תבנית: מרובעת 22 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה תחתית וצדדים (אני השתמשתי בתבנית הפלסטיק השחורה של ניקול, והיא מצוינת)

ריבועי לוטוס אגוזים ושוקולד (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ריבועי אגוזים ושוקולד. מתוווווווווק | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
לבסיס:
200 גרם עוגיות לוטוס טחונות
100 גרם חמאה מומסת

למלית:
פחית חלב מרוכז ממותק
25 גרם חמאה
1 כף דבש
1/2 כוס אגוזי מלך (או כל אגוז אחר), קלויים וקצוצים

לציפוי:
200 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו (חשוב!), שבור לקוביות
50 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה. משטחים על בסיס התבנית ומהדקים. מכניסים למקרר.

2. מכינים את המלית: שמים בסיר את החלב המרוכז, החמאה והדבש, ומערבבים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. ממשיכים לבשל תוך בחישה כ-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט ומזהיבה.

מוסיפים האגוזים, מערבבים ויוצקים על הבסיס.

3. מכסים את התבנית ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם.

4. ממיסים במיקרו את חומרי הציפוי. שופכים מעל שכבת האגוזים המקוררת ומחזירים למקרר עד ההגשה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ריבועי שוקולד אגוזים ללא אפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה ונוטלה
>> לכל המתכונים המושחתים