makohttps://www.mako.co.il/
פרסומת

פיתת שיבולת שועל בשני מרכיבים - כל התשובות

אם גם אתם ניסיתם להכין את הפיתה בשני מרכיבים שפרסמנו פה בשבוע שעבר, ולא הצלחתם/לא נפתח לכם הכיס/יצאה לכם עיסה - זאת ההזדמנות שלכם להבין איפה הייתה הטעות ולנסות שוב, עד ההצלחה! כל הסיבות, כל ההסברים

הקישור הועתק

אולי זו המלחמה עם איראן והמתיחות הנוראה שבה העברנו את הימים והלילות, אולי הזמן הממושך שבילינו בבית עם הילדים ואולי החיבה הנצחית למתכונים בשני מרכיבים (שעובדים!) - כך או כך, בדיוק שבוע אחרי שפרסמנו כאן את המתכון של יעל קצב לפיתת שיבולת שועל משני מרכיבים https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-8d5e88eef087791027.htmנראה שכל מי שאנחנו מכירים ניסה אותו בבית (ועוד הרבה כאלה שאנחנו לא מכירים). מעל 2 מיליון צפיות היו למתכון הזה באינסטגרם ומעל 19 אלף שליחות, ולא פחות מ-16 אלף איש שמרו את המתכון.

לחלק זה הצליח מיד, חלק חוו את סימפטום הפנקייק הראשון והצליחו רק עם הפיתה השנייה ואילך, ורבים גם פנו אלינו בשאלות למה לא נפתח להם כיס האוויר הנכסף, מתי בדיוק אמורים להפוך את הפיתה והאם הבלילה אמורה להיות עד כדי כך נוזלית ומדוע מבפנים הפיתה עדיין מעט דביקה. עבור כל השואלים וכל המתוסכלים צילמנו את המתכון מחדש - הפעם לאט יותר, יסודי יותר, עם כל ההסברים וכל הדיוקים, כדי שהפעם כולם יצליחו.

פיתת שיבולת שועל בשני מרכיבים - כל ההסברים

** ההסבר הסביר ביותר למי שקיבל עיסה דביקה במקום פיתה הוא התזמון של ההפיכה שלה במחבת. ממש כמו בפנקייק, הבועיות שצצות על פני הבלילה מבשרות על כך שהפיכה מתקרבת, אבל שלא כמו בפנקייק - בפיתה הזאת ההיפוך בדרך כלל לא מתאפשר עם הופכת הבועות הראשונות. אזמתי הופכים? כשאפשר! איך יודעים שאפשר? הבצק מתנתק מהמחבת בקלות.

פיתות קסם משני מרכיבים
הכיס הנכסף|צילום: יעל קצב, mako אוכל

ועכשיו ההכנה כולה, צעד אחר צעד:

1. מודדים שתי כוסות של שיבולת שועל - אנחנו השתמשנו בקוואקרשל חברת Quacker, אבל זה לא קריטי. אפשר להשתמש גם בשיבולת שועל שלמה, לא גרוסה. מכניסים לבלנדר.

2. באותה כוס מודדים 3 כוסות שלמים פושרים, ומוסיפים לבלנדר. מוסיפיםחצי כפיתמלח.

3. מפעילים את הבלנדר למשךבערך דקה. תסתכלו על המרקם,הוא די נוזלי וזה בסדר.

4.מחממיםאת המחבת היטבעל להבה גבוהה, בערך דקה.לא משמניםאת המחבת, אבל כן חשוב להשתמש במחבת נון סטיק.

5. שופכיםחצי מצקתמהבלילה למחבת החמה - שימו לב, זושכבה דקה מאוד.

6. אחרי שנוצרותבועות והבלילה מתייצבת,הופכיםאת הפיתה (לפעמים לוקח לה זמן להתייצב, אל תאיצו בה). סימן הזיהוי הטוב ביותר הוא שכשהבלילה מוכנה להפיכה היא מתנתקת מהמחבת בקלות, אפילו בנענוע.

פרסומת

7. אחרי10-15 שניותהופכים את הפיתה שוב, וממשיכים כך למשך5 דקות(גם אחרי שנוצר כיס). אם תורידו את הפיתה מהאש קודם - היא תהיה חיה מבפנים, ויותר תזכיר דייסה. אחרי 5 דקות הפיתה כבר יציבה, גם אם עדיין מעט דביקה בחלקה הפנימי.

הצלחתם? נשמח לשמוע!

מצאתם טעות לשון?