פלפלים (צילום: jupiter images)
הפלפל - גיבור העל החדש שלכם | צילום: jupiter images

איזה תיק זה, הוויטמינים האלה, נכון? לא רק שאנחנו אמורים לאכול ירקות, עול לא קטן כשלעצמו, הם גם אמורים להיות מ-5 צבעים, כי אחרת זה הרי לא שווה, או לפחות לא מספיק שווה. מי שמזדהה עם הרטינה הזו מוזמן להכיר את הפלפל החדש בחייו. קוראים לו ACE, והוא מכיל יותר ויטמינים ונוגדי חמצון מכל פרי אחר. למעשה הוא נקרא כך על שם שלושת הוויטמינים שבהם הוא עשיר במיוחד: A, C ו-E - שהוא נוגד חמצון חזק, שעל הדרך יכול לסייע במניעת סרטן. פלפל אחד כזה, ואתם מכוסים ויטמינית לאותו יום.

הפלפל החדש התגלה בישראל ואז פותח על ידי מרקס אנד ספנסר בוולת'אם קרוס, אסקס, שם הוא גודל ללא חומרי הדברה. צבעו של הזן החדש הוא אדום עמוק יותר והוא ארוך במעט מהזן הרגיל.

הפלפל הרגיל לא גר כאן יותר

ד"ר סימון קופ, טכנולוג מזון במרקס אנד ספנסר, צופה כי בעתיד יחליף הירק החדש את הפלפלים האחרים: "זהו המוצר הבריא ביותר שפיתחנו עד כה, והוא כל כך טעים, שאני בטוח שלקוחותינו יאהבו אותו". בהתחשב במודעות ההולכת וגוברת לענייני בריאות ותזונה, עושה רושם שבאמת לא יחסרו לפלפל החדש קונים.

את תקן ה"מישהו הרי חייב לבאס" בסיפור תופסת סו באיק מארגון הדיאטה הבריטי, שמזהירה מפני תפיסת הפלפלים החדשים ככמוסות פלא, ומדגישה: "אנשים צריכים להיות מודעים לכך שכדי לעשות דיאטה בריאה עליהם לאכול מגוון רחב של פירות וירקות". בסדר.