה (אפשר במיקרו).
8. כשהסוכר הופך לקרמל זהוב מנמיכים את האש ושופכים פנימה את השמנת – בעדינות ובזהירות. בוחשים עד שמתקבל רוטב טופי אחיד וחלק, וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאוד 3-5 דקות.
9. מכבים את האש, מכניסים את האגוזים ומערבבים היטב ומהר.
10. שופכים לקלתית האפויה חלקית, ומחזירים לתנור ל-20-25 דקות, עד שהמילוי מבעבע.

טארט אגוזים וטופי קרמל - פרוסה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אז מה החלטתם? רוצים פרוסה? | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

>> מסתבכים עם הבצק הפריך? תנו לנו לעזור

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: טארט אגוזים וטופי קרמל

>> לכל המתכונים המושחתים