אין תמונה
כשהאוכל יותר שמן, הקארי עוזר יותר

לפי הממצאים המדעיים האחרונים, צמח הטורמריק (Turmeric), שנמצא בשימוש ברוב אבקות הקארי שנמכרות בעולם המערבי, מכיל מרכיב פעיל שעשוי לסייע לכם להילחם בהשמנה. כך פורסם בעיתון "דיילי מייל" הבריטי.

טורמריק מכיל כימיקל על בסיס צמחי המכונה כורכומין (Curcumin) שנספג בקלות בגוף, כך לפי מחקר שנערך באוניברסיטת טאפטס בבוסטון. מבדיקות שערכו חוקרים עולה כי ארוחה שמכילה טורמריק (או במלים אחרות: קארי) תגרום לעלייה פחותה יותר במשקל מאשר ארוחה בעלת מרכיבים זהים שאינה מכילה את האבקה הצהובה.

קערות של קארי ואורז (צילום: iStock)
זה הזמן להוסיף תבלינים לאוכל שלכם | צילום: iStock


החוקרים, שפירסמו את ממצאיהם בירחון התזונה Journal of Nutrition, מצאו כי כורכומין מדכא את יצירת רקמת השומן הן בעכברים והן בתרביות תאים של בני אדם. לדבריהם, לא רק שהכורכומין מסייע להשמין פחות, הוא יעיל במיוחד כשמוסיפים אותו לארוחות עתירות שומן. נראה שהכורכומין מונע את היווצרותם של כלי דם חדשים, שלאחר מכן מסייעים בהרחבתן של רקמות השומן ותורמים להשמנה ולעלייה במשקל.

מוחסן מיידני, החוקר הבכיר בצוות שניהל את הניסויים, אומר כי "עלייה במשקל היא תוצאה של גדילה והתרחבות רקמות השומן, שלא יכולה לקרות ללא היווצרות של כלי דם חדשים. זה תהליך הקרוי 'אנגיוגנסיס' (Angiogenesis). בהסתמך על הנתונים שבידינו, נראה שכורכומין מדכא את הפעילות האנגיוגנית ברקמות שומן של עכברים שקיבלו תזונה עתירת שומנים". בשלב הבא מתכננים החוקרים סדרה של ניסויים קליניים בבני אדם.