טורט תותים וקצפת כשר לפסח
תראו איזה יופי, בלי טיפה אחת של קמח | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

>> לכל המתכונים לפסח

>> כל הקינוחים לפסח

מיקי שמו

* אם רוצים להפוך מתכון רגיל למתכון לפסח אני ממליץ להחליף כוס קמח רגיל בשלושת רבעי כוס קמח מצה לעוגה (כזה שטחון דק דק) ורבע כוס קמח תפוחי אדמה (או קמח טפיוקה, קמח אורז או אפילו אינסטנט פודינג).

* כדאי להעשיר את המאפים לפסח בשקדים ובאגוזים קלויים.

אורן בקר

* ניתן להחליף את הקמח בכל המתכונים בקמח תפוחי אדמה, עמילן קינואה, עמילן טפיוקה, קורנפלור, קמח מצות ואפילו קמח אורז.

* הפיצוחים השונים הם חומר גלם נפלא לעבודה בפסח, שמעשיר מאוד את העוגות ואת טעמן.

* מרגנים הם אופציה נפלאה לקינוח לפסח. כשמקציפים חלבונים כדאי שהם יהיו מיושנים, לפחות ביום בטמפרטורת החדר, וכך נשיג הקצפה יציבה וטובה בהרבה.

* כשמקציפים חלבונים לעוגיות ותחתיות לעוגות פסח כדאי לשים מעט מלח בתחילת ההקצפה, מה ששומר על החלבון מבריק ויציב.

* כשאופים עוגיות לפסח עם חלבוני ביצים כדאי לאפות אותן בטמפרטורה של לא יותר מ-160 מעלות כדי לשמור על עסיסיות העוגיות, מאחר שלחלבון יש נטייה לייבש את המאפים.

חלבונים מוקצפים קלות
כדאי להוסיף מעט מלח לחלבונים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים


פסקל פרץ-רובין

* כדאי לנפות את קמח המצה על מנת לקבל קמח עדין יותר.

* תחליפי הקמח לפסח הם בדרך כלל בגוונים חומים. לפעמים אני מפחיתה כמות קטנה מהקמח ומשלימה את היתר עם קורנפלור, כדי להבהיר את גוון העוגות.

* כשאני מכינה קמח שקדים ביתי, אני מייבשת היטב את השקדים, טוחנת אותם, מנפה ומוסיפה מעט קמח תפוחי אדמה או קורנפלור לתערובת.

* כשמשתמשים במתכון אך ורק בקמח מצה, כדאי להקפיד על כמות הנוזלים ואפילו להגדיל אותם מעט מאחר שזה קמח מאוד דחוס.

>> בקרו בפורטל הקולינרי של פסקל פרץ-רובין

ליאת יוטקוביץ

* גם בפסח אפשר ליהנות מעוגת ביסקוויטים, למרות מגבלות החג. כתחליף לביסקוויטים הקלאסיים משתמשים בעוגיות בוטנים של פסח. חותכים את העוגיות לקוביות קטנות או לרוחב וטובלים בחלב (או בקפה או בשוקו). הטעם בסופו של דבר הוא משופר כי עוגיות הבוטנים מתוקות ומזכירות דבש.

* תחליף נוסף לביסקוויטים הוא שימוש במצה טבולה בשמנת.

עוגת שוקולד עשירה פצפוצי שוקולד וחמאה
שוקולד וחמאה. כבר התחלה טובה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

אסתי רותם ידידיה

עוגת פאדג'-בראוניז לפסח (או לאח עם החשש לצליאק), No hassle, no fuss

העוגה נשמרת יומיים על השיש או 6 ימים ימים במקרר

המרכיבים (לתבנית מלבנית 18X28):
180 גרם שוקולד מריר, קצוץ
180 גרם חמאה (לפרווה - 140 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה)
50 גרם אבקת קקאו (כ-1/3 כוס ועוד כפית)
5 ביצים
200 גרם סוכר (כוס)
קמצוץ מלח
1/2 כוס אגוזי מלך / פקאן קצוצים גס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה (או שמן קוקוס). עוצרים מדי דקה ומערבבים. מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוזלית אחידה. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.

2. בינתיים מקציפים יחד במהירות גבוהה ביצים, סוכר ומלח עד שמתקבל קצף בהיר מאוד, אוורירי ותפוח (כ-8 דקות).

3. מערבבים 1/3 מהקצף אל תערובת השוקולד ואז מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד אל יתרת הקצף עד שהתערובת אחידה.

4. יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים את האגוזים. אופים בחום של 160 מעלות כ-20 עד 25 דקות, עד שפני העוגה יציבים וקיסם הננעץ במרכזה יוצא מעט לח.

5. מניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר. אפשר לפזר אבקת סוכר או אבקת קקאו לקישוט.

חן שוקרון (מהבלוג מתוקים שלי)

כדי להכין קלתית לפאי כשרה לפסח הדומה לקלתיות עשויות ביסקוויטים, מחליפים את הביסקוויטים בעוגיות יין מסורתיות, ומוסיפים שקדים מולבנים טחונים, סוכר וחמאה. מתקבלת קלתית דומה מאוד לרעותה משאר ימות השנה.

והנה מתכון מלא לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:
250 גרם עוגיות יין של פסח, טחונות דק
1 כוס (100 גרם) שקדים, טחונים דק
2 כפות סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים יחד את העוגיות הטחונות, השקדים הטחונים, הסוכר והחמאה המומסת לתערובת לחה.

2. משטחים בתבנית בשוליים ובדפנות בשכבה דקה ומעבירים למקפיא ל-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום של 160 מעלות. מעבירים את התבנית הישר מהמקפיא לתנור ואופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה מאוד. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.