
עוף חגיגי בתפוחים, יין לבן ודבשרוצים ללכת על עוף לארוחת החג, אבל להיות בטוחים שהוא יתאים פיקס? הנה המתכון בשבילכם. תפוח יש, דבש יש, וגם יין לבן ורימונים לקישוט. יותר ראש השנה מזה לא תמצאועז תלם|mako אוכל| פורסם03/09/1015:37 ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים מעט שמן בסיר רחב ושטוח – כזה שניתן להכניס לתנור. מוסיפים את העוף וצורבים משני הצדדים עד להזהבה (בערך 15 דקות מכל צד). 2ממיסים את משחת הציר בכוס מים רותחים ומוסיפים אותה לסיר. בוחשים היטב, כדי להסיר את משקעי הטיגון מתחתית הסיר, ואז מוסיפים את היין הלבן, הדבש וכל שאר המצרכים מלבד הרימון. 3מוסיפים מים כמעט עד כיסוי העוף, ומביאים לרתיחה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. 4מכסים את הסיר בנייר אלומיניום, מנקבים בו כמה חורים ומעבירים לתנור. אחרי כשעה מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עד שהנוזלים מצטמצמים והעוף מזהיב, עוד כ-20 דקות (הצמצום גורם לטעמים להעמיק). 5מקשטים בגרגירי רימון ומגישים חם. לבלוג של עז תלם http://www.thekitchencoach.co.il/ >> כל המתכונים לראש השנה https://www.mako.co.il/food-rosh-hashana?Partner=interlink תגיות:עוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3תפוח בדבש https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97+%D7%91%D7%93%D7%91%D7%A9תפוחי עץ https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99+%D7%A2%D7%A5דבש https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%93%D7%91%D7%A9מתכונים לראש השנה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%9C%D7%A8%D7%90%D7%A9+%D7%94%D7%A9%D7%A0%D7%94ראש השנה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A8%D7%90%D7%A9+%D7%94%D7%A9%D7%A0%D7%94 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |