במהלך יום העבודה אנחנו מבצעים שתי פעילויות עיקריות: האחת היא עבודה, והשנייה מחשבה על אוכל. לא משנה מה מתי קמנו, מה אכלנו, כמה נשנשנו – בעבודה (ובעיקר במשרד) תמיד יבוא לנו משהו. עדיף מתוק, אבל גם מלוח הולך. וכשמגיעה שעת הצהריים? אוהו, כמה אנחנו שמחים. בעלי המזל שבינינו סרים למסעדה הקרובה (והמסובסדת) או לחדר האוכל, אחרים מזמינים איזה סלט מעוך וצוהלים עליו, ויחידי הסגולה שולפים את הקופסה מהתיק, ומחממים את האוכל שהכינו מבעוד מועד.

אנחנו כאן בשביל לשכנע אתכם לעבור לקבוצת יחידי הסגולה הזו, לצייד אתכם במתכונים מתאימים, וגם לתת כמה טיפים ליום עבודה פרודוקטיבי (ולא יותר מדי משמין), באדיבות הדיאטנית מאיה רוזמן.

1. שקלו לא לאכול בעבודה. כלומר לאכול, ברור שלאכול, אבל רק משהו סמלי כמו סנדוויץ', ואת הארוחה המאסיבית להשאיר לערב, בבית.

2. שקלתם, והחלטתם שלא מתאים לכם? מומלץ להביא אוכל מהבית, ולא לסמוך על השומנים והקלוריות שהמסעדות מסביב מציעות. ויש הרבה כאלה (שומנים וקלוריות, לא מסעדות).

3. הכינו לכם לעבודה אוכל שכולל חלבונים וירקות, בלי פחמימות כמו לחם, אורז, פסטה וכו'. הפחמימות יכבידו עליכם ויגרמו לכם לעייפות פוסט-ארוחה.

4. לקינוח, או בין לבין, שמחו את עצמכם בפירות טריים.

5. קפה זה יופי של דבר, במיוחד כשעייפים ולא מרוכזים (טוב, זה בטח כי אכלתם פחמימות). יש רק שתי הסתייגויות: 1. במינונים גבוהים מדי קפה דווקא מפחית את יכולת הריכוז, אז אל תגזימו. 2. קפה שיש בו חלב 3 אחוז וסוכר הוא כבר דבר משמין למדי. תזכרו את זה, וכבר תחסכו כמה גרמים מיותרים.

אין תמונה
רוסטביף. יש בזה חלבונים ואין פחמימות? עופו על זה!

והנה גם מתכונים

קבלו 5 הצעות טעימות טעימות לאוכל שיעשה לכם טוב בעבודה. בשר, עוף וסלמון (במילים אחרות: ים של חלבון), בלי תוספת פחמימתית. לבשל, להתאפק, ולחלק לקופסאות.

>> מתכון: צלי בקר עם ירקות שורש ופטריות
>> מתכון: רוסטביף קלאסי
>> מתכון: קציצות עוף בכורכום ולימון
>> מתכון: חזה עוף עם ירקות קלויים
>> מתכון: סלמון בתחמיץ עם אספרגוס